חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Garmin Forerunner 265 46mm 010-02810-10
יצרן: Garmin
סוג: שעון ספורט
טווח מחירים: מעל 1000 ₪
תאריך כניסה לאתר: 2/2023
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Garmin Forerunner 265 46mm 010-02810-10

לירן עבדי | 02.05.2023
הטוב
  • אימון מסוכם בצורה נקייה ואינטואיטיבית
  • חנות עזרים ופני שעון מפותחת
  • תצוגת AMOLED בוהקת
  • חיישן GPS מדויק מאוד
  • חיישן שינה פנטסטי
הרע
  • אי אפשר לשנות את תדירות מדידת חיישן הדופק
  • תכונת זיהוי אוטומטי של אימון חצי-אפויה
  • לא תומך בטעינה אלחוטית
  • חיישן רמת מתח מבולבל
בשורה התחתונה
מסך AMOLED בוהק שמקל על קריאות בשמש, אחסון פנימי עבור אחסון מוזיקה, מגוון פעילויות ספורטיביות וחיישן GPS מוצלח שתיעד את מסלולי הריצה שלנו וסיכם את כל מה שהיה חשוב לנו לראות. יש גם התראות שוטפות בנמצא, שהרי ה-Forerunner 265 הוא עדיין שעון חכם - אבל אל תבנו על חיי סוללה של מעבר לשבוע אם תפעילו את תצוגת ה-Always On. מה עוד נמצא בשעון הספורט החדש של Garmin? חיישן שינה נבון, עמידות 5ATM מבוקשת ומגוון אביזרים ופני שעון בחנות הייעודית, שהופכים את ה-Forerunner 265 לחברו הטוב של האצן המתקדם.
Forerunner 265 46mm 010-02810-10
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,929 ₪
מחיר סופי: 1,939 ₪
מחיר סופי: 1,949 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

ה-Forerunner 265 מבית Garmin הוא שעון ספורט חכם הכולל GPS מובנה עם "דיוק מרבי גם בסביבות מאתגרות", מסך מגע AMOLED צבעוני, מגוון אימונים בבחירה מהירה, אפשרויות ניטור ומעקב מבוקשות כמו דופק, צעדים, שינה ומתח – והבטחה לחיי סוללה של עד 13 ימים. עוד בשעון: חיישן NFC, תמיכה באפליקציית Connect, נפח פנימי לאחסון מוזיקה ואטימות מים בתקן 5 ATM. ה-Forerunner 265 זמין בקוטר 46 מ"מ וזמין בצבעי שחור, מנטה, ולבן/כחול. קיים גם דגם Forerunner 265, הזמין בגוונים שונים ומציג כמה הבדלים קטנים, כמו קוטר 42 מ"מ וחיי סוללה מעט עדיפים, על הנייר.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

קוטרו של ה-Forerunner 265 כ-46 מ"מ, מעט יותר גדול משעוני ה-42 מ"מ, אבל שומר יחסית על מראה קומפטי, אינו מגושם על היד ומדדנו 48 גרם במשקל הכיס שלנו, כולל הרצועה. ממש לא נורא. לסקירה קיבלנו את דגם המנטה ואת הצבע לא תצליחו לפספס, שעוטף גם את הרצועה וגם את בסיס השעון.


Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


בשעון שולבו חמישה מקשים פיזיים, חלק מיועדים לשיטוט בתפריט וחלק עבור בחירה או גישה מהירה לאימונים, שאגב, כולם יחדיו מאפשרים תפעול מלא של השעון מבלי לגעת כלל במסך – אבל האינטואיטיביות של מסך המגע מנצחת כמעט תמיד. אגב מסך מגע, ב-Garmin שילבו את פאנל AMOLED המבוקש, עם אופציית תצוגת always-on שכמובן תובעת יותר מהסוללה, על כך יורחב בהמשך. הצבעים במסך עזים, השחורים עמוקים וגם הבהירות עוצמתית ועמדה בפני כל מבחני השמש הישירה שלנו. יש גם תגובתיות נאה עם גמגומי מערכת קלים מאוד. גודל המסך עומד על 1.3 אינץ' לדגם ה-46 מ"מ (ו-1.1 אינץ' לדגם ה-42 מ"מ), מה שאומר שלא תצטרכו להשתדל יותר מדי לגעת במקום הנכון והניווט בין התפריטים עם האצבע המורה נוח וקל. כמקובל, הסטה מהירה של היד תאיר את פני השעון בזריזות ואת המסך אפשר להכניס ל-Sleep mode או פשוט לתזמן את הפעילות שלו כך שיחול אוטומטית בהתאם לשעות הפעילות האישיות שלנו.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן

ומה לגבי רגישות מסך המגע מול טיפות המים במקלחת? ובכן, אנחנו לא יודעים איך עשו זאת ב-Garmin, אבל זרם המים שיוצא מראש המקלחת לא משפיע עליו כלל – ולא כל שעון ספורט שקיבלנו בשנה האחרונה ידע להתמודד עם הנושא באופן כל כך ראוי, כך שמגיעים ל-Forerunner 265 הרבה שבחים. זה לא אומר כמובן שהאצבע שלנו השפיעה על השעון כרגיל ועדיין נדרשנו לנגב את המסך ממים כדי שהמגע יחזור לתפקד היטב. וזה מקובל ומובן, מן הסתם.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן

השעון מגיע עם נפח אחסון פנימי בסך 8GB עבור אחסון שירים, שבפועל מתבטאים כ-7.1GB, לא כולל שלל הווידג'יטים, העזרים ופני השעון שתבחרו להתקין, שיקצצו עוד יותר מהאחסון שנותר לכם. זה לא נורא כמובן ופלייליסט אהוב בן 40-50 "שירי אימונים" הצלחנו להכניס בקלות דרך תוכנת Garmin Express המיועדת למחשב - ויש גם תמיכה בווידג'טים של ספוטיפיי ו-Deezer, אם אתם מעדיפים להאזין דרך שירותי הסטרימינג המפורסמים. מבחינת קישוריות, השעון תומך בלוטות' ומציע גם צימוד לאוזניות אלחוטיות ויש לו גם Wi-Fi אם תבקשו לחבר אותו לרשת האלחוטית הביתית שלכם. שניהם עובדים היטב ומציעים צימוד נטול קטיעות.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


מעבר להיותו ייעודי לפעילויות ספורט, ה-Forerunner 265 הוא עדיין שעון חכם כמובן ומציע את כל המשתמע מכך: קבלת התראות בשעון מכל האפליקציות, בין אם זה מייל חדש בג'ימייל, הודעת אימוג'י בווטסאפ או התראה מאפליקציית Mi Home של שיאומי על מישהו שעומד מול מצלמת הדלת החכמה שלכם. ראוי גם להוסיף ששפת הקודש מוצגת כראוי מימין לשמאל, ההתראות מחולקות בכמותן לפי האפליקציה ויש כמובן סינכרון מהיר עם הטלפון באשר לטיפול בהן, משמע שאם ניקיתם את ההתראה בשעון, היא תנוקה גם במרכז ההתראות בסמארטפון - ולהפך.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


באשר לקבלת שיחות, כשמתקבל צלצול בטלפון, ניתן לסרב לשיחה ישירות מהשעון ולהחזיר הודעה מובנית מבין המוצעות או לבחור מתוך סט הודעות שיצרנו בעצמנו מבעוד מועד. כשכן בוחרים לקבל שיחה, בהיעדר מיקרופון מובנה ב-Forerunner 265, השיחה עוברת לסמארטפון ואז קצת מתפספס הרעיון של השעון החכם ואי אפשר להימנע מלשלוף את הסלולרי מכיס. החדשות הטובות הן שאם הסמארטפון הוצמד לאוזניות בלוטות', השיחה תמשיך מהאוזניות מן הסתם - ולפחות הפעם אתם יודעים מי התקשר אליכם לפני שקיבלתם את השיחה, בזכות הצצה אל מסך השעון.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

השעון נתמך על ידי צמד אפליקציות כשהמרכזית היא Connect ולמרות שממשק השעון מגיש המון ערכים ומדדים בפירוט ראוי לציון, האפליקציה היא כבר מרכזייה מפותחת של כל מה שאפשר לבקש מהמדדים האישיים שלנו, שתועדו במהלך היום. השיטוט בתתי תפריטים זריז, הסנכרון מול השעון מתבצע מבלי להרגיש והאפליקציה יציבה ומאוד אינטואיטיבית למשתמש – יש רק כמה הגדרות בשעון שהיינו שמחים אילו הגישה אליהם הייתה יותר ברורה ומהירה, מבלי שכל פעם נצטרך לחפש במדריכי רשת את המיקום הספציפי שלהם בתתי תפריטים אזוטריים.


Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


לשעון זמינה גם אפליקציית Connect IQ ובה תמצאו את יתר העזרים, פני השעון והווידג'יטים שתבקשו להוריד לשעון כדי להפוך אותו יותר ל"שלכם". פני השעון מגוונים ומקוטרגים כמקובל, יש אפליקציות מוזיקה להורדה כמו ספוטיפיי ו-Deezer, שדות נתונים לאצנים ורוכבי אופניים ועוד כלים קטנים כמו מחשבון, מעקב אחרי המחזור החודשי ושליטה על מצלמת הסמארטפון שלכם ישירות מהשעון. כשבוחרים להתקין כלי חדש או פני שעון, הכל עובד כשורה ובמהירות; עניין של כמה שניות והפיצ'ר החדש מופיע בשעון. באותה אפליקציה זמין גם ה-Face It שהציע לנו ליצור פני שעון משלנו, על בסיס תמונה הנמצאת בטלפון, בין אם זה רקע שאהבתם במיוחד או תמונה של הילד. אחרי שברחנו תמונה מהגלריה, שילבנוצ עליה שעון אנלוגי, הוספנו נתוני סוללה וצעדים שנלקחו לאורך היום - וגם אותם הצבנו בנקודות ספציפיות ברחבי המסך המעוגל. תכונה חביבה שמשאירה המון מקום ליצירתיות אישית.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


באשר למדדים, אין מה להרחיב מדי וה-Forerunner 265 מציג את כל המקובל בקטגוריה: חמצן בדם, רמת אנרגיה, ניטור שינה, דופק, מתח ויש עוד כמה תכונות מתקדמות כמו סיכום בוקר וניתוח מוכנות פיזית לפעילות גופנית שמלווה בהמלצת היערכות לאימון. המדדים לא הרגישו לנו בולטים או קיצוניים מדי; דופק הלב שלנו נמדד קבוע ברמות שבין 60-75 דפיקות לדקה וקפצו ל-140-160 בזמני ריצה, אבל לצערנו החיישן אינו מאפשר לשנות את תדירות הבדיקה של הדופק - אלא רק לכבות/להדליק את המדידה. קצת מאכזב אם תבקשו לחסוך בחיי סוללה, אבל עדיין לא להתעלם לחלוטין מהדופק שלכם.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן

גם הצעדים שתועדו לא סטו מההיגיון הבריא ויש גם חיישן זיהוי עליית קומות מדויק בצורה מפתיעה, שזיהה בדיוק מתי העדפנו לעלות למשרד במדרגות במקום להשתמש במעלית. חיישן רמות המתח גרם לנו לפקפק בדייקנותו: בשגרה הוא מציג רמת מתח נמוכה כמעט תמיד, ואנחנו לא יודעים אם זו האמת או שמא השעון מחמיא לנו מדי. מצד שני, בערב אחד הוא קבע שלמשך שעה וחצי רמת המתח שלנו היתה גבוהה מהרגיל והציע לבצע פעולות נשימה כדי להירגע. מצד שלישי והאחרון, קשה לומר שהוא לא עובד כנדרש ברגעים מותחים כמו אימון או בנסיעה על קורקינט, פעולות שמטבען מגבירות את תשומת הלב שלנו, רמות המתח זינקו גם בשעון.

חיישן השינה הרשים אותנו מאוד. את השעון העמדנו בפני מבחן לא פשוט; תיעוד לילות עם הרבה השכמות רנדומליות – וכל הורה טרי מיד יזדהה. התיעוד היה מדויק להפליא וה-Forerunner 265 מזהה השכמות אפילו שהיו בנות כמה דקות, חזרה לשינה, וגם אם היינו ערים בסביבות 6:00 בבוקר ל-20 דקות ואז שוב חזרנו לישון למשך שעה נוספת – הוא הופך אותם לשינה מלאה ולא "מפרק" את המשך שהוגדר לשינה. גם נמנום קל באמצע יום בן 30-40 דקות הוא הקפיד לתעד – עוד פעולה לא מובנת מאליה ולא כל שעון הצליח ללכוד את שינת הצהריים שלנו. באפליקציה יש כמובן סיכום משך השינה, חלוקה לאזורי שינה, תיעוד שבוע וחודשי וכן מתן ציון כללי על איכות השינה וטיפים בהמשך – שלצערנו רק הדגישו לנו כמה מעט אנחנו ישנים.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


עוברים לספורט ובקטגוריית האימונים מקבלים את כל מה שאפשר לבקש, לפחות עבור האצן החצי-מקצועי ובוודאי עבור החובב. פעילויות כמו ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים קל למצוא, אבל יש גם אימונים פחות "מסורתיים", כמו חתירה, טיפוס הרים, יוגה, פילאטיס וכמובן שחייה, בבריכה או במים פתוחים. יש גם טריאתלון לחובבי תחרויות איש הברזל ובאפליקציית Connect IQ האפשרות להוריד עוד אימונים פחות שגרתיים כמו הליכה בשבילים, קפיצה על חבל או גלישה על רולר בליידס.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


יצאנו לריצת 2 ק"מ מדודה וה-GPS תיעד היטב את הטווח שבפועל רצנו, עם סטייה של כמה מטרים לכאן ולכאן, כולל סימן מדויק במפת Google ועד כאן הכל כשורה. חשוב להוסיף שלחיישן מיקום לקח רגע למצוא את מקומנו, אבל לא משהו שלא הסתיים בפחות מדקה. בסיום האימון מקבלים סיכום גרפי נהדר על המרחק שגמענו, הקלוריות ששרפנו, משך האימון הכולל, דופק ממוצע וחלוקה לאיזורי דופק, קצב ק"מ לדקה ועוד המון פרמטרים לחובבי הסטטיסטיקות והמעקב הגופני.

Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


יש גם חיישן שמזהה אוטומטית פעילות כמו ריצה או רכיבה על אופניים למשל, רק שימו לב שהיא חייבת להימשך יותר מעשר דקות בברירת המחדל כדי שהמערכת תכיר בה כפעילות ותתעד הכל כמו כל אימון. במקרה שלנו התכונה עבדה לא רע והשעון אכן זיהה את הריצה שלנו מבלי שמראש הפעלנו פעילות ריצה בשעון. מצד שני, היא גם שגתה כשחשבה שיצאנו לפעילות רכיבה, כשבמציאות רק רכבנו בקורקינט החשמלי שלנו והאיבר היחיד שהתאמץ אצלנו הוא האגודל שלוחץ על הגז. לפי היצרנית, ניתן לקבוע את התכונה לפי תנאי מינימלי בדקות של אותה פעילות (threshold) לפני שתזוהה ככזו, אלא שלמרות כל המדריכים שנשלחו אלינו, לא הצלחנו להאריך את הדקות, שלא לדבר על ביטול התכונה לחלוטין.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-Garmin מבטיחים עד 13 יום במצב שעון חכם ועד 20 שעות פעילות במצב GPS דולק כל הזמן. בשגרה שלנו, במהלכה קיבלנו התראות מכמה אפליקציות בודדות, תיעוד מתמיד של דופק, שינה, צעדים ומתח, ה-Forerunner 265 ניצל כ-10-12% אחוזי סוללה בכל יום. כשתצוגת Always On עובדת, הקצב מתגבר אבל לא מדי, בערך כ-14-15% אחוזי סוללה מנוצלים מדי יום. חשוב גם להוסיף שבמהלך אותם ימים שילבנו שני אימוני ריצה בני 2.5-3 ק"מ המתבטאים בכ-15 דקות כל אחד כשה-GPS פועל ללא הפסקה. מדובר בתוצאות טובות ואם תעדיפו לכבות התראות ולבטל את תצוגת ה-Always On, תקבלו אפילו חיי סוללה יותר ארוכים.


Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


באשר לטעינה, במארז קיבלנו מטען ייעודי של שעוני Garmin ובסופו יציאת USB-C. הטעינה התגלתה כזריזה: בתוך 20 דקות צברנו כ-30% אחוזי סוללה ולאחר 30 דקות נוספות צברנו עוד 49%. טעינה מלאה, מ-0% ל-100%, ארכה בערך כשעה ו-20 דקות. לצערנו אין כאן תמיכה בטעינה אלחוטית.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

את מסך השעון חיזקו בציפוי Gorilla Glass 3 והיינו מעדיפים הגנת יותר משודרגת מזו שתכף חוגגת עשור בשוק. המסגרת סביב המסך עשויה מפלסטיק/פולימר מחוזקים והרצועה עשויה סיליקון קשיח כמקובל, 22 מ"מ רוחבה. בדומה ליתר שעוני Garmin, את הרצועה מסירים בקלות ומחליפים באחרת, בעזרת זיז מתכתי קטן. אם נניח בצד את "נתוני הנייר", השעון הרגיש לנו עמיד מאוד.


Garmin Forerunner 265: חברו הטוב של האצן


הוא קיבל מספיק מכות יבשות ממשקולות כבדות ומתקנים ציבוריים מתכתיים, עד היום האחרון לסקירה לא תועדו שריטות במסך ויש גם הגנת מים 5ATM מבוקשת, כך שניתן לשחות עם השעון שלפנינו ובטח שאפשר גם להתקלח איתו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply