חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG OLED77G1PVA
יצרן: LG
גודל מסך: 77 אינטש
טווח מחירים: 10000 - 15000 ₪
טכנולוגיה: OLED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ציון WiseBuy
9.1
דירוג הגולשים
(1 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
ליאורה 07.06.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED77G1PVA

שחר שושן | 18.05.2021
הטוב
  • ממשק עשיר ומלא תכונות
  • פאנל OLED משודרג
  • שלט חדש ומוצלח
  • צבע שחור מוחלט
  • תמונה מרהיבה
הרע
  • סאונד בינוני המקשה על הבנת הנשמע
  • כפתורים רועשים בשלט
  • תפריט המגיב באיטיות
בשורה התחתונה
ה-OLED G1 של LG היא שדרוג מוצלח לדגם ה-GX שכבר היה מעולה. מערכת ההפעלה החדשה אמנם לא הגדילה את כמות הפונקציות, אך שיפרה את הנראות פי כמה וכעת היא יותר ידידותית ונאה מבעבר. פאנל התצוגה כמעט זהה לזה של שנה שעברה והסאונד בינוני כפי שהוא היה אך מנגון שיפור התמונה השתפר מעט והבהירות המקסימלית עלתה בזמן שצריכת החשמל ירדה.

עבור מי שמעונין באיכות התמונה הטובה ביותר לצד ממשק נוח ושפע אפליקציות, ה-LG OLED G1 היא בחירה מעולה.
OLED77G1PVA
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 11,922 ₪
מחיר סופי: 11,943 ₪
מחיר סופי: 13,490 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-11 חנויות>>
הקדמה

ה-LG OLED77 G1 היא טלוויזיה חכמה 4K עם פאנל OLED מהסדרה הגבוהה של LG. דגם זה מגיע בגדלים 65 ו-77 אינץ' אותו בדקנו. המסך תומך ב-Dolby Vision ו-HDR10Pro וישנה תמיכה גם בדולבי אטמוס. דגם זה מגיע עם המעבד החדש Alpha 9 דור 4 ומערכת ההפעלה היא WebOS6 - גרסה חדשה שיצאה עם סדרת 2021. ל-G1 יש תמיכה מלאה בעברית כולל זיהוי קולי והיא ניתנת להתקנה על הקיר עם המתאם המצורף.

איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
תצוגת ה-OLED הייתה ונשארה טכנולוגיית התמונה הטובה ביותר בשוק ו-LG מוכיחה שהיא יודעת להשתמש בנכס החשוב הזה כמו שצריך. התמונה נאה, חדה, טבעית ומרהיבה. הצבעים עשירים ומדויקים ומופיעים ללא פסים או קיבוץ של גוונים לקבוצות כלשהן. כנהוג עם מסכי OLED, הגוונים הכהים - בעיקר השחורים לחלוטין - נראים מעולה מכיוון שהם אינם נראים, ואין תופעה של הילה או זליגת אור מפיקסלים מוארים סמוכים למשל סביב התרגום כשהוא מוצג על רקע תמונה חשוכה. גם כשהופיעו גוונים כמעט שחורים, לא ראינו רעש כלשהו על התמונה אלא מעבר חלק והדרגתי מחושך לאור.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

מנגנון שיפור התמונה עובד היטב ומשדרג בזמן אמת תכני HD ל-4K. למעשה, אם מדובר בסרט קולנוע, לא שידור מאחד מערוצי הטלוויזיה, השדרוג עובד כל כך טוב, שקשה להבדיל בין תוכן שמקורו ב-4K במקור לבין זה ששודרג וזה עוד על מסך 77" שעליו ביצענו את הבדיקה.

פאנל ה-OLED מספק תמונה בהירה עם טווח דינמי מרהיב, אך דווקא היכולת של המסך להציג תמונה כה דינמית יכולה להיות בעיה. לא פעם הרגשנו שהמסך כהה מדי, וחרף כל ניסיונותינו להגביר את הבהירות מבלי לאבד את הגוונים השחורים, תמיד הגענו לאותה נקודה שבה התמונה לעיתים מרגישה כהה וזאת כדי לשמור את הצבע השחור האבסולוטי במקומו, ולא להפוך אותו לאפור על ידי הגברת הבהירות למקסימום. עם הזמן מצאנו שהגורם לכך הוא מנגנון החלקת התמונה שמפחית משמעותית את הבהירות וביטולו משנה מיידית את התמונה.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

לעומת דגם ה-GX משנה שעברה, הפעם ישנו שיפור בבהירות המקסימלית ובו זמנית ירידה בצריכת החשמל - ללא סיכון מוגבר לצריבת פיקסלים. הדבר בא לידי ביטוי בסצינות מאוד ספציפיות שבהן גופי תאורה למשל נראים בוהקים יותר או תמונות על רקע לבן נראות יותר אחידות, שכן מנגנון ה-ABL - Auto Brightness Limiter, נכנס לפעולה בנקודה מאוחרת יותר. אך אלו מצבים מאוד ספציפיים והם לא בולטים לעין כך שלעומת הדגם הקודם, ניתן לראות בעיקר שיפור קל בחדות התמונה ושיפור כמעט בלתי מורגש במנגנון שידרוג התמונה. 

Dolby Vision מול HDR10Pro
כמו בשנה שעברה, גם הפעם יש תמיכה בתקן Dolby Vision ובמקביל בתקן בשם HDR10Pro שלא נתקלנו בו עד כה. חיפוש בגוגל של המונח מעלה את התשובה השגויה שמדובר בשם שיווקי ל-HDR10 אך זהו כלל לא מה שהוא.

בשוק יש מספר תקנים לצבע ובהירות אך השניים המוכרים ביותר הם Dolby Vision של דולבי ו-HDR10+ של סמסונג. שניהם מכילים מידע דינמי (Metadata) המשתנה מפריים לפריים ואומר לטלוויזיה אילו ערכים היא צריכה לשנות כדי להציג את התמונה בצורה הטובה והמדויקת ביותר.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

תקן שלישי שקיים במסכים פשוטים יותר נקרא HDR או HDR10 והוא מכיל מידע פר סצינה, לא פר פריים. זה אומר שאם הסצינה החלה בתוך חדר חשוך ונעה ברצף אל אורות העיר הבוהקים של טוקיו, המידע על הבהירות ייתחס לנקודה אחת בתוך הרצף, כך שלפחות אחד הקצוות של השוט יראה פחות טוב.

לכן LG החליטה להשתמש באחת הטכנולוגיות שלטעמנו היא שימושית ביותר, שהיא קוראת לה HDR10Pro. אותה טכנולוגיה הייתה ידועה עוד ב-2016 כ-HDRPro מאפשרת לטלוויזיה להתעלם מהמידע הסטטי שמגיע עם תוכן שמקודד ב-HDR רגיל, ובמקום זה להתאים אוטומטית את הבהירות והניגודיות וכן הלאה לתמונה כך שהיא עושה ניחוש מושכל על בסיס מה שמוצג באותו רגע, במטרה לחקות את התוצאה שהייתה מתקבלת מתוכן ב-HDR10+ או בדולבי ויז'ן.

מנגנון החלקת תמונה משופר
כבר בדגם ה-GX ראינו שיפור משמעותי במנגנון החלקת התמונה והשנה הוא נראה עוד יותר טוב. עם זאת, מידת ההצלחה של המנגנון מאוד תלויה בתוכן עצמו כך שבחלק מהסרטים ההגדרה המקסימלית כמעט ולא יצרה רעשים ובחלק ההגדרה החלשה עבדה. תכונה נחמדה מאפשרת לכם ליצור הגדרה משלכם ואכן זה מה שעשינו והיא זו שעבדה בצורה הטובה ביותר עם רוב התכנים.

התאמה לגיימינג
עוד בדגם ה-GX של שנת 2020 דובר רבות על הכנה לקונסולות המשחק של הדור הבא ואלו בינתיים כבר הגיעו לשוק באיזשהו אופן. אך בעיות האספקה הארוכות הובילה לכך שמעט מאוד משחקים שתומכים בתכונות החדשות שלהן - תצוגה ב-4K ב-120 הרץ עם או בלי Dolby Vision Gaming, יצאו למכירה כך שלאו דווקא יש דרך להשתמש בפונקציות החדשות. עדכון תוכנה שהופיע בתחילת יולי 21 הוסיף את האופציה לשחק ב-Dolby Vision 4K 120Hz ואכן ראינו אותו עובד בחו"ל, אך כאן בארץ עם אקסבוס Series X לא הצלחנו לגרום לטלוויזיה לזהות איזשהו משחק ב-Dolby Vision, אלא כולם הופיע כ-HDR. בתפריט ההגדרות כן ראינו שהקונסולה מזהה את התמיכה ב-Dolby Vision.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

מעבר לתאימות לקונסולות החדשות, המסך תומך ב-G-Sync וב-AMD FreeSync כך שניתן לחבר מחשב בעל כרטיס מסך ולקבל את אותו קצב רענון כפי שהייתם מקבלים ממסך מחשב גיימינג קטן בהרבה. אותו עדכון שהגיע בתחילת יולי הוסיף תפריט ייעודי למשחקים ובו ריכוז של כל הפונקציות השונות הרלוונטיות. כמו כן, העדכון שיפר את הביצועים וקיצר את ההשהייה הטבעית של הטלוויזיה. לאור הפופולריות הנוכחית של מחשבי הגיימינג הניידים שכעת מגיעים עם כרטיס מסך מסדרת ה-3000, יש הרבה יותר שימושים למסך טלוויזיה עם תמיכה בטכנולוגיות האלה, המסוגלים המסוגלים לייצר תמונה במפרט הזה כך שניתן להשתמש בהם כמעין קונסולה ניידת.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה


מצב Game Optimizer מאפשר להתאים אישית את כל הפרמטרים הקשורים לתצוגת משחקים על המסך הגדול. אם אי פעם עיינתם בהגדרות הצבעים של כרטיס המסך שלכם, ייתכן וראיתם סעיף בשם Color Range ושם יש שתי אופציות: Limited ו-Full. כברירת מחדל דווקא ה-Limited נבחר ומסתבר שזו ההגדרה הרלוונטית לכל דבר שהוא לא משחק, שכן טווח הצבעים המוגבל הוא הסטנדרט בכל הקשור להפקת וידאו. במצב משחק הטווח משתנה אוטומטית למלא וזה מצוין.

התמיכה בקצב רענון משתנה ומהיר שימושית ביותר גם אם אתם מציגים את התמונה ב-Full HD, שכן התנועה החלקה מונעת את קריעת התמונה ומבטלת את הריצוד הלא נעים, מה שמפחית את עייפות העיניים ובכללי את הסיכוי לבחילה שמקורה בתנועה מהירה על המסך הענק.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

יחד עם הפרופיל הצר מגיעה הבעיה המוכרת של הטלוויזיות הדקות - אין מקום לרמקולים מרשימים במיוחד וגם שפע מצבי הקול השונים כמו "קול צלול Pro" או "צליל AI פרו" לא מצליחים להציל את הרמקולים השטוחים המובנים ב-G1.


הפעלת הפונקציה בהחלט משפרת את הסאונד, בעיקר את היכולת להבין את מה שהדמויות על המסך אומרות - שזו אחת הבעיות הגדולות ברמקולים המופנים אל הקיר או כלפי מטה, ולא אל הצופה. הסאונד במקרה הטוב נשמע סביר אך לרוב הברירה היא בין צליל בינוני עם מעט באס וקולות בלתי מובנים, או צליל אנמי חסר עומק המדגיש את הקולות כך שאפשר פחות או יותר להבין את הנאמר. ואז לעיתים היה צליל עם באס לא נורמלי אך תמיד התחום האמצעי - היכן שהקולות האנושיים נמצאים היה עמום למדי.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

אחת הפונקציות שפגשנו לראשונה בדגם ה-GX של שנה שעברה עודנה כאן והיא אחת האהובות עלינו: ניתן להשתמש באחד או שני רמקולי בלוטות' כדי ליצור אפקט סראונד מוצלח ישירות מהטלוויזיה. בכך תוכלו להשתמש בכל רמקול בלוטות' סטנדרטי ולקבל סראונד מרשים ללא חוטים. קחו בחשבון שאם פס הקול עצמו הוא לא בסראונד ובפורמט נתמך - כי DTS עדיין אינו נתמך, ייעשה שימוש באפקט דמוי סראונד שלטעמנו בעיקר נשמע כמו הד. למעשה כמעט כל סרט שביקשנו להפעיל הופיע עם הכיתוב "סרטון זה אינו תומך בשמע", ולאחר מכן חלק מהם כן הפיקו שמע מכיוון שהכילו יותר מפס קול אחד.

השמע דרך אוזניות בלוטות' 4.2 מלווה בעיכוב של כחצי שנייה לעומת התמונה - משהו שקרה לנו גם בדגמים קודמים של החברה. שימוש באוזניות עם בלוטות' 5 עדיין מציג את הבעיה אך היא פחות מובהקת. עדיין היינו שמחים אם הייתה אפשרות לסנכרן את השניים ידנית, כפי שניתן לעשות כשיציאת הסאונד מוגדרת על רמקולים חיצוניים.

לאחר ניסיונות רבים הגענו למסקנה שהגורם לעיכוב הוא שינויים שעשינו במנגנון החלקת התמונה. אותם שינויים גורמים לעיכוב בתצוגה אך אם תצאו מהתוכן או אפליקציה ותחזרו, העיכוב יעלם.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ל-G1 עיצוב מינימלי ביותר, למעשה מלבן עם שוליים דקים, פרופיל בעובי אחיד של 2 סנטימטר וזהו. הטלוויזיה מגיעה ללא רגלית שנמכרת בנפרד, שכן היא מיועדת להתקנה על הקיר. כן אפשר להשתמש ברגלית סטנדרטית אם רוצים אבל הטלוויזיה מיועדת להתקנה על הקיר ועל כן, מגיעה עם מתקן ייעודי לתליה בקו אפס כך שאין מרחק מהקיר.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

מערכת הפעלה חדשה
השנה LG כללה את העדכון הגדול ביותר למערכת ההפעלה לטלוויזיות שלה מזה שנים וכעת עם WebOS 6, היא נראית כמו משהו שהיינו מצפים לפגוש ב-2021 ולא ב-2018 כמו גרסה 5 שהגיעה עם דגמי 2020. תפריט הרצועה הצבעוני הוחלף בתפריט יותר סולידי המכסה את המסך כולו, שם שני שליש ממנו מכוסים על ידי שלושה ווידג'טים של מזג אוויר, תוכן מותאם אישית וחיפוש - מה שמרגיש לנו כמו בזבוז שטח מוגזם. מתחת נמצא פס הגלילה האופקי שבו כל האפליקציות המותקנות מופיעות ומתחתיתו רשימת מקורות המדיה ולוח המחוונים של מסך הבית או Home Dashboard שהופיע כבר בשנה שעברה ודרכו ניתן לנהל את הבית החכם.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

למרות השם המבטיח, רשימת ההתקנים הנתמכים על ידי המערכת קצרה ביותר ומסתכמת בעיקר בשקעים חכמים של tp-link ומנורות של wemo, lifx ו-Philips Hue. בנוסף הטלוויזיה מגיעה עם משדר IR המאפשר להשתמש בשלט הרחוק של הטלוויזיה כשלט אוניברסלי אך רק להתקני מדיה סטנדרטיים כלומר לא המזגן.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

מתחת לאפליקציות במסך הבית ישנן המלצות ליוטיוב המבוססות על המיקום המאוד כללי שלנו - ישראל, למרות שאנחנו מזוהים עם שם משתמש ביוטיוב ועוד המלצות מאמזון פריים וידאו - אפליקציה שכלל לא הגדרנו מכיוון שאין לנו מנוי עבורה. מצד שני, הטלוויזיה כן ראתה שאנחנו נוהגים לצפות ביוטיוב והציעה לנו להגדיר את הכפתור האדום בשלט כקיצור דרך ישיר ליוטיוב.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

ניתן לשנות את סדר האפליקציות אך לא ניתן לערוך את רשימת ההמלצות ולו ברמה המינימלית ביותר כך שזהו כר פורה לתוכן מקודם ואת זה אנחנו פחות אוהבים.  

גם ממשק ההגדרות עבר שדרוג ויזואלי וכעת יש לו מראה נקי ומסודר יותר אך ניכר כי ניסו לצמצם את מגוון האפשרויות בו על ידי חלוקה לתתי תפריטים מה שיצר מבנה שאיכשהו מצליח להיות עוד יותר מבלבל ומפותל. אך זו לא הבעיה המרכזית כאן, אלא
דווקא המעבד החדש.

הממשק החדש מונע על ידי מעבד Alpha9 דור רביעי ולמרות השיפור בכוח העיבוד, עדיין זמן הטעינה של תפריטי ההגדרות המתקדמים ארוכים עד כדי תסכול - כמעט 3 שניות ללא תלות בכמה פעמים פתחתם וסגרתם אותם מאז שהדלקתם את הטלוויזיה.

אם תלחצו בשלט הרחוק על גלגל השיניים, תפריט ההגדרות המהירות יעלה כמעט מיד שזה מצוין, אך הוא מוגבל למדי ועל פניו אינו מאפשר לגשת בקלות אל פונקציות נוספות הרלוונטיות לאותו תפריט. כך חשבנו לפחות, עד שגילינו במקרה שלחיצה ארוכה על התפריט תוביל (אחרי טעינה ארוכה מדי) להגדרות המתקדמות של אותה קטגוריה, שם ניתן שוב לבחור מבין אותם מצבים ובנוסף ניתן לדפדף אל ההגדרות המתקדמות ורק אז לשנות את האפשרויות השונות. הסיבה שזה תסכל אותנו היא שמנגנון החלקת התמונה מבוטל כברירת מחדל, ורצינו להפעיל אותו מבלי לשנות בבת אחת את כל ההגדרות של כל המצבים כך שמצאנו את עצמנו מטיילים הלוך חזור שוב ושוב.

שמחנו לראות ש-LG כללה מעין Tool Tip חביב שמופיע כשמרחפים מעל הגדרה מסוימת, כך שאפשר להבין אותה יותר לעומק. בראש כל עמוד הגדרה ישנו אייקון של סימן שאלה ולחיצה עליו תעלה ספר הוראות מקוצר המובנה בתוך הטלוויזיה. הספר ייפתח בעמוד הראשי ולא בהגדרה הספציפית שממנה הגעתם - למרות ששמה זהה אך זה עדיין מאוד שימושי.

התפקוד של כפתור החזור אינו צפוי מראש ומתסכל למדי לרדת שישה שלבים לתוך תפריט רק כדי לגלות שכפתור החזור אינו מחזיר שלב אחד אחורה - אלא לתפריט הראשי, למשל כשאתם מפעילים פונקציה חדשה וצריך לאשר את הסכם השימוש. אם תלחצו על הסעיף, תנווטו שמאלה ותלחצו על גוף הטקסט כדי שתוכלו לגלול אותו, לחיצה על חזור תבעט אתכם מחלון ההסכם במקום להחזיר אתכם שלב אחד אחורה.

לעומת זאת, במקומות מסויים שבהם עברנו על מה שהרגיש כמו רבע שעה של קליקים על השלט ורצינו לחזור לתוכן המוצג על המסך, גילינו שדיננו להקיש על כפתור החזור שוב ושוב. את חוסר האחידות הזה היינו מבינים לו היה מדובר באפליקציות שונות, אך בשני המצבים מדובר בתפריטי המערכת בלבד וכל זה לא היה כזה עניין, אם הטלווזיה לא הייתה מגיבה בכזו איטיות.
התאכזבנו לגלות שדגמים של שנה שעברה לא יקבלו שדרוג למערכת ההפעלה, לא שהיא מכילה איזשהן פונקציות מיוחדות שאין בדגמי 2020 אבל עדיין, נראה לנו רק הגיוני שדגמים שיצאו לאחרונה ייזכו לעדכון כלשהו.

שלט רחוק חדש
השנה LG חידשה את השלט הרחוק עם עיצוב ארגונומי והגיוני. כעת השקע שבו מקשי הניווט והגלגלת נמצא נמוך יותר כך שקל לאתר אותו עם האגודל ללא מבט. מצד שני, הכפתורים הפכו קשיחים ורועשים במיוחד, כך שעצם השימוש בטלוויזיה בלילה נהייה רועש - בין אם הרמקולים פועלים או לא.

LG OLED77 G1: הצליחו לשפר את המעולה

LG הסירה את כפתורי ה-Play וה-Pause שהיו לנו חסרים מאוד אך בנוסף לכפתורי הקיצור הקיימים לנטפליקס ואמזון פריים וידאו, הוסיפה כפתורים ייעודיים לשירותים נוספים: אמזון אלכסה, גוגל אסיסטנט ודיסני פלוס - כולם שירותים שאינם זמינים רשמית בישראל וזו בהחלט לא אשמת החברה. העניין הוא, שלמעט דיסני פלוס, כן אפשר להפעיל את שתי העוזרות הקוליות בישראל רק על ידי שינוי הגדרת שפת המערכת בסמארטפון מה שלא תופס בטלוויזיה. ניסינו לשנות את הגדרת המיקום של הטלוויזיה אך כל האפשרויות הוכיחו עצמן כלא רלוונטיות שכן המיקום נעול בתוך התוכנה, כך שהאפשרות הזו נעולה.

דיני חוזים
עם כל הפונקציות המתקדמות שהטלוויזיה מציעה, היא גם דורשת לאסוף הרבה מאוד מידע עליכם ועל הרגלי הצפייה שלכם, בין השאר כדי לאפשר את הפונקציות. אם תרצו להשתמש בהתאמה אוטומטית של מצב התצוגה או בזיהוי הקולי בעברית - שעובד היטב אגב, תאלצו להסכים ש-LG תאסוף נתונים על הרגלי הצפייה שלכם.

LG דוחפת לכיוון הזה כבר כמה שנים וזו הרגשה מוזרה שגם הטלוויזיה רוצה לעקוב אחרי כל פעולה שלנו. קחו בחשבון שהחברה לא צופה במסך ומקליטה אותו, לפחות כך על פי הסכם השימוש, אלא משתמשת במידע שמסביב - באיזה שירות השתמשת, מה שם התוכן, כמה זמן צפית וכן הלאה.

כפי שמופיע בהסכם: אני מבין ומאשר ש"מידע על צפייה" עשוי לשמש למטרת מתן שירותים, המלצות על תוכן טלוויזיה, אפליקציות ושירותים שעשויים לעניין אותי...מגמות בדעת הקהל ויעילות הפרסומת". הפרסומות שהם מתכוונים אליהן מופיעות בסעיף "פרסומות מבוססות-עניין" המציין שאותו מידע יאסף וייתכן ויועבר לצד שלישי כדי להציג פרסומות מותאמות.

אחת הפונקציות היא תוכן מותאם אישית שבו הטלוויזיה תציע לכם תכנים שהיא חושבת שתהנו לראות. כדי שפונקציה זו תפעל צריך לאשר ל-LG להחשף למה שאתם צופים - שזה הגיוני, אך זה גם נותן להם פלטפורמה מצוינת לדחוף תוכן ממומן או סתם פרסומות. היות ומסך הבית כולל חלק עצום שלא ניתן לשינוי, אתם מבינים בדיוק למה משמש המידע הזה. נכון לעכשיו בישראל זה לא בא לידי ביטוי, אך הטלוויזיות רק יצאו לשוק.

בסופו של דבר מדובר בפונקציות שאינן חובה וכך גם ההסכמים - אתם יכולים להשתמש בטלוויזיה גם בלי לאשר את הכל ואתם גם יכולים לבטל אותם אחרי שאישרתם, אבל המידע לא יימחק אלא רק יפסיק להיאסף ולא תוכלו להשתמש בתכונות המתקדמות כמו זיהוי קולי.
שלט בודד שמאפשר לשלוט  על מספר מכשירים, בהם הממיר של הלוויין או הכבלים, נגן DVD ומכשיר וידיאו, או על המגבר ועוד.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply