נתחיל מהמראה: ה-DSM5270 ניחן במראה רטרו-משהו. גופו מצופה מט וחלקים מתכתיים מוברשים מעטרים חלקים ממנו. הדגם גם זמין בכמה גווני פסטל עדינים שתורמים למראה ה"נוסטלגי". מידות המיקסר: גובה 37 ס"מ, עומק 38 ס"מ ורוחב 22 ס"מ, כולל הקערה. ה-DSM5270 בנוי כמו כל מיקסר ממוצע: בגבו מנוף הרמה/הורדה של ראש המיקסר ובמרכז הראש שולב מסך LED, במרכזו מקש הפעלה/כיבוי וסביבו בורר עבור קביעת מהירות הסיבוב והטיימר. סיבוב של הבורר משמאל לימין מגביר את המהירות והכיוון ההפוך מקטין את המהירות. הבורר עובד בצורת טלפון חוגה, כלומר הוא חוזר כל פעם למקומו אחרי שמגדירים מהירות אחת. זה אומר שאם תרצו לבחור במהירות 8 המקסימלית, תצטרכו לסובב את הבורר 8 פעמים. זה לא נורא, רק קצת מטריח.
מלבד המיקסר, במארז קיבלנו שתי קערות, אחת בנפח 5.2 ליטר והשניה 3.8 ליטר. לצידן הגיעו ארבעה אביזרים: וו לישה, וו גיטרה מנירוסטה, וו גיטרה מסיליקון, בלון הקצפה ומגן התזה. התקנת האביזרים פשוטה; כל האביזרים מתברגים בתושבת הציר וננעלים שם בלי מאמץ פיזי. בזמני העבודה הם לא רופפים, רועדים במקומם או מאיימים לצאת, גם במהירויות עבודה גבוהות.
מבחינת ביצועים,
הספק המנוע עומד על 1400W, כאמור זמינות 8
מהירויות וזמן העבודה הרציף המוצהר עומד על עד 30 דקות. היצרנית מוסיפה שהקיבולת המקסימלית עומדת על 1 ק"ג קמח / 2 ק"ג בצק. עוד בענייני ביצועים, צריך להוסיף שכבר ממהירות 6 גוף ה-DSM5270 מתחיל לרעוד ובמהירויות 7-8 הוא כבר ממש "רוקד" על השולחן. זה עדיין לא גורם לו לנוע במקומו, בעיקר הודות לרגליים המעוגלות בתחתית שמייצבות אותו על השיש.
באשר לרעשים בזמן עבודה, אל המהירויות הגבוהות מתלווה מן הסתם רעש המנוע הטיפוסי שאי-אפשר להימנע ממנו, אבל הוא לא בולט מדי בקטגוריה מבחינת העוצמה. הופתענו לגלות שדווקא במהירויות הנמוכות, 1-2, מתלווה ללישה מעין זמזום דק ו"צרצרי" שדווקא כן חריג בנוף. זה לא מפריע יותר מדי, רק כאמור, מעט שונה ממה שהתרגלנו לשמוע בקרב מיקסרים אחרים שעבדו במהירות נמוכה.
עוברים לקערות. נפתח בזה שברוב מוחץ של תקופת הסקירה השתמשנו כמעט רק בקערת ה-5.2 ליטר. הסיבה: קערת ה-3.8 ליטר התגלתה כלא פרקטית, אפילו לשימוש ביתי בסיסי. נתחיל מזה שעבור אפיית לחמים ובצקים גדולים, הקערה לא תתאים כלל; נפח המיכל התאים ללישה של 500-600 גרם קמח בקושי. אפילו עבור הקצפה, יותר מ-2-3 ביצים יגרמו לקצף לעלות תוך כדי העבודה. כך שאולי עבור צרכים מאוד מינימליים ועבודות קטנות היא תתאים, אבל במקרים האישיים שלנו היא נותרה חסרת שימוש.
הקערה הגדולה שימשה אותנו הרבה יותר והצלחנו להכניס אליה גם 1.7 ק"ג קמח, כמות מכובדת מאוד, כשהכנו בצק לחם על בסיס מחמצת, בשימוש משולב של וו הגיטרה עם וו הלישה. חמש דקות על מהירות 1 ולפעמים גם 2 ותוך חמש דקות קיבלנו בצק אלסטי ומפותח שמוכן להמשך התפחה. צריך גם להחמיא למהלך העבודה: ה-DSM5270 שמר על יציבות נאה ואיסוף הבצק היה אחיד סביב וו הלישה.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
. ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר.
במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט.
מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.
מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט.
במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
. ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
. ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
. ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה, שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת)
. ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.