חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Meizu 16 64GB מייזו
גודל מסך: 6 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: Dual SIM
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Snapdragon 845
מעבד: Kryo 385 + Kryo 385...
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu 16 64GB מייזו

אלי כהן | 28.10.2018
הטוב
  • מסך ללא חריץ
  • איכות תצוגה לא רעה
  • רמקולים עוצמתיים למדי
  • שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות
הרע
  • ממשק משתמש טעון שיפור מהותי
  • קורא טביעות אצבע איטי ולא מדויק
בשורה התחתונה
ה-Meizu 16th הוא אמנם מכשיר הדגל השני של מייזו בשנת 2018, אך לטעמנו מדובר בקפיצת המדרגה המשמעותית ביותר שביצעה החברה במהלך כל השנים בהן היא מתעסקת בייצור סמארטפונים. המייזו 16 מהווה לטעמנו קפיצה ישירות למים העמוקים בהן נדרשת היצרנית להתחרות מול חברות גדולות יותר, כדוגמת שיאומי, וואווי, אופו ואחרות.

על הנייר, מציע ה-Meizu 16 בדיוק את מה שכל מכשירי הדגל שזמינים בשוק מציגים, ואפילו מעבר לכך: הוא כולל מערכת שבבים מתקדמת הפונה לשוק הגבוה, מציע קורא טביעות אצבע מתחת למסך, שני רמקולים ומחיר אטרקטיבי במיוחד. עם זאת, המייזו 16 לא מצליח להצטיין בשום קטגוריה, וממשק המשתמש שלו הופך את השימוש בו לפחות מהנה באופן מהותי.

אז נכון, לא מדובר בסמארטפון הטוב ביותר בשוק כיום - אך זו קפיצת מדרגה משמעותית עבור מייזו, ששמה אותה בקבוצה של "הגדולים" ובהחלט גורמת לנו לחכות בציפייה לדור מכשיריה הבא.
הקדמה

מייזו החלה את פעילותה בשוק הסמארטפונים לפני מספר שנים, כאשר מדי שנה היא הקפידה לשחרר מגוון נרחב למדי של מכשירים. אלא שרוב מכשיריה פנו בעיקר לשוק הסמארטפונים הבינוני או הנמוך, תוך שהם מציעים תמחור אגרסיבי למדי שנועד לקדם מכירות ככל שניתן.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


מפעם לפעם, השיקה היצרנית מכשירי דגל, אך במרבית המקרים אלו הציעו יכולות עיבוד מהשנה שעברה והביאו עימם פשרות רבות בחלק ניכר מן התחומים על מגוון פרמטרים. הפעם, עבור 2018, צעדה החברה בדרך אחרת כשהשיקה את ה-Meizu 16. הוא מציע מפרט מתקדם שבמרבית החזיתות עומד בקו אחד מול מכשירי הדגל של המתחרים, ובחלק מהן אף לוקח צעד אחד קדימה, כדוגמת קורא טביעות האצבע המשולב מתחת למסך ואסטרטגיית תמחור די אגרסיבית.


אז איך מצליחה השחקנית הסינית הקטנה להתמודד אל מול המתחרות והאם זה יספיק לה? זו הסקירה המלאה ל-Meizu 16th.  


את ה-Meizu 16 קיבלנו לסקירה באדיבות היבואנית הרשמית, חברת באג מולטיסיסטם.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Meizu 16 כולל מערך אודיו שהפך לסטנדרט בשוק, עם רמקול ראשי בדופן התחתונה שלו (מימין לשקע ה-USB Type-C), ורמקול משני המשולב כחלק מאפרכסת השיחות מעל לפאנל התצוגה. ראשית, בכל הנוגע לחווית האודיו בשיחות טלפון, נציין כי הרמקול אמנם עצמתי ואיכות השיחות טובה, אך מיקומו לוקה בחסר (בקצה העליון של המכשיר) ובמקרים רבים נדרשנו למקם אותו מחדש סביב האוזן על מנת לשמוע את השיחה. חשוב מאוד להדגיש כי ה-Meizu 16 עוד כולל את שקע ה-3.5 מ"מ לחיבור אוזניות שנעדר מחלק ניכר ממכשירי הדגל בשוק.


כשאנו מסתכלים על האפרכסת ועל הרמקול הראשי יחדיו, כמערך אודיו שנועד לספק סאונד בסטריאו, אלו עשו את עבודתם בצורה די טובה. עוצמת הסאונד המקסימלית הייתה גבוהה ומרשימה למדי, עם איכות הסאונד סבירה בהחלט. בעוצמות הווליום הגבוהות, חשוב לציין, היו עיוותים ברורים מאוד שהשפיעו על איכות השמע מהותית. 


נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בחזית הסמארטפון משולב פאנל תצוגה מסוג Super AMOLED, שמגיע בגודל 6.0 אינץ' וברזולוציית Full HD Plus או ליתר דיוק 2160X1080 פיקסלים. מדובר במסך מתוצרת סמסונג, והוא בהחלט מצליח לבצע עבודה לא רעה. צפייה בקטעי וידאו או בתמונות שצילמנו עם המכשיר סיפקה חוויה טובה, וגלישה באינטרנט וכל תוכן שדרשנו מהמכשיר להציג, הוצג בצורה טובה ומהנה למדי.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


הצבעים די עזים (טמפרטורת הצבע והגדרות תמונה נוספות ניתנות לשינוי דרך מסך התצוגה), הבהירות גבוהה למדי ואף על פי שלי זה כבר לא מפריע, חשוב לדעת כי אין כאן כל חריץ בולט במסך. מבנה המכשיר סימטרי למדי בחזית, כאשר המסך מעוגל בקצוותיו ושוליו זהים בחלקו העליון והתחתון. אף על פי שהמסך היה לא רע כלל לצפיה, עדיין לא מדובר בצג האיכותי ביותר שראינו. עם זאת, עבור המחיר הנדרש הוא עושה עבודה לא רעה.


מתחת לפאנל התצוגה של המייזו 16 משולבים מספר רכיבים מעניינים במיוחד. ראשון מביניהם הוא, איך לא, קורא טביעות אצבע ביומטרי, שהפך את המכשיר לסמארטפון הראשון בישראל שמציע את פיצ'ר זה - לטוב ולרע. כפי שודאי הסקתם, לא מדובר בקורא טביעות האצבע הטוב ביותר שראינו, ולמעשה לכל אורך תקופת השימוש במכשיר חווית השימוש בקורא טביעות האצבע הייתה פגומה מאוד.


פרק הזמן שלוקח לו לזהות את האצבע היה ארוך, כמות הפעמים בה הזיהוי נכשל הייתה גבוהה ואם היד מעט רטובה או מונחת בזווית לא נכונה - זהו מתכון לכשלון בזיהוי הביומטרי. אנו מקווים ומעריכים כי בדורות הבאים תשפר החברה את יכולות הזיהוי הביומטרי, אך בהחלט יש לציין אותה לחיוב כיצרנית הראשונה בשוק הישראלי שמציעה את פיתרון זה.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


רכיב נוסף שמשולב מתחת לצג הוא מנוע רטט המוכנה mEngine, ונועד לספק משוב רטט לחלק מן הנגיעות במסך (בחירת אפליקציות במסך הבית, אי זיהוי האצבע בקורא הביומטרי ועוד). אמנם במרבית המקרים אנו לוקחים את מנוע הרטט כמובן מאליו, אך ה-mEngine עושה עבודה מצויינת בהפיכת הרטט לנעים ונוח לשימוש, בהשוואה למכשירים אחרים אצלם הרטט עשוי להיות אגרסיבי מדי ולא נעים לשימוש.


על המסך שבחזית מגנה זכוכית המעוגלת באופן מינימלי במיוחד, תוך שהיא מתחברת אל מסגרת דקה עשויה אלומיניום. על גבי צידה הימני של המסגרת נמצא את כל הכפתורים המוכרים - כפתור נעילה/כיבוי וצמד מקשים לוויסות הווליום, כולם עשויי מתכת ומספקים פידבק טוב. על גבי צידה הנגדי של המסגרת נמצא את מגירת כרטיס ה-SIM, ואילו בחלקה התחתון משולב לו שקע USB Type-C, שקע אוזניות (3.5 מ"מ) ורמקול.


כראוי לטרנד הזכוכית בקרב מכשירי הדגל, ה-Meizu 16 מגיע אלינו במבנה סנדוויץ' זכוכית, כך שמסגרתו מתאגדת אל זכוכית מעוגלת לא רק בחזית, אלא גם בגבו. בדומה למרבית הסמארטפונים שעשויים במבנה דומה, גם המייזו 16 חלקלק ולא נוח במיוחד לאחיזה ללא כיסוי. הוא מחליק די בקלות מהיד ובהחלט היינו ממליצים על כיסוי מגן. מבחינת מראה ותחושה - מייזו בהחלט מצליחה להעביר תחושת פרימיום מרשימה למדי מן המכשיר שאינה שונה ממתחריו.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


לאחר מספר שנים בהן מכשיריה נותרו הרחק מאחורי מכשירי הדגל בשוק, מייזו החליטה השנה לקחת צעד קדימה וליישר קו מול יצרניות הסמארטפונים השונות. המייזו 16 הוא המכשיר הראשון בפיתוחה שמגיע לשוק עם שבב הדגל של קוואלקום, ה-Snapdragon 845, יחד עם מערך זיכרון של 6 או 8 גיגה-בייט זיכרון RAM ו-64 או 128 גיגה-בייט זיכרון אחסון פנימי.


לסקירה שלנו קיבלנו את ה-Meizu 16th בדגם ה-8GB RAM ו-128GB אחסון, המהווה לחזק והיקר ביותר בסדרה. מדובר במפרט עוצמתי, שסוף כל סוף שם את המכשיר בקו אחד מול יתר מכשייר הדגל בשוק. מדובר במכשיר מהיר, אין ספק בכך, אך לטעמנו ממשק המשתמש של מייזו מעיק באופן משמעותי על חווית השימוש.


נתקלנו בלא מעט באגים ותקיעות, אפליקציות שקרסו מפעם לפעם ותרגום לקוי לשפה העברית. בביצועי היום-יום הצליח המכשיר לתפקד בצורה טובה בהחלט, אך לא ראינו כאן ביצועים מהירים מאוד או כאלו שגרמו לנו להתרשם במיוחד. כיום נמצא השוק במצב בו מרבית ממשקי המשתמש מציעים ביצועים דומים מאוד, וכאן אנו מצפים מהיצרניות להמשיך ולבצע התאמה טובה ככל שניתן בממשק המשתמש העצמאי שלהן אל מול מערכת ההפעלה אנדרואיד.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


כמו מרבית היצרניות הסיניות, גם ממשק המשתמש של מייזו, שמכונה בשם Flyme OS, שואב השראה מ-iOS של אפל ומציע את כל האפליקציות על גבי המסך, ללא מגירת האפליקציות המוכרת. מסיבה שאינה ברורה מגיע אלינו הממשק בגרסה 6.8.9.4 ולא בגרסה 7 שהוצגה כבר עם המייזו 15 מוקדם יותר השנה. ראוי לציין כי היבואנית מסרה לנו כי קיים עדכון גרסה חדש ל-Flyme OS 7, אך הדבר התרחש לקראת סוף הסקירה ואנו בחנו את המכשיר עם הגרסה הישנה, כך שבהחלט ייתכן ובגרסה החדשה ישנו שיפור בחווית השימוש. 

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בגבו של ה-Meizu 16th אנו יכולים למצוא את מערך הצילום הראשי, שכולל: 2 חיישנים ברזולוציית 20 ו-12 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/1.8 ו-f/2.6, מייצב תמונה אופטי (OIS), אפשרות לביצוע זום אופטי של עד פי 3 וטבעת נורות לד הכוללת 6 לדים יחד עם פוקוס לייזר אוטומטי המשולב במרכזם.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


ברמת איכות התמונות אותן מצליחות צמד המצלמות שבגב המייזו 16 להפיק, ניתן להגיד כי היצרנית עשתה עבודה לא רעה. הטווח הדינמי רחב למדי, הצבעים די מדוייקים, התמונה חדה ובתנאי תאורה טובים התוצאות יצאו איכותיות עם כמות פרטים מרשימה. בכל הנוגע לצילום פורטרט, הצליח מערך הצילום הראשי של המייזו 16 לבצע עבודה לא רעה בכלל בכל הנוגע לזיהוי אובייקטים והפרדת הרקע מהם. כמו כן, נציין כי המצלמה מאפשרת ביצוע זום אופטי של פי 2 או 3.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


גם מצלמת הסלפי הקדמית הייתה טובה למדי,  כשהתמונות שהצלחנו להפיק עימה היו לא רעות כלל ועם כמות פרטים לא רעה - הן במצב צילום פורטרט והן במצב צילום סטנדרטי. בתנאי תאורה טובים התוצאות היו טובות מאוד, כשבתנאים שאינם אופטימליים ראינו איכות נמוכה באופן משמעותי.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


עם זאת, ישנה בעיה מהותית במיוחד שהפכה את השימוש במכשיר כסמארטפון העיקרי שלנו למאתגרת בכל הנוגע לצילום, והיא זמני השהיה ארוכים במיוחד. פעמים רבות ניסינו לצלם תמונה עם אפליקציית הצילום המובנית של מייזו, וכפתור הצילום פשוט לא היה נלחץ מסיבה שאינה ברורה, הן במצלמה הקדמית והן במצלמה האחורית. להערכתנו מדובר בבעיה תוכנתית, שייתכן כי כבר נפתרה עם העדכון ששיחררה היצרנית והיבואנית המקומית לא מכבר. באופן הנוכחי וללא פיתרון, מדובר בהחלט בדבר שהשפיע על חווית השימוש והפך את הצילום במכשיר למעיק ופחות מהנה.



טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

מתחת לפני השטח, בגוף הזכוכית הדקיק שלו, כולל ה-Meizu 16th סוללה סטנדרטית למדי בקיבולת של 3,010mAh. סוללה זו אמנם לא תומכת בטעינה אלחוטית, אך מאפשרת טעינה מהירה בטכנולוגיית mCharge העצמאית של מייזו. ללא פירוט מיותר, המייזו 16 הצליח לעשות עבודה טובה בכל הנוגע לחיי סוללה.


בימים שהחלו בשעה 8 בבוקר והסתיימו להם ב-19:00 הצליח המכשיר לקחת אותנו לסוף היום ללא צורך בטעינה נוספת, כשבשעות אלו הגענו לכ-30% ולעיתים אף יותר. עיקר השימושים שלנו התבטא בניווט (Waze או Google Maps), האזנה למוסיקה בחיבור בלוטות', שיחות טלפון, הודעות טקסט וצילום.


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


בדרישות אינטנסיביות יותר, שכללו מעט גיימינג, צילום, גלישה מרובה דרך כרום או באפליקציות הרשתות החברתיות השונות, שיחות טלפון וניווט, נדרשנו לחבר את המכשיר לשקע הטעינה מוקדם יותר, אך זה מובן בהחלט. זמן המסך לכל אורך השימוש נע סביב 4 שעות. בסך הכל מדובר בחיי סוללה סטנדרטיים בהחלט, כאלו שראינו ממכשירי דגל בעלי סוללה בנפח גבוה יותר, כדוגמת ה-OnePlus 6 ו-Xiaomi Mi 8.


בכל הנוגע לטעינה מהירה, עבדה טכנולוגיית mCharge של מייזו באופן לא רע בכלל. 30 דקות טעינה מ-0% הובילה אותנו לכ-45%, טעינה של 45 דקות הניבה 70% מקיבולת הסוללה וטעינה מלאה דרשה מאיתנו לחכות קצת יותר משעה וחצי. אלו נתונים שעומדים בקו אחד עם יתר השוק ובהחלט טוב לראות אותם מגיעים גם ממייזו.  


עמידות

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בדומה לכל מכשירי הדגל שראינו בשנה האחרונה, ה-Meizu 16th מגיע גם הוא עם מבנה סנדוויץ' זכוכית שהפך לסטנדרט בכל הנוגע לסמארטפוני הפרימיום בשוק. הן את החזית והן את גב המכשיר עוטפת יריעת זכוכית הגנה מדגם שאינו ברור (בהחלט ייתכן כי מדובר באחת מגרסאות זכוכית Gorilla Glass, אך היצרנית לא מציינת זאת).


Meizu 16th: נכנסת למגרש של הגדולים


בתקופת השימוש שלנו עם המכשיר לא ראינו פגיעות משמעותיות בו, אך ראוי לציין כי המכשיר לא נפל או נפגע בצורה כזו או אחרת במהלך השימוש שלנו בו, כך שהיעדר הפגיעות מובן. עם זאת, כמו כל מכשירי המתכת והזכוכית בשוק, היינו ממליצים על שימוש בכיסוי, זאת על מנת לצמצם פגיעות ככל הניתן. בניגוד למכשירי דגל אחרים, לא נמצא כאן עמידות מכל סוג בפני מים או אבק , ניתן להניח שזאת נוכח רצונה של החברה לשמור על תג המחיר הנמוך. 


את ה-Meizu 16 קיבלנו לסקירה באדיבות היבואנית הרשמית, חברת באג מולטיסיסטם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply