חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרן קול / סאונד-בר Sonos Beam Gen 2
טווח מחירים: 1500 - 2000 ₪
יצרן: Sonos
ערוצים: 5
מפענחי אודיו נתמכים: Dolby Atmos, Dolby...
יציאות: HDMI
כניסות: LAN, HDMI
קישוריות: Wi-Fi, Apple AirPlay...
גובה: 6.86 ס"מ
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
haim 05.10.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר Sonos Beam Gen 2

שחר שושן | 21.10.2021
הטוב
  • שליטה מלאה מכל סמארטפון
  • תמיכה ב-Dolby Atmos
  • עיצוב אלגנטי
הרע
  • ללא שדרוג מבחינת צליל לעומת הדגם הקודם
  • טווח דינמי מוגבל כבר בעוצמה בינונית
בשורה התחתונה

ה-Beam 2 של סונוס הוא סאונד בר איכותי ואלגנטי המהווה שדרוג משמעותי לעומת הרמקולים המובנים בטלוויזיה. כחלק ממערכת ה-Whole Home Audio של סונוס, ניתן לחבר אליו רמקולים אלחוטיים נוספים ולשלוט בו מרחוק דרך כל סמארטפון.


תוספת התמיכה ב-Dolby Atmos היא אמנם מבורכת אך בהיעדר רמקולים הפונים כלפי מעלה כמעט ואין לכך כל השפעה על חווית השמיעה. לטעמנו היה עדיף להוסיף תמיכה ב-DTS - פורמט נפוץ מאוד שהיעדר התמיכה בו הפכה יותר מחצי מקטלוג הסרטים שלנו לאילמים.

אם עיקר ההאזנה שלכם נעה סביב סרטים וטלוויזיה, תוכלו למצוא סאונד ברים טובים בהרבה עם סאב וופר באותו מחיר, אך ללא יכולות המדיה המתקדמות שסונוס מציעה. אך אם אתם מחפשים פתרון שנע סביב מערכת מוזיקה מודולרית שבמקרה נמצאת מול הטלוויזיה, אז ה-Sonos Beam 2 הוא בדיוק בשבילכם.
Beam Gen 2
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,599 ₪
מחיר סופי: 1,979 ₪
מחיר סופי: 1,998 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-13 חנויות>>
הקדמה

ה-Sonos Beam 2 הוא סאונד בר ונגן מדיה ביתי המתחבר אל טלוויזיה תומכת דרך eARC או עם מתאם לחיבור אופטי. והוא מחובר לאינטרנט ומסוגל להפעיל מוזיקה מעשרות שירותים שונים ואף להתחבר לרמקולים אלחוטיים אחרים.

ל-Beam 2 יש תמיכה ב-Dolby DIgital, Dolby Digital Plus ו-Dolby Atmos והוא ניתן לשליטה במלואו דרך שלט הטלוויזיה.


איכות הצליל

(60% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

איכות השמע טובה אך לא מרהיבה. כבר בעוצמה בינונית עד מעט גבוהה מתקבלת תחושה של מחנק, כאילו הרמקולים לא מסוגלים להתמודד עם מה שאנחנו מבקשים מהם. הבאסים עמוקים בצורה מפתיעה ביחס לגודל הרמקול אך בין אם תפעילו מוזיקה או סרט, תוכלו למצוא בקלות את הנקודה שבה נהייה ברור שהרמקול הגיע לקצה היכולת הדינמית שלו.


Sonos Beam 2: פתרון ביניים


מקרני קול מייצרים את אפקט הסראונד על ידי הקפצת גלי קול מהקירות הסמוכים למוקד השמע. להבדיל מהתקרה שלרוב נמצאת באותו מרחק בכל מקום, קירות צד - במיוחד בבתים ישראלים שבהם הסלון ממוקם צמוד לחלון זכוכית גדול אך רחוק מכל קיר אחר, לא מאפשרים לקבל את אותו אפקט סראונד בגלל המרחקים השונים מאוד.

לעומת דגם ה-ARC של סונוס המכיל רמקולים הפונים כלפי מעלה - חלק חשוב בדולבי אטמוס, ל-Beam 2 יש רמקולים הפונים קדימה, הצידה ואחורה. ולהבדיל מטכנולוגיות סראונד אחרות, לדולבי אטמוס יש חשיבות גדולה למדי לצליל שמגיע מהתקרה כך שמדובר בפתרון פחות מקיף וזה ניכר. היות והדגם הבא של סונוס נמכר במחיר כמעט כפול, אפשר להבין איפה החברה חסכה. זה לא אומר שהחוויה בינונית, אך ההתלהבות הראשונית דועכת במהרה.

Sonos Beam 2: פתרון ביניים

לטענת החברה אין הפחתה ברמת התחושה האימרסיבית בזכות עיבוד התוכנה שהמכשיר מספק אך לטעמנו ובהתאם לסלון המאוד ישראלי שלנו - הטענה הזו לא ממש תופסת. בעוד שהצליל מרגיש כאילו הוא מגיע מאזור רחב בהרבה מהשטח הפיזי שהרמקול מאכלס, עדיין ברור שכל הצלילים נובעים מקדמת החדר ולא חווינו ולו רבע הרגשה שאיזשהו צליל מגיע מאחורינו, שלא נדבר מעלינו.

עיצוב ונוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עיצוב הרמקול זהה לחלוטין לדגם הקודם. בחלקו העליון ישנם כפתורי מגע המגיבים היטב דרכם ניתן להפעיל ולעצור את המוזיקה, לשלוט בווליום ולהשתיק את המיקרופון המובנה המיועד לשימוש עם עוזרת קולית.

ההגדרה הראשונית מתבצעת דרך הסמארטפון וניתן לעשות זאת יחסית בקלות דרך קורא ה-NFC שמותקן על חלקו העליון של המכשיר. למרות שסונוס מיוצגת רשמית בישראל יותר משנתיים, עדיין לא ניתן להפעיל את הגוגל אסיסטנט ישירות מהאפליקציה בלי לעבור תהליך מסורבל לפני כן, שבו צריך לשכנע את האפליקציה שאתם לא בישראל. סונוס מדגישה שהיא לא זו שמייצרת את ההגבלה אלא גוגל - וזה נכון. אך בו זמנית, אם אפשר להפעיל את העוזרת בטלפונים רק על ידי החלפת שפת הממשק, מדוע סונוס לא מאפשרת איזשהו workaround כדי להפעיל את הפונקציה בקלות?

Sonos Beam 2: פתרון ביניים

למכשיר יש יציאת HDMI eARC, חיבור רשת RJ45 ושקע חשמל. באריזה ישנו מתאם בין HDMI לאופטי כך שניתן לחבר גם למכשירים ישנים יותר או כאלה שאין להם שקע ARC.

ההבדל המרכזי ואולי דיי היחידי בין הדור הראשון לשני של ה-Beam, הוא התמיכה בדולבי אטמוס - פורמט קול רב ערוצי המבוסס על ניתוב אובייקטים במרחב במקום שינוי עוצמת השמע בין ערוצי קול שונים. השיטה הזו מאפשרת להגדיל ולכווץ את גודל המערכת המפיקה את הצליל כדי שישמע כמעט אותו דבר בין אם מדובר בסאונד בר קטן כמו ה-Beam 2 או מערכת סראונד מלאה של 7.1.4.

Sonos Beam 2: פתרון ביניים

הדרך היחידה להפעיל את דולבי אטמוס היא בחיבור לטלוויזיה או רסיבר שיש לו שקע eARC. לא מספיק שהוא יהיה HDMI 2.1, הוא צריך להיות ספציפית eARC - משהו שקיים ברוב הטלוויזיות הטובות ומעלה. עם זאת, עוד לא פגשנו כרטיס מסך אחד שיש לו שקע כזה, כך שחרף ניסיונותינו הרבים, לא הצלחנו לחבר את המחשב ישירות ל-Beam 2 אלא דרך טלוויזיה - משהו שמשתמשים רבים לאו דווקא ירצו להתקין בנוסף רק בשביל הפונקציה הזאת.

במידה ואתם מחוברים דרך חיבור ARC והטלוויזיה פועלת, תוכלו להגדיר דרך האפליקציה מצב לילה שבו הטווח הדינמי נדחס כך שגם אם תצפו בסרט אקשן, לא תעירו את בני הבית עם רעשי פיצוצצים. ובנוסף ישנו מצב Loudness שמפחית את הבאסים ומדגיש את אזור ה-2.5Khz כך שקל יותר להבין את הנאמר.

ה-Beam 2 תומך ברוב הפורמטים של דולבי וביניהם Digital ו-Atmos וגם בסטריאו PCM רגיל. לעומת זאת, הפורמט DTS על כלל נגזרותיו אינו נתמך. למרות שחברות כמו סמסונג ו-LG ביטלו את התמיכה ב-DTS בטלוויזיות שלהן לפני כמה שנים, תמיד נשארה האופציה להעביר את פס הקול לפענוח חיצוני דרך התקן כמו רסיבר או למשל, ה-Beam 2. אך גם סונוס לא כללה תמיכה ב-DTS כך שאם במקרה יש לכם טלוויזיה של אחת החברות ותבקשו לצפות בתוכן שפס הקול שלו מקודד ב-DTS שהוא אגב, דיי נפוץ, או שתקבלו סטריאו או שתשמעו דממה.

Sonos Beam 2: פתרון ביניים

לעומת רסיבר שמכיל תצוגה כלשהי שדרכה ניתן לוודא שהפורמט הרצוי הופעל, ל-Beam 2 אין כל תצוגה אך המידע זמין בזמן אמת דרך האפליקציה של החברה.

את המוזיקה ניתן להתחיל ישירות מהאפליקציה של סונוס או דרך אפליקציות המוזיקה השונות, דרכן ניתן לבחור בחיבור ל-AirPlay 2 או ברמקול עצמו. התאכזבנו לגלות שלמרות ששירות המוזיקה Tidal תומך בדולבי אטמוס וכך גם הרמקול, לא ניתן להפעיל את המוזיקה בפורמט זה. ברגע שהתקן ההשמעה משתנה בין מכשיר אנדרואיד תומך (כמו רוב מכשירי סמסונג) ל-Beam 2, הצליל משתנה מדולבי אטמוס ל-HiFi. בסופו של דבר, יוצא שהדרך היחידה להנות מצליל כלשהו בדולבי אטמוס, היא לצפות בנטפליקס או לרכוש סרט מ-Apple TV ושניהם דורשים טלוויזיה תומכת עם eARC.

מאז שהטלוויזיות הדקות החלו להופיע בשוק, התעוררה בעיה בסאונד שעוד לא ראינו פתרון ראוי עבורה, והיא שרמקולים שפונים לאחור או כלפי מטה מעממים את הסאונד ויוצרים הד, מה שמקשה על הבנת הנשמע כך שצריך להגביר את עצמת השמע הרבה מעבר לרמה נעימה רק כדי שיהיה אפשר להבין את הנאמר. סאונדבר כמו ה-Beam 2 יושב מתחת לטלוויזיה ועצם זה שהוא מכוון כלפי הצופה כבר מספק שיפור משמעותי בחווית השמיעה.

Sonos Beam 2: פתרון ביניים

אחת הפונקציות השימושיות היא Trueplay שהיא אמנם לא תכונה חדשה בכלל, אך היא שווה אזכור בגלל התועלת הגדולה שלה. בתהליך זה שאורך כשלוש דקות, מושמעים צלילים מהרמקול הנקלטים במיקרופון של האייפון (בלבד) ועל ידי ניתוח הצליל, הרמקול מסוגל לכייל את עצמו בהתאם לסביבה. רמת ההד פוחתת דרמטית ולא רק קולות השחקנים או הזמרים נעשים ברורים יותר, כל פרופיל הצליל משתפר דרמטית. שאלנו את החברה מדוע ההגבלה למכשירי אייפון ותשובתם הייתה שהמיקרופונים של מכשירי אפל מאוד צפויים ויש סך הכל מעט מאוד דגמים, לעומת אנדרואיד שבהם יש אלפי דגמים שונים. סך הכל מובן אך התוצאה היא שאלו שאין להם אייפון זמין באזור, יקבלו תוצאה משמעותית פחות טובה.

במקביל לשימוש של ה-Beam 2 כמקרן קול לטלוויזיה, הוא תומך בכל הפונקציות המוכרות של Sonos, כך שהוא יכול לשמש כנגן מוזיקה עצמאי לחלוטין ואף להתחבר אלחוטית אל רמקולים נוספים של החברה ולשנות את ייעודם בין רמקולי סטריאו לסראונד. לטעמנו סאונד בר כמו ה-Beam 2 הוא דוגמה מצוינת לאיך אפשר לספק סאונד מוצלח מבלי לתפוס הרבה מקום ובאלגנטיות.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply