הקדמה

שואבי אבק אלחוטיים הם השואבים הפופולאריים ביותר בשנה האחרונה, והם הדיחו בפער ניכר את השואבים הרובוטיים. הם קלים, זמינים בכל עת ונוחים לשימוש, ללא כבלים. במסגרת בדיקה זו לקחנו 4 דגמים פופולאריים מטווחי מחירים שונים, כדי לראות האם חייבים לשלם ביוקר כדי לקבל את המוצר הטוב ביותר - או שיש מציאות במחירם אטרקטיביים.


הדגמים שבדקנו הם: Dyson V10, LG CoedZero, Roidmi F8, Alfawise FJ166A



המוצרים שבדקנו בהשוואה זו:

מותג:Dyson,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 1,563 ₪
מתוך 33 חנויות
מותג:Roidmi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 869 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:LG,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלחוטי,
החל מ- 1,690 ₪
ב-FirstPrice
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלחוטי,
אנטיאלרגני:בעל...,

מבחן השאיבה:

במבחן זה בדקנו את ביצועי ארבעת השואבים על גבי רצפות קרמיקה, שטיח שאגי ושטיח הודי (צ'ינדי). מעבר לשאיבה השוטפת של הבית במהלך שבועיים שבהם השואבים היו אצלנו, בדקנו אותם גם בבדיקה השוואתית בה פיזרנו כמות מדודה של לכלוך - קליפות גרעינים, מלח גס, סוכר וגרגרי מזון שונים, ולאחר כך שאיבה שקלנו כמה הצליח לאסוף כל שואב.


נקדים ונאמר ששלושת השואבים של דייסון, LG ורוידמי צלחו את הבדיקות באופן כמעט זהה. כל אחד מהם מגיע עם ראשי שאיבה שונים עבור רצפות ושטיחים, כאשר הראש המיועד לרצפה הוא "פלאפי" ופרוותי ומסוגל לאסוף לכלוך מבלי לפגוע ברצפות, והראש המיועד לשטיחים כולל ראש חובט שמקפיץ את הלכלוך ממעמקי השטיח. שלושת השואבים הצליחו לאסוף 100 גרם מתוך 100 גרם שפיזרנו, גם המשטיח וגם מהרצפה. נציין לטובה את השואב של LG שהנסיעה שלו על השטיח היתה החלקה ביותר והשאיבה היתה המהירה ביותר. בדייסון V10 הופתענו מעט לרעה מכך שהוא נוטה לפזר את הלכלוך על השטיח בזמן הנסיעה, אם כי בסופו של דבר אסף את הכל. הרוידמי עשה עבודה מצוינת אפילו כשהשתמשנו בראש שמיועד לרצפות על השטיח, אם כי כוח השאיבה שלו מעט חזק מדי והוא נוטה "לינוק" את השטיח ההודי.


מבחן שואבי האבק האלחוטיים: מי הטוב ביותר?


השואב של Alfawise היה הפחות מוצלח מכולם - לקח לו זמן רב מאוד לשאוב את המשטחים והוא דרש חזרות מרובות, וגם אחריהן השטח לא היה נקי לגמרי. אין ספק שעוצמת המנוע החלשה שלו באה לידי ביטוי בתוצאות.


מבחן לא פחות חשוב ממבחן השאיבה הוא מבחן האפקטיביות: מי מהשואבים הצליח לשמור את הלכלוך בתוך המיכל ומי נטה לפזר אותו חזרה? ובכן, השואבים דייסון ורודימי הם המצטיינים - אף גרגר לא נשפך מהם בתום העבודה. השואב של אלפאווייז שפך מתוך המברשת כמות גדולה של לכלוך שנשארה שם ולא הגיע עד המיכל, מה שגרם לכל העבודה הקשה שלנו לרדת לטימיון. גם השואב של LG בלט לרעה: אם מעמידים את השואב בזוית מסוימת, מגלים שאין שסתום שמונע מהלכלוך מליפול מהמיכל חזרה לתוך המוט והחוצה על הרצפה, ותוך רגע של חוסר זהירות כל הלכלוך שעמלתם לשאוב עלול למצוא את עצמו שוב בחוץ.


Dyson ★★★★★

Roidmi ★★★★★

LG ★★★

Alfawise ★★


מבחן נוחות השימוש:

לא פחות חשוב מביצועי השאיבה הוא אלמנט נוחות השימוש: איזה שואב קל יותר לתפעול, נוח לתחזוקה ולפירוק? 


השואב של דייסון גדול יחסית מהאחרים, אבל יש לו גם מיכל ענק של 0.75 ליטר. ריקון המיכל מסורבל ביותר: צריך לפרק את המוט ולדחוף ידית שאמורה לפתוח את הדלת של המיכל לתוך הפח; בפועל הידית לא זזה כמו שצריך, לעיתים הדלת לא נפתחה כלל ולעיתים כל המיכל כמעט החליק לנו החוצה על תוך הפח. הנסיעה של השואב על הרצפה חלקה ונוחה לתמרון, אבל חבל שצריך ללחוץ על הכפתור באופן רציף - זה ממש מכאיב באצבע לאחר כמה דקות.


השואב של LG הוא היחיד שכולל מוט טלסקופי, כך שגם ילדים ונמוכי קומה יכולים להשתמש בו כשהוא מקופל. יש לו כפתור נפרד להפעלה וכן כפתור נגיש להגברת העוצמה, מאוד נוח. הריקון מחייב גם הוא פירוק של הידית, ולמרות שהפתיחה של דלק המיכל קלה, המיקום של הפתח גורם לכך שהאצבעות באות במגע על הלכלוך הנשפך ממנו. העוצמה של המנוע ושל המברשת הממונעת גורמת לכך שהשואב נוסע כמעט בכוחות עצמו על הרצפה וממש מושך אחריו את המשתמש, כך שלא נדרש להפעיל כוח כדי לשאוב איתו. מיכל האיסוף יחסית קטן, 0.4 ליטר.


מבחן שואבי האבק האלחוטיים: מי הטוב ביותר?


השואב של Roidmi מבית שיאומי מצטיין בעיצוב אלגנטי לבן-כסוף עם הדגשות כתומות. המיכל גם כן קטן, 0.4 ליטר, אבל נוח מאוד לפרק ולהרכיב אותו חזקה וגם הריקון פשוט ונוח; אין צורך לפרק שום רכיב אחר בשואב כדי לרוקן את המיכל. כפתור ההפעלה לא דורש לחיצה ממושכת, אבל הוא מחייב לחיצה ארוכה לכיבוי, סתם מיותר. יש כפתור נוסף עבור מעבר למצב טורבו. אם אתם משתמשים מתקדמים, תוכלו להתקין אפליקציה בסלולרי שלכם ולשלוט על עוצמת המנוע במצב הרגיל, וכן לקבל התראות כשהגיע הזמן להחליף רכיב כמו מסנן או מברשת.


השואב של Alfawise קומפקטי וקל משקל מאוד. מתג ההפעלה נמצא בידית ואין צורך ללחוץ עליו באופן ממושך כמו בדייסון (אבל המיקום שלו זהה לזה של הדייסון, וזה קצת מבלבל). בנוסף יש כפתור להפעלת מצב טורבו. המיכל גדול יחסית - 0.5 ליטר, והפירוק וההרכבה שלו פשוטים ביותר כמו ברוידמי. איכות הבנייה, לעומת זאת, נמוכה: הסוללה אמנם ניתן לפירוק והחלפה וזה נהדר, אבל ביחידה שבדקנו הפלסטיק של הסוללה יצא חלקית ונותר רופף.


LG ★★★★★

Roidmi ★★★★★ 

Dyson ★★★

Alfawise ★★ 


מבחן הסוללה:

דייסון V10 נטען במשך 3.5 שעות, ומספק זמן פעולה מצוין של 46 דקות. ניתן לטעון אותו ישירות עם הכבל או באמצעות מעגן טעינה, מאוד נוח. השואב של LG נטען תוך 2:45 שעות ומספק 33 דקות בלבד של עבודה רצופה. הטעינה מתבצעת עם המעגן בלבד, לא מאוד נוח שאי אפשר לחבר אליו ישירות כבל נצטיין לזכותו שניתן להחליף את הסוללה ולהמשיך לעבוד עם הסוללה הנוספת. השואב של רוידמי נטען באמצעות כבל בלבד בתוך 2:30 שעות, והוא מספק כ-35 דקות פעולה. והשואב של אלפאוויז מספק 46 דקות פעולה מרשימות לאחר טעינה ארוכה של 4 שעות. אין לו מעמד טעינה אלא חיבור בכבל בלבד.


מבחן שואבי האבק האלחוטיים: מי הטוב ביותר?


Dyson ★★★★★

Alfawise ★★★★

LG ★★★

Roidmi ★★★


מבחן עלות מול תועלת ושורה תחתונה:

השואב הזול ביותר במבחן הוא Alfawise, שעולה בעת כתיבת שורות כ-466 ש"ח בלבד באתר הסיני GearBest. עם זאת, למחיר הזול נלווה איכות בנייה נמוכה וביצועים חלשים.


השואב של Roidmi הוא הנסיך של העלות מול תועלת: הוא עולה החל ב-880 ש"ח בלבד, והוא מספק ביצועים מעולים ונוחות שימוש טובה.


מבחן שואבי האבק האלחוטיים: מי הטוב ביותר?


השואב של LG יחסית יקר, 1840 ש"ח, ולמרות שהוא נוח לשימוש, הוא כושל במבחן האפקטיביות והוא גורם לנפילה של הלכלוך החוצה מה שמעמיד בסימן שאלה את הסכום הגבוה שהוא עולה ביחס לרוידמי.


השואב של דייסון הוא היקר ביותר - החל ב-2160 ש"ח, והוא אמנם שיאן הסוללה וביצועיו טובים, אך נוחות השימוש בו לא מושלמת והפער במחיר בינו לרוידמי פשוט לא סביר.


Roidmi ★★★★★

Dyson ★★★★

LG ★★★

Alfawise ★★


המנצח במבחן: Roidmi F8

השואב של רוידמי מבית שיאומי אמנם במחיר צנוע (החל מ-880 ש"ח), אבל הוא התגלה כשואב מצוין. את צלח את מבחני הביצועים ללא בעיה, גם עם הראש המיועד לרצפות וגם עם הראש החובט המיועד לשטיחים; הוא אסף 100% מהלכלוך שפיזרנו לו ללא מאמץ וללא חזרות מרובות, אפילו מבלי שהשתמשנו במצב הטורבו. 


במבחני נוחות השימוש הוא הצטיין עם מיכל שנוח מאוד לפרק ולרוקן, למרות שהוא לא היה הגדול ביותר במבחן - 0.4 ליטר. העיצוב שלו נאה ואלגנטי בצבע לבן-כסוף, ההפעלה נוחה בזכות כפתור שלא צריך להחזיק לחוץ כל הזמן (כמו בדייסון), ויש לו אפילו אפליקציה שמאפשרת לשלוט על העוצמה של השואב במצב הרגיל, ולקבל התראות כאשר הגיע הזמן להחליף את המסנן או המברשת. זמן הפעולה סביר - כ-35 דקות של פעולה שוטפת, בעוד שהטעינה היתה הקצרה מכולם, רק שעתיים וחצי. 


להשוואת מחירים של ה-Roidmi >

להשוואת מחירי המוצרים שבדקנו:

מותג:Dyson,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלח...,
החל מ- 1,563 ₪
מתוך 33 חנויות
מותג:Roidmi,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אל...,
החל מ- 869 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:LG,
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלחוטי,
החל מ- 1,690 ₪
ב-FirstPrice
סוג השואב:שואב אבק עומד,
אלחוטי:אלחוטי,
אנטיאלרגני:בעל...,