חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Roidmi Neo
מותג: Roidmi
סוג השואב: שואב אבק עומד
אלחוטי: אלחוטי
הספק: 250 וואט
שטיפה: יבש\רטוב, שוטף
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מישהי 30.09.23
orel 25.08.23
נל 09.02.23
Valentin 04.10.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Roidmi Neo

לירן עבדי | 25.12.2022
הטוב
  • ביצועי שטיפה טובים, נדרשת חזרה-שתיים אם בכלל
  • מצב יניקה שהרשים בספיגת מים בחדר המקלחת
  • הנחיות קוליות בעברית
  • תכונת ניקוי עצמי
הרע
  • רעשי השאיבה "דורסים" את ההנחיות הקוליות
  • גוף במשקל 4.5 ק"ג עלול להיות כבד מדי
  • מתקשה לשאוב שיערות
בשורה התחתונה
הוא מתריע קולית בעברית רובוטית, הרשים בביצועי שטיפה עם חזרות בודדות על כתמים מוצקים ועקשניים ויש גם תכונת יניקת מים שהלהיבה אותנו במקלחון. ה-Neo עדיין סובל ממשקל עודף, כ-4.5 ק"ג שעלולים להוות אתגר לחלק מהמשתמשים והתמודדות שלו מול שיערות טעונה שיפור. בכל זאת, השואב/שוטף החדש של Roidmi הפתיע לטובה ברוב הזמן ובשטיפות קלות ומהירות שבשגרה, מכתמי קטשופ מעצבנים שקפצו מהצלחת ארצה ועד לחלב שנשפך לרצפה, ה-Neo עמד במשימה וחסך מאיתנו את שליפת מקל הספונג'ה.
Neo
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,189 ₪
מחיר סופי: 2,190 ₪
מחיר סופי: 2,191 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-8 חנויות>>
הקדמה

ה-Roidmi Neo הוא שואב שוטף אלחוטי המציע שאיבה בעוצמה 12,400pa, דובר עברית, בעל חיטוי אלקטרוליטי למים לקטילת חיידקים ובקטריות וכן מבטיח ניקוי של עד 150 מ"ר במהלך סוללה אחת. עוד בשואב: חיישן חכם לזיהוי לכלוך וכתמים והתאמת שיטת הניקוי, הליך אלקטרוליזה מים לחיטוי המברשת והמשטח, מסך LED ותאימות לאפליקציית Mi Home.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
נפתח בנתונים הטכניים: הספק מנוע השואב עומד על 250W, עם שאיבה בעוצמה 12,400pa ומהירות מברשת רצפה של 700 סל"ד. לשואב שלושה מצבי ניקוי, המתחלפים באמצעות המקש הייעודי על המוט; מצב חכם, מצב שאיבה ומצב ריענון, כאשר המצב החכם התגלה כיעיל ברוב הפעילות, עם איתור של עקשנות הכתם ופיזור מים בהתאם. ל-Neo צמד מכלי מים, האחד בקיבולת 720 מ"ל עבור מים נקיים והשני בקיבולת 690 מ"ל למיכל הנוזלים המלוכלכים שמצטברים תוך כדי שטיפה.

Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


את ה-Neo ניצלנו לניקוי הרצפה במגוון סיטואציות מלוכלכות ובבית עם שני ילדים מתחת לגיל 3, לא קשה למצוא את אותם רגעים: קורנפלקס ספוג בחלב שנזרק על הרצפה, קפה שנשפך, סלט כרוב במיונז שהפך את הרצפה לסגלגלה, השפרצות קטשופ ובוץ שנדבק לסוליות הנעליים אחרי יום גשום וכיכב לאורך כל המסדרון. ביצועי השטיפה התגלו כטובים מאוד, עם חזרות מאוד מינימליות – כאשר רק כתמים עקשניים, כמו חלקי בוץ קשים ומוצקים או למשל קפה שחור שהכתים את הרצפה, תבעו עוד כמה חזרות כדי להותיר את הרצפה נקייה ומבריקה. עוד ראוי לציין את מצב השאיבה שמשרת כיניקת נוזלים, שהתגלה כיעיל בספיגת המים בחדר המקלחת אחרי שקילחנו את שני הקטנטנים, שהקפידו יותר להשפריץ מים החוצה מאשר להשאיר אותם באזור המקלחון.

Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


חשוב לציין שלא הכל מושלם באגף השטיפה ויש ל-Neo עקב אכילס ענק שעלול להיות מהותי בדירות מסוימות, שנקרא "שיערות" - ואם אתם חולקים בית עם דיירים "מנשירים" במיוחד, תגלו התמודדות בעייתית מאוד שגרמה לנו להעדיף קודם לשאוב את האזור מוכה נשירת השיערות עם שואב, לפני שעברנו עליו עם מצב השטיפה של Neo. אם תתעקשו לנסות לשאוב ולשטוף את האזור עם "מצב חכם" למשל, תגלו סחיבה נמרצת של השיערות הארוכות למקומות שונים ברחבי הבית עד שתגלו ששיער רטוב קשה הרבה יותר לשאוב - ולבסוף תעדיפו להרים ידנית את השיערות בעצמכם.

Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


עוברים למטלת סינון וניקיון השואב שלאחר מלאכת השטיפה. ב-Neo צמד מכלי מים, האחורי עבור מילוי מים נקיים מהארז והמכל קדמי מאחסן מים מלוכלכים שהצטברו במהלך שטיפת הבית. ואם לא הייתם בטוחים כמה באמת ניקיתם את הבית, אותו מיכל קדמי יזכיר לכם בדמות מים אפורים ומלוכלכים, שגם מריחים נורא ואיום. החדשות הטובות הן שמלאכת ריקון המיכל לא מלכלכת מדי וכל שנותר הוא לשחרר במשיכת כפתור את המיכל הייעודי, להסיר את פילטר הפלסטיק והחתיכות הקשות שנוטות להצטבר שם – ומשם לשפוך את כל המים המלוכלכים לאסלה או לפתח ניקוז סמוך.

Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


השואב מציע גם ניקוי עצמי למברשת ולמים הנקיים שמאוחסנים במיכל האחורי וב-Roidmi מנופפים ב"הליך אלקטרוליזה מים שמחטא את המברשת והמים לקטילת חיידקים ובקטריות", לפי היצרנית. האם זה מחטא וקוטל בפועל? כנראה שלעולם לא נדע – אבל התהליך עצמו נראה די יסודי ומשכנע. מיקמנו את השואב בתחנת העגינה, לחצנו על מקש הניקוי העצמי ולאחר התראה קולית, המים הנקיים שבמיכל האחורי הוארו במין תהליך שאמור להיראות כטיהור – ולאחר מכן המברשת החלה לגלגל את עצמה כתהליך נוסף של ניקוי והפחתת הריחות הלא נעימים שמתלווים לשטיפה רצפה מלוכלכת.
נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.
מתאים בעיקר לניקוי שטיחים המתפרסים על פני שטח נרחב ויעיל מאוד בשאיבת שיער בעלי חיים. שואבים עומדים מצוידים בדרך כלל בצינור גמיש המאפשר גישה למקומות מרוחקים, לאזורים צרים ולניקוי ספות ווילונות.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.
בכל שואב מותקנים מסננים שתפקידם לסנן את האוויר שחוזר לחלל החדר ולהגן על המנוע מפני חדירת אבק. איכות האוויר שיוצא מהשואב תלויה במידה רבה באיכות הסינון. ככל שמספר דרגות הסינון גדול יותר הסינון יהיה יעיל יותר, וכמות הלכלוך והאבק שתחזור לחלל החדר תהיה מינימלית. מסננים בעלי התקן הבינלאומי HEPA או S-CLASS הם בעלי כושר הסינון הגבוה ביותר ומוגדרים כאנטי אלרגנים. סינון ברמה כזאת, שמייקר את עלות השואב, מתאים לאנשים אלרגיים ורגישים לאבק. בחלק מהשואבים קיים גם מסנן פחם לנטרול ריחות לא נעימים.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

יחידת השואב/שוטף שוקלת כ-4.5 ק"ג, נתון שאמנם לא בולט מדי בנוף השואבים/שוטפים, אבל כבד פי כמה מקטגוריית שואבי המוט, שמשקל מתחריו נע בין 1.8-2.8 ק"ג, לא כולל החורגים במשפחה כמובן. מה זה אומר? שהתנועה עם ה-Neo מעט מגושמת ומסורבלת מההתניידות עם שואב מוט ממוצע. החדשות הטובות הן של-Neo זוג גלגלים ממונע שמקפיד "להתקדם", כך שהתנועה היחידה הנדרשת מצד המשתמש הוא כיוון התנועה – והשואב די דוחף את עצמו קדימה. זה מרגיש מוזר בהתחלה ואולי גם תובע מצד המשתמש להיות בפעולת ניקיון תמידית, שלא לדבר על זה שפעולת הנסיגה עם המכשיר דורשת כוח רחב, אבל לומדים להתרגל למנגנון שמתגלה כיעיל למדי. כדי למנוע מהשואב לנוע, יש להטות את המוט קדימה – והמנוע מונע מהגלגלים להתקדם.


Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


עוברים ליתר רכיבי השואב/שוטף: על המוט שלושה מקשים, הקדמי ביותר מעביר בין שלושת מצבי שאיבה ושטיפה, זה שאחריו מכבה/מדליק את השואב והשלישי גורם להשפרצת מים אקטיבית – וכולם מסומנים באייקונים ברורים שייעודם ברור גם מבלי להציץ בחוברת ההוראות. בהמשך המוט שולבו עוד צמד מקשים, ממש באזור מיכל המים המלוכלכים; האחד משמש עבור הפעלת ניקוי עצמי והשני מפעיל/מכבה את העוזרת הקולית וכפקודה משנית, מפעיל את ה-Wi-Fi עבור התממשקות לאפליקציה. בין צמד המקשים התחתון מסך LED צבעוני שמציג את סטטוס השאיבה הנוכחי ומציג מעת לעת התראות כמו כניסה למצב ניקיון עצמי, סימון על מיכל מים מלוכלכים מלא מדי או מתריע כשמיכל המים אינו מותקן כראוי. מלבד יחידת השואב, במארז קיבלנו עמדת טעינה עם צמד תאי אחסון עבור המברשת וחומר הניקוי, מטען, מברשת ניקוי ומסנן HEPA.

Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


ה-Neo הוא ממש לא השואב/שוטף הראשון שמציג חיווי קולי – אבל כן הבולט בייחודו שמשמיע התראות בשפת הקודש. העברית הנשמעת כאן היא רובוטית וטכנית למדי, אבל מספיק ברורה כדי להבין על מה מדובר. היא תדווח על מעבר בין מצבי שאיבה, תתריע כשהשואב יוחזר אל עמדת השאיבה בהצלחה ("ההטענה התחילה") וגם תעדכן מתי נדרש לנקות את השואב ("הפעל את הניקוי העצמי") וכאשר התהליך הסתיים ("הניקוי העצמי הושלם"). נחמד ולא מזיק. את החיווי הקולי אפשר גם לבטל כמובן, בלחיצה על המקש הייעודי בגוף השואב.

ומה לגבי הרעשים בזמן השאיבה והשטיפה? ה-Neo לא חורג מהמקובל בקטגוריה, עם סביבות 78-80dB בזמן עבודה שגרתי – נתון שהיה מקובל אילו לא היה "דורס" בעוצמתו את התראות העוזרת הקולית, בזמן למשל כשהעברנו למצב ספיגת נוזלים ואילולא המסך שהתריע על כך, לא היינו יודעים באיזה מצב שאיבה ה-Neo נמצא. לא נורא, אבל גם קצת חוטא למטרה.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סוללת 3500mAh שולבה בשואב וב-Roidmi מציעים עד 35 דקות של זמן פעילות או לחלופין, ניקוי מלא בדירת 150 מ"ר – כאשר שטח השאיבה המתבטא בפועל הרבה יותר קטן מן הסתם. לפי היצרנית, משך טעינה מלא של השואב אורך כ-4 שעות.


Roidmi Neo: לשטוף בשפת הקודש


מבחינת שטיפה במ"ר, ה-Neo שירת אותנו במטלות בית קטנות מעת לעת ולפי הצורך המיידי, אך בכל סוף שבוע הקפדנו לשטוף כמה שיותר שטח בדירת 85 מ"ר בה נבדק השואב – כשבערך בתום שטיפת 40-50 מ"ר, אזור השטיפה הריאלי בכל מקרה בדירת 85 מ"ר עמוסת רהיטים וחפצים, הגענו בתום מלאכת השאיבה ל-30-40% אחוזי סוללה. לא רע – אבל גם לא מרשים מדי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply