חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Xiaomi Mi Max 2 64GB שיאומי
מותג: Xiaomi
גודל מסך: 6.44 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2017
מבנה המכשיר: רגיל
סדרה: Mi
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Azra 27.03.19
Dima 21.02.19
zeev 16.11.18
Yossi 07.08.18
Adi 05.08.18
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi Max 2 64GB שיאומי

הטוב
  • מסך 6.4 אינטש נהדר
  • חיי סוללה מדהימים של עד 3 ימים
  • זוג רמקולים חזקים
  • עינית אינפרה אדום
  • חיבור USB-C, טעינה מהירה יחסית
  • ממשק MIUI 8.5 נוח
הרע
  • ממדים גדולים שלא מתאימים לכולם
  • מצלמה סבירה בלבד
  • ביצועים בינוניים
  • תקלות באפליקציית Instagram
  • קורא טביעות אצבע במיקום בעייתי
בשורה התחתונה
עם מסך בגודל 6.4 אינטש ומשקל של 211 גרם, מי מקס 2 בעליל אינו מתאים לכל אחד. עם זאת, מי שהגודל הזה אינו מרתיע אותו יקבל כאן חבילה משתלמת להפליא שכוללת חווית מולטימדיה עשירה בזכות המסך האיכותי וזוג הרמקולים, ביצועים יחסית טובים וזמן סוללה מדהים של בין יומיים לשלושה רצופים - ואפילו טעינה מהירה. לצריכת תוכן מתמשכת מדובר במכשיר יוצא מן הכלל, אבל אנחנו מצאנו שהשימוש השוטף והמזדמן פחות נוח בגלל הגודל המגושם ומיקום קורא טביעת האצבע הבעייתי. חשוב לציין שגם המצלמה רחוקה מלהרשים.

עם תג מחיר זול של החל מ-1000 שקלים, Mi Max 2 הוא אלטרנטיבה נהדרת לטעמנו לחובבי המסכים הגדולים.
הקדמה

בעוד שהפאבלטים, טלפונים סלולריים עם מסכים גדולים יחסית בסביבות 5.5 אינטט הפכו למיינסטרים בשנים האחרונות, הרי שמכשירים עם מסכים ענקיים עדיין נמצאים בנישה משלהם. כזה הוא ה-Mi Max 2 של שיאומי, שמגיע עם מסך בגודל 6.4 אינטש ובאופן מפתיע פונה דווקא לשוק הביניים, עם מחיר נוח ביותר של פחות מ-1500 שקלים.


מפרטו של המכשיר מזכיר במידה רבה את קודמו Mi Max משנה שעברה, עם שיפורים בעיקר בגזרת המעבד והסוללה. הוא מגיע עם פלטפורמת העיבוד Snapdragon 625, זיכרון RAM בנפח 4GB ואחסון פנימי בנפח 64GB, מסך IPS ברזולוציית 1920x1080, מצלמת 12 מגה פיקסל עם תמיכה ב-4K, קורא טביעות אצבע אחורי, רדיו FM, עינית IR וסוללה בקיבולת עתק של 5300mAh.


המכשיר זמין בצבעים שחור או זהב-לבן, והוא מריץ את מערכת ההפעלה Android 7.1.



מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

שיאומי מי מקס 2 מצויד בזוג רמקולים סטריאופוניים, אחד בתחתית ואחד באפרכסת הקדמית, ושניהם יחד אחראים על עוצמת סאונד מחרישת אוזניים - באמת מהעוצמתיים שיצא לנו לשמוע בטלפון סלולרי. איכות הצליל טובה למדי, אם כי לא מאוד מרשימה; הצליל מעט מתכתי ונוטה להיות צורם בעוצמה המרבית. עדיין, במיוחד במכשיר עם מסך כה "קולנועי" הצליל הסטריאופוני מעשיר מאוד את חוויית הצפייה.


הסאונד באוזניות בעוצמה גבוהה ואיכות הסאונד די טובה. במכשירי שיאומי תמצאו תוכנת איקווליזר משוכללת אבל היא עובדת רק עם אוזניות חוטיות, ובנוסף מותאמת בעיקר לאוזניות של שיאומי עצמה; אי אפשר סתם ככה להגדיר את טווח התדרים אלא תחילה יש לבחור בפרופיל שמותאם לדגם אוזניות ספציפי של החברה. זה לא מוצלח במיוחד והתקשינו להנדס צליל שהיה מאה אחוז לטעמנו, למרות שבדקנו את המכשיר עם אוזניות איכותיות מאוד.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כמה ממכשירי הדגל החדשים כיום מתהדרים במסכים גדולים:  ל-Galaxy S8 Plus של סמסונג יש מסך בגודל 6.2 אינטש, ול-Note8 החדש יש מסך בגודל 6.3 אינטש. אבל המספרים האלה קצת מטעים: בעוד שחישוב שטח המסך נותר זהה - חישוב האלכסון מהנקודה הימנית העליונה לשמאלית התחתונה - הרי שיחס התצוגה במסכים האלה שונה ולמעשה מדובר במסכים צרים וארוכים, שמעניקים תוספת שטח בגובה התמונה ולא ברוחב. לעומת אלה, Mi Max 2 הוא מכשיר "מסורתי" עם יחס תצוגה של 16:9, ולכן המסך שלו, בגודל 6.4 אינטש, הוא מסך גדול בהרבה מהמכשירים שהזכרנו - ובעיקר רחב בהרבה.


כמה גדול המי מקס 2? רוחבו עומד על 8.8 ס"מ, גובהו 17.4 ס"מ ומשקלו 211 גרם, לא פחות; דווקא העובי שלו דק להפתיע, 7.6 ס"מ בלבד. מן הסתם, מדובר במכשיר שממדיו אינם מתאימים לכל אחד, בלשון המעטה. רק מי שמוקסמים מהתועלת שבמסך גדול כל כך יסכימו להיסחב עם מכשיר ששוקל למעלה ממאתיים גרם, שקשה לאחוז בו ביחד אחת ושבקושי נכנס לכיס ולתושבת ברכב.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה


אם זה נשמע שאנחנו רק מתלוננים, הרשו לנו לתקן את הרושם. במהלך תקופת הבדיקה זיהינו שני תרחישי שימוש שונים, שבכל אחד מהם היחס שלנו למכשיר היה שונה מאוד: התרחיש הראשון הוא השימוש השגרתי, החטוף, שבו מוציאים את המכשיר מהכיס כדי לבצע פעולה פרקטית זריזה כמו מענה להודעה, בדיקת דוא"ל או שיחה, והתרחיש השני הוא מצב צריכת תוכן מתמשכת, כמו למשל אותה רביצה על הספה בסוף יום העבודה והגלילה בפיד הפייסבוק והאינסטגרם שלנו. בתרחיש השימוש הראשון, ממדיו המגושמים של המכשיר העיקו עלינו, בעוד בתרחיש השני התענגנו על המסך הגדול שאפשר לנו לקרוא, להתבונן בתמונות ולצפות בסרטונים בנוחות מושלמת.


נחזור לנתונים ולמספרים. ל-Xiaomi Mi Max 2 יש מסך IPS ברזולוצית Full HD ובגודל 6.4 אינטש. למרות שהרזולוציה נשמעת אולי נמוכה מדי למסך כה גדול, מסתבר עד מהרה שצפיפות פיקסלים של 342ppi זה די והותר והתמונה נראית חדה ואיכותית מאוד. בנוסף על כך צבעי המסך עשירים ונעימים לעין והבהירות שלו גבוהה מאוד, כך שכל הנתונים האלה חוברים לחווית צפייה נפלאה בכל תוכן שתבחרו. מסגרת המסך דקה יחסית בצדדים, מה שמשפר מעט את האחיזה ביד וכמובן מעניק מראה מתוחכם יותר.


מקש ההפעלה וכיבוי ממוקם על הצלע השמאלית ומעליו לחצן הווליום הכפול, שניהם נוחים ללחיצה ונגישים. לעומתם, קורא טביעות האצבע נמצא במקום לא אידיאלי - בשליש העליון של גב המכשיר. בסמארטפונים עם מסך קטן יותר אנחנו אוהבים מאוד את המיקום הזה, אבל כאן החיישן ממוקם מעט רחוק מטווח ההגעה של האצבע המורה (אפילו לבעלי אצבעות ארוכות יחסית) ומצאנו את עצמנו מתאמצים קצת להגיע אליו. דווקא במכשיר כזה היה מתבקש לשלב קורא טביעות אצבע קדמי, כמו ב-Mi6. מעבר למיקום הבעייתי, חיישן יחסית מהיר ומדויק ופותח את המכשיר בדרך כלל ללא החמצות, אם כי אינו מהיר כמו החיישנים המעולים שבמכשירי Huawei.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה


בתחתית המכשיר נמצא שקע טעינה מסוג USB-C - תענוג לראות אותו גם במכשירי דרג-ביניים, כיוון שהוא מאפשר להכניס את הכבל משני הכיוונים. בראש המכשיר נמצא עוד רכיב נדיר למדי, עינית אינפרה אדום, שבעזרת אפליקציה מובנית מאפשרת למכשיר לתפקד כשלט אוניברסלי למגוון רחב של מכשירים.


מערכת ההפעלה ב-Mi Max 2 היא אנדרואיד 7 כשמעליה ממשק MIUI 8.5 המוכר ממכשיריה האחרים של שיאומי. מדובר בממשק עתיר פיצ'רים ותכונות, נוח לשימוש ומעוצב היטב, אם כי מערכת ההרשאות שלו לא אינטואיטיבית ומחייבת התעסקות ראשונית בקרבי התפריטים כדי שכל האפליקציות שלכם יתנהגו כשורה וישלחו התראות בזמן.


ואיך הביצועים? עם מעבד Snapdragon 625 החסכוני וזיכרון RAM בנפח 4GB, הביצועים זהים לאלה של ה-Redmi Note 4 הפופולארי, שחולק את אותה פלטפורמת עיבוד וזיכרון. מדובר בביצועים טובים בסך הכל, אבל הרחק מהרמה של מכשירי דגל מתקדמים. פה ושם יש השהיות, אם כי לא ברמה שהפריעה לנו במיוחד; נציין שאפליקציית אינסטגרם עשתה לנו צרות צרורות, הן בקפיאות ואתחולים לא מוסברים והן בחוסר סנכרון בין התמונה וסאונד בסרטונים שהעלינו, אבל ייתכן שמדובר בתקלות בגרסה הספציפית של אינסטגרם בתקופת הבדיקה.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תקשורת אלחוטית לטווח קצר היכולה לשמש להעברת מידע בין טלפונים, PDA ומחשבים. היתרון – נפוצה במכשירים ובמחשבים ניידים; החסרון – איטית יחסית ומחייבת הצבה של מכשיר מול מכשיר במרחק של מספר סנטימטרים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Xiaomi Mi Max 2 מצויד במצלמה ראשית ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם צמצם f/2.2 וחיישן בגודל 1/2.9 אינטש, שמסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 4K. המצלמה הקדמית ברזולוציה צנועה של 5 מגה פיקסל בלבד.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה


מכשירי הביניים של שיאומי משתבחים בלא מעט מעלות, אבל מצלמה מצוינת היא לא אחד מהם - וזה המצב גם במי מקס 2. המצלמה ממש לא איומה - חלק מהתמונות נראות נפלאות כל עוד לא תגדילו אותן לגודל המלא - אבל אל תצפו לביצועים של מכשירי דגל. הצבעים בתמונות יפים ועשירים אבל לא מאוד מדויקים, הפירוט בינוני בלבד וכשמגדילים את התמונה אפשר לזהות בקלות רעש דיגיטלי לא נחוץ אפילו באיזורים בהירים. בתוך הבית התקשינו לקבל תמונות חדות וממוקדות כהלכה וכמות הרעש עלתה משמעותית.


מצלמת הסלפי מאכזבת עוד יותר וכל התמונות שצילמנו בה יצאו לא חדות ולא מפורטות מספיק. ככל הנראה אין מנגנון מיקוד למצלמת הסלפי, כך שאם במקרה צילמתם מחוץ לאיזור המוקד הקבוע של העדשה (שאין דרך לדעת מהו בעת הצילום), התמונה פשוט לא תהיה בפוקוס.


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה


צילום הוידיאו ב-4K אמנם חד ומפורט ומבחינה זו הצליח להרשים אותנו, אבל סובל מרעידות וקפיצות בהיעדר מנגנון ייצוב תמונה כלשהו כך שמומלץ לשמור על יד יציבה ולהימנע מכל תנועה שהיא במהלך הצילום, אחרת תקבלו סרטונים שיגרמו לכם כאב ראש בעת הצפייה. בנוסף, המצלמה נוטה להתמקד מחדש באופן תכוף, כמעט כל 2-3 שניות, מה שגורם לקפיצות נוספות בתמונה. בעיה מרגיזה נוספת היא שרזולוציית צילום הוידיאו חוזרת ל-720p בכל פעם שמכבים ומדליקים את המכשיר, אם כי סביר להניח שהתקלה הזו תטופל בגרסת תוכנה עתידית.


מבחינת הקישוריות, המכשיר מצויד היטב הן בתמיכה ברשתות אלחוטיות מהירות בתקן ac והן בגלישה סלולרית בדור הרביעי. איכות קליטת ה-Wi-Fi היתה טובה מאוד, אם כי בחדרים מרוחקים מהראוטר הביתי שלנו הקליטה לא היתה מיטבית ופגשנו כבר מכשירים שקיבלו גלישה מהירה יותר במקומות אלה. מקלט ה-GPS עבד כהלכה ללא כל בעיות שהן, וכך גם החיבור לרמקולים ולאוזניות אלחוטיות באמצעות ה-Bluetooth.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

אם יש תכונה אחת שגרמה לנו להתאהב ב-Mi Max 2 ולא לרצות להפרד ממנו, הרי שזו צריכת הסוללה. חד וחלק, מדובר במכשיר עם חיי הסוללה הטובים ביותר מכל הסמארטפונים (הרבים) שבדקנו בשנים האחרונות. 


המכשיר מצויד בסוללה פנימית בקיבולת מופלגת של 5300mAh, שנועדה לתמוך במסך הענק וככל הנראה אחראית על חלק נכבד ממשקלו של המכשיר. בשיתוף עם פלטפורמת העיבוד החסכונית והמצוינת סנאפדרגון 625, שמשיגה ביצועי סוללה נהדרים גם במכשירים עם סוללות צנועות בהרבה, הביצועים של המי מקס 2 באספקט הזה פשוט שוברי שיאים.


במהלך תקופת הבדיקה, בימי השבוע העמוסים שלנו שכללו ניווט לעבודה ובחזרה, סינכרון שוטף של שתי תיבות מייל, שיחות וגלישה בפייסבוק ואפליקציות אחרות מדי ערב, הצלחנו לסיים את הסוללה רק לאחר שלושה ימים מלאים. מה ששמעתם, 3 ימים. בסוף השבוע שבו המכשיר צמוד אלינו והיה בשימוש נרחב יותר, הסוללה נגמרה "רק" אחרי יומיים של שימוש רצוף, כאשר מתוכם המסך היה פועל למעלה מ-10 שעות! לא מאמינים? הנה צילומי מסך שמוכיחים את הדברים:


Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה

Xiaomi Mi Max 2: בגלל הסוללה


כדי לסגור את פרק הסוללה נציין שהמכשיר תומך בתקן הטעינה המהירה Quick Charge 3.0 של קוואלקום, עוד תכונה נדירה במכשירים במחיר הזה; עם מטען תומך הסוללה נטענה תוך שעה אחת ל-50% מקיבולתה, ולקח לה כשעתיים ורבע כדי להיטען במלואה. ביחס לנפח הענק של הסוללה מדובר בזמן טעינה קצרה להפליא, מה עוד שטעינה חלקית וקצרה תתן לכם זמן שימוש ארוך מאוד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה של ה-Xiaomi Mi Max 2 לא פחות ממעולה. המסך הענק מוגן בזכוכית גורלה מדור 3, בעוד שחלקו האחורי עשוי מתכת אחידה שעוטפת את המכשיר מכל צדדיו, בגימור מט נעים למגע שאינו סופח טביעות אצבע כמעט כלל. החיבורים והמקשים השונים מורכבים באופן מוקפד והתחושה הכללית היא של מכשיר יוקרתי ובנוי כהלכה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply