חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Blu Studio One
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 16GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2016
מבנה המכשיר: רגיל
Smartphone: סמארטפון
מעבד: Cortex-A53
מספר ליבות: 4 ליבות
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
המשגיח 10.01.19
Prince ו. 09.05.17
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Blu Studio One

לירן עבדי | 15.06.2016
הטוב
  • מעבד מפתיע באיכותו
  • תג מחיר נוח
  • ממשק נקי ומהיר
  • תומך בשני כרטיסי SIM
הרע
  • מצלמה אחורית גרועה מאוד
  • תצוגת מסך סבירה
  • עמידות בעייתית
  • סוללה הפכפכה בביצועים
בשורה התחתונה

ה- Studio Oneהוא מכשיר ביניים קלאסי על כל המשתמע מכך, ולא היינו ממהרים להמליץ עליו אילולא מאפיין בולט שטורף את הקלפים. נוחות השימוש בנלית למדי, הסוללה עובדת סביר כשלא מאמצים אותה וגם תצוגת המסך בינונית להחריד. אלא שתג המחיר המשכנע, שעומד על פחות מ-1,000 שקלים, הופך את ה-Studio One לבחירה מעולה בקרב משתמשים ממוצעים שלא מעוניינים לשבור את קופת החיסכון על המילה האחרונה בתחום, ומוכנים בתמורה להתפשר על סלולרי שיצליח לשרת אותם לשנתיים הקרובות.

הקדמה

ה- Studio Oneמבית היצרנית BLU האמריקאית הושק בפברואר ומצויד במפרט טכני המכניס אותו לפלח שוק הביניים. הסלולרי כולל מסך בגודל 5 אינץ' בעלת תצוגת IPS LCD, ברזולוציית 720p עם פיזור פיקסלים של 294ppi. בקרבי המכשיר ניתן למצוא מעבד מרובע ליבות במהירות 1.3Ghz וכרטיס גרפי Mali-T720 הנתמכים על ידי מערכת השבבים MT6735 של Mediatek הטיוואנית. באגף הזיכרונות; זיכרון RAM בסך 2GB ונפח אחסון פנימי של 16GB. המצלמה האחורית בעלת 13 מגה פיקסל וצילום וידאו באיכות 1080p@30fps, הקדמית עם 5 מגה פיקסל. מערכת ההפעלה המגיעה עם המכשיר היא בגרסת Lollipop 5.1 מבית אנדרואיד ואת המפרט הטכני סוגרת הסוללה, עם קיבולת של 2450 mAh. מידות המכשיר: 141.5 מ"מ גובה, 71 מ"מ רוחב, 7.6 מ"מ עובי ושוקל 147 גרם, והוא זמין בצבעי שחור, אפור, לבן וזהב. קיבלנו לסקירה את הדגם הלבן.




 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

שיחות התקבלו ויצאו בלי בעיות בכלל וגם איכות השיחה הייתה מעבר למצופה. הרמקול היה סביר באיכותו ושמענו כבר עוצמתיים וברורים ממנו. במארז צורפו אוזניות In-Ear עם אטמי סיליקון ושלט למיקרופון, שגם כן עבדו כנדרש וסיפקו שיחה צלולה.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהברור מאליו, המכשיר רחוק מלנקר עיניים: הפינות מעוגלות מדי לטעמנו, גוף הפלסטיק מרגיש פשוט והמראה כשל "בלטה" פחות מתכתב עם אופנת המובייל של 2016, אף על פי שנעשה כאן ניסיון ברור לחקות מכשיר מוכר בהרבה. המסגרת המתכתית משיגה לו מעט נקודות זכות מבחינה חזותית וגם צמד פתחי הרמקול בתחתית המכשיר מעניקים לו מראה המזכיר כמה מכשירי פרימיום שהושקו לאחרונה. החיסרון במיקומם מתבטא בצפיית סרטונים לרוחב: כאשר יד ימין עוברת לשם בטבעיות ומסתירה אותן, הרמקולים מאבדים חצי מכוחם. כך נאלצנו לשנות את מיקומה הטבעי של אחת הידיים בכדי לשמוע היטב.

בקודקוד המכשיר כניסת האוזניות ובצדי המכשיר חריץ כניסת ה-SIM, כפתורי הווליום וההדלקה/כיבוי. האחיזה במכשיר וההרגשה הכללית מספקים חווית ביניים בהחלט: מקשי הווליום וההדלקה זזים במקומם, כניסת הטעינה רופפת במקצת ונוכל להישבע שהמכסה האחורי מעט בלט החוצה, רגע לפני שהחזרנו אותו למקומו בלחיצה קלה. לא מדובר בעניינים שהפריעו בתפעול השוטף אך המכשיר התקשה להסתיר את העובדה שהוא מיוצר בסין, על כל האסוציאציות המוכרות.

BLU Studio One

מסך ה-p720 אינו מרשים על הנייר ואף יותר בזמן עבודה. הבהירות המקסימלית בינונית למדי וגם פיזור הפיקסלים הנמוך מתקשה להציג תמונות מלאות צבעים. גם באיכות מקסימלית של p720, הצבעים בקטע וידאו נמרחים ויוצרים תצוגה שצועקת בינוניות, אם כי ניתן להניח כי קהל היעד הטבעי של המכשיר מלכתחילה יגיע עם דרישות צנועות יותר.

שלושת מקשי המגע המרכזיים (חזור / בית / אפליקציות אחרונות) אינם קיימים פיזית ונמצאים רק בחלק התחתון של המסך, וחבל שכך, שכן נראה כי BLU הייתה יכולה לוותר על הלוגו הממוקם במסגרת הלבנה התחתונה, בתמורה להצבת מקשי המגע ובכך להגדיל את שטח המגע. כמו מכשירי אנדרואיד רבים, גם כאן הממשק מאפשר הפעלת פונקציות פופולריות ישירות ממסך הנעילה, כלומר גישה ישירה למצלמה או לחייגן. המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת Lollipop v5.1, כאשר נכון לכתיבת שורות אלה, מדובר גם בגרסה האחרונה הנתמכת על ידי המכשיר.

BLU Studio One


בדומה לממשקי Lollipop אחרים, גם כאן מסך ההתראות נגלל בשתי תצורות; מסך התראות עדכניות ומסך שני הנגלל בהרחבה ומציג פונקציות שימושיות (מצב טיסה, GPS, Wi-Fi, פנס וכו') הניתנות לשינוי. מצאנו עצמנו משתמשים רבות בפיצ'ר ה"פרופילי שמע", המציע 4 מצבים שהתמודדו יפה עם רוב הסיטואציות בהן אנו נתקלים ביום-יום, בהם כלולים "כללי" "שקט", "פגישה" ו"מחוץ למבנה". המקלדת המובנית של אנדרואיד לא שונה מהשאר, אם כי הרטט הנלווה טעון שיפור: בעת ההקלדה הוא לעיתים אינו מורגש ובמקרים אחרים הוא מורגש יתר על המידה. חוסר המידתיות ברגעים השונים גרם לנו לבטל את אפשרות הרטט.

שמחנו לגלות כי מערכת ההפעלה כמעט נטולת אפליקציות "פרסומיות" למיניהן או שלל Bloatware שלרוב רק "מלכלכות" את המכשיר ומעמיסות את הממשק בתוכנות לא יעילות. פרט לכמה אפליקציות ושירותים של אמאזון, שגם אותן ניתן להסיר, מערכת ההפעלה נקייה למדי ומאפשרת חופש פעולה נדיב.


ביצועי המעבד הרשימו מאוד. מערכת השבבים Mediatek MT6735 וזיכרון ה-RAM בסך 2GB עבדו ביחד בצורה נפלאה וחלפו על תפריטים בקלילות, לא התאמצו בריבוי משימות וגם משחקי עתירי גרפיקה עבדו בצורה חלקה ומפתיעה למדי, בהתחשב ביכולתם על הנייר. חשוב לציין כי אין מדובר במהירויות השיא להן הורגלנו במכשירי הפרימיום האחרונים, אך ביצועיו בהחלט תואמים לדרג לשלו ויספקו לחלוטין את המשתמש הממוצע

BLU Studio One

בכל הנוגע לזיכרון הפנימי, ה-16GB  שהוטמעו במכשיר אמורים לספק את רוב המשתמשים בעלי הצריכה הסבירה אם כי לא יכולנו שלא לציין את העובדה שמערכת ההפעלה גוזלת מהמשתמשים לא פחות מ-4.62GB (!), כמעט 30% מהזיכרון הכולל. למזלם של חובבי המידע, ניתן להרחיב את השטח האחסון באמצעות כרטיס זיכרון, התומך בעוד 64GB נוספים.

בדומה למכשיריBLU  בסדרת ה- Studioוכמו מכשירים רבים שהורכבו בסין, גם כאן ניתן להכניס שני כרטיסי SIM שיעבדו במקביל, תכונה חשובה לבעלי עסקים המחזיקים בשני סלולריים, לעבודה ולצרכים אישיים, למשל. חריץ ה-SIM השני מאפשר גם הכנסת כרטיס זיכרון Micro SD, עוד פתרון נחמד למי שמסתפק ב-SIM בודד ומתאפשר לו להרחיב את נפח האחסון הפנימי.

מולטימדיה וגלישה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

מהירות הגלישה אידיאלית למדי ופרט להשתהות בודדות שלא הצביעו על מגמה כלשהי, גלישת הסלולר מתבצעת מעולה. המעברים בין הלשוניות מתרחשים כהרף עין ופרט לעמודים גדולים ועמוסים במידע אשר לקחו כמה שניות להיטען במלואם, לא חווינו עיכובים למיניהם. תאימות מבחינת אתרים גם כן התגלתה כיעילה למדי והדפדפן מצא ברוב גדול של המקרים את התצוגה המתאימה לממדי המסך.

BLU Studio One

המצלמה האחורית במכשיר היא מהגרועות שפגשנו, אפילו בסטנדרטים מולם נבחנה. היא איטית להחריד, לא עקבית בביצועים, מחטיאה בצורה מוגזמת את הצבע המקורי ומעולם לא ראינו תמונות כה חיוורות וחסרות חיים כמו שסיפקה העדשה הראשית, שאיכותה על פי המפרט, עומדת על 13 מגה פיקסל. גם מבזק ה-LED לא שם לעזרתה ובתנאי תאורה קשים הוא סנוור בקביעות את החפץ שניסינו לצלם והצליח רק להפוך אותו לבהיר יותר. כאשר יוצאים החוצה המצב משתפר במעט, הן מבחינת רווית הצבעים והן מבחינת פירוט, אך כלל לא מספיק בכדי לשבח אותה.

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

BLU Studio One

גם צילומי וידאו באיכות 1080p@30fps נעו בין בינוניים לחלשים: סינון הרעשים לא קיים כלל וכל מה שהצלחנו לחלץ מהסרטונים, בין אם היו הומי אדם ובין אם צולמו בחניון נטוש, כללו בעיקר רעשי רקע גסים.

המצלמה הקדמית לעומתה התגלתה כסבירה למדי ואפילו הצליחה להרשים אותנו, עם צילומי סלפי מעל האיכות הממוצעת. בכל הנוגע לממשק המצלמה, אין חדש תחת השמש: המשתמש יכול לבחור בין מצבי צילום שונים (פנורמה, HDR, לילה), אפקטים (מונו, נגטיב, לוח שחור) ושינויים ידניים של פרמטרים (חשיפה, דרגות לבן, ISO, גודל התמונה) וכו'. גם אלה לא מצילים את המצלמה האחורית, שלמרות אינסוף ניסיונות לשפר איכותה, נשארנו עם מצלמה ראשית שאינה ראויה לשמה.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

לפי היצרנית, סוללת Li-Po בקיבולת mAh 2450 מבטיחה לספק עד 16 שעות שיחה תחת תקן 3G. הצלחנו לשרוד עם ה- Studio Oneיום עבודה שלם, כאשר בשעות הערב הגענו לאחוז סוללה שעמד על 20%. שימוש מסיבי יותר הציג תוצאות פחות מחמיאות, עם צורך להטעין כבר באמצע היום, בסביבות 15:00. כמו במכשירי ביניים רבים, הסוללה כאן הוכיחה עצמה ברגעים שגרתיים וכשלה בשימוש שהוא מעל הממוצע ההוגן. עוד חשוב לדעת כי הסוללה אינה נשלפת, נתון שעלול לייקר תיקון פנימי או ניסיון להחליף סוללה בחדשה, תהליך המחייב ביקור במעבדה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

הפלסטיק העוטף את המכשיר אכן נראה כמספק הגנה ראויה אם כי ספק אם יעמוד באתגר נפילה מגובה של כמה עשרות סנטימטרים בודדים. גם הפינות המתכתיות נראות ומרגישות די דקות, לא מספיק מכדי לעצור ניפוץ מסך במידה ואחד הקודקודים נחבט אך המסך מוגן על ידי ציפוי גורילה גלאס 3. היצרנית מציעה במכשיר קישור ל-Blu Help, שירות הדרוש רישום ומאפשר לקבל עדכונים, חדשות ותמיכה אודות המכשיר. לזכות BLU יצוין כי במארז צורפו כיסוי פלסטיק שקוף ומגן מסך (Screen Protector), שאמנם היו בסיסיים למדי, אך עדיין מדובר באביזרים נלווים שלא מצרפת כל יצרנית במכשיריה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply