חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מיקסר Davo DSM5270
מותג: Davo
תאריך כניסה לאתר: 6/2025
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של Wisebuy
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מיקסר Davo DSM5270

לירן עבדי | 10.09.2025
הטוב
  • מנוע 1400W המתאים למשימות ביתיות
  • מתמודד היטב עם נפחי עבודה גדולים
  • איכות בנייה טובה של האביזרים
  • אידיאלי לאופים מתחילים
  • שתי קערות נירוסטה
הרע
  • ברור מהירות מטריח
  • "רוקד" במהירות גבוהה
  • מגן התזה לא יעיל
בשורה התחתונה
לצרכים ביתיים סבירים, מיקסר ה-DSM5270 הוא לא פחות ולא יותר ממה שצריך. ניתן לעבד איתו בצקים בנפח גבוה וקערת ה-5.2 ליטר מצליחה להתמודד עם כמויות נדיבות - וגם למנוע בהספק 1400W צריך להחמיא. עוד בנמצא: טיימר ואיכות בנייה מוצלחת של האביזרים, אבל גם בורר מהירות מתיש בסגנון "טלפון חוגה" ונטייה לרעוד במהירויות גבוהות. בשורה התחתונה, מיקסר ביצועיסט שעומד במשימות המטבח היום-יומיות.
DSM5270
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,945 ₪
מחיר סופי: 1,950 ₪
מחיר סופי: 1,978 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-18 חנויות>>
הקדמה

ה-DSM5270 הוא מיקסר עם מנוע 1400W, המגיע עם שתי קערות בנפחי 5.2 ליטר ו-3.8 ליטר המבטיח עבודה עם קמח בנפח של עד 2 ק''ג וזמן עבודה רציף של עד 30 דקות. עוד במארז: ארבעה אביזרים עבור לישה, ערבול והקצפה ותצוגת LED על גבי המיקסר. ה-DSM5270 זמין במגוון צבעי פסטל.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהמראה: ה-DSM5270 ניחן במראה רטרו-משהו. גופו מצופה מט וחלקים מתכתיים מוברשים מעטרים חלקים ממנו. הדגם גם זמין בכמה גווני פסטל עדינים שתורמים למראה ה"נוסטלגי". מידות המיקסר: גובה 37 ס"מ, עומק 38 ס"מ ורוחב 22 ס"מ, כולל הקערה. ה-DSM5270 בנוי כמו כל מיקסר ממוצע: בגבו מנוף הרמה/הורדה של ראש המיקסר ובמרכז הראש שולב מסך LED, במרכזו מקש הפעלה/כיבוי וסביבו בורר עבור קביעת מהירות הסיבוב והטיימר. סיבוב של הבורר משמאל לימין מגביר את המהירות והכיוון ההפוך מקטין את המהירות. הבורר עובד בצורת טלפון חוגה, כלומר הוא חוזר כל פעם למקומו אחרי שמגדירים מהירות אחת. זה אומר שאם תרצו לבחור במהירות 8 המקסימלית, תצטרכו לסובב את הבורר 8 פעמים. זה לא נורא, רק קצת מטריח.


Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות


מלבד המיקסר, במארז קיבלנו שתי קערות, אחת בנפח 5.2 ליטר והשניה 3.8 ליטר. לצידן הגיעו ארבעה אביזרים: וו לישה, וו גיטרה מנירוסטה, וו גיטרה מסיליקון, בלון הקצפה ומגן התזה. התקנת האביזרים פשוטה; כל האביזרים מתברגים בתושבת הציר וננעלים שם בלי מאמץ פיזי. בזמני העבודה הם לא רופפים, רועדים במקומם או מאיימים לצאת, גם במהירויות עבודה גבוהות.

Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות

מבחינת ביצועים, הספק המנוע עומד על 1400W, כאמור זמינות 8 מהירויות וזמן העבודה הרציף המוצהר עומד על עד 30 דקות. היצרנית מוסיפה שהקיבולת המקסימלית עומדת על 1 ק"ג קמח / 2 ק"ג בצק. עוד בענייני ביצועים, צריך להוסיף שכבר ממהירות 6 גוף ה-DSM5270 מתחיל לרעוד ובמהירויות 7-8 הוא כבר ממש "רוקד" על השולחן. זה עדיין לא גורם לו לנוע במקומו, בעיקר הודות לרגליים המעוגלות בתחתית שמייצבות אותו על השיש.

Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות

Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות

באשר לרעשים בזמן עבודה, אל המהירויות הגבוהות מתלווה מן הסתם רעש המנוע הטיפוסי שאי-אפשר להימנע ממנו, אבל הוא לא בולט מדי בקטגוריה מבחינת העוצמה. הופתענו לגלות שדווקא במהירויות הנמוכות, 1-2, מתלווה ללישה מעין זמזום דק ו"צרצרי" שדווקא כן חריג בנוף. זה לא מפריע יותר מדי, רק כאמור, מעט שונה ממה שהתרגלנו לשמוע בקרב מיקסרים אחרים שעבדו במהירות נמוכה.

Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות

עוברים לקערות. נפתח בזה שברוב מוחץ של תקופת הסקירה השתמשנו כמעט רק בקערת ה-5.2 ליטר. הסיבה: קערת ה-3.8 ליטר התגלתה כלא פרקטית, אפילו לשימוש ביתי בסיסי. נתחיל מזה שעבור אפיית לחמים ובצקים גדולים, הקערה לא תתאים כלל; נפח המיכל התאים ללישה של 500-600 גרם קמח בקושי. אפילו עבור הקצפה, יותר מ-2-3 ביצים יגרמו לקצף לעלות תוך כדי העבודה. כך שאולי עבור צרכים מאוד מינימליים ועבודות קטנות היא תתאים, אבל במקרים האישיים שלנו היא נותרה חסרת שימוש.

Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות

הקערה הגדולה שימשה אותנו הרבה יותר והצלחנו להכניס אליה גם 1.7 ק"ג קמח, כמות מכובדת מאוד, כשהכנו בצק לחם על בסיס מחמצת, בשימוש משולב של וו הגיטרה עם וו הלישה. חמש דקות על מהירות 1 ולפעמים גם 2 ותוך חמש דקות קיבלנו בצק אלסטי ומפותח שמוכן להמשך התפחה. צריך גם להחמיא למהלך העבודה: ה-DSM5270 שמר על יציבות נאה ואיסוף הבצק היה אחיד סביב וו הלישה.

כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר, והוא נמדד בוואט (w). ככל שההספק  גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט. מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה. מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק"ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת קילוגרם ויותר של בצק בחרו מיקסר בעל הספק של 1000 ואט. במפרטים מסוימים נמסר הספק המנוע בכוח סוס. במקרה כזה כדאי לדעת ש-1 כוח סוס שווה ל-750 וואט.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.
כל המיקסרים מציעים לפחות 3 מהירויות עבודה,  שישמשו אתכם היטב לכל הפעולות הנפוצות: מהירות אטית – להוספת מרכיבים לתערובת תוך כדי ערבוב, לקרם, למיונז ולסוגים מסוימים של בצק); מהירות רגילה – ללישת בצק ולשלב הראשוני בהקצפה; מהירות גבוהה (להקצפת חלבונים ושמנת) . ניתן למצוא מיקסרים גם עם 12 מהירויות הפעלה, אך אם אינכם טבחים או קונדיטורים מקצועיים, סביר להניח שלא יהיה לכם צורך בהן.

איכות הרכיבים

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הבנייה של האביזרים מצוינת. הם כבדים, נוקשים ומנסיון שלנו עם אביזרים מתחרים אחרים שעטופים בציפויים כאלה ואחרים, התחושה היא שהאביזרים של ה-DSM5270 בנויים היטב. מלבד וו הגיטרה בעטיפת הסיליקון, כל יתר האביזרים עשויים נירוסטה עם ציפוי מבריק. גם אחרי חודש שימוש לא הבחנו בשחיקה כלשהי או שינוי גוון באביזרים. כאמור, גם מגן התזה שקוף מפלסטיק צורף במארז, אלא שהוא התגלה כחרב פיפיות: הפתח שלו מביא ליציאת קמח במהלך העבודה ובכך די מפספס את ייעודו.


Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות


היבואן OIG מספק שנת אחריות מלאה ועוד 4 שנים על המנוע.

הוראות וניקוי המכשיר

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מבחינת ניקיון ותחזוקה שוטפת, את ה-DSM5270 מנקים כמו כל מיקסר אחר: את הגוף מותר רק לנקות עם מטלית לחה או מגבת רכה שספוגה מעט במים. את האביזרים אפשר כמובן לשפשף עם כל נוזל ניקוי - ולזכותם ייאמר שקל מאוד לנקות אותם, קרוב לוודאי בזכות הנירוסטה שמקלה על הסרת שאריות. לכאן או לכאן, שימו לב לעניין חשוב: בניגוד לאביזרי מיקסרים של יצרניות מתחרות שמאפשרות זאת, ב-Davo אוסרים במפורש להכניס את האביזרים למדיח.


Davo DSM5270: עוצמתי עם מגבלות


בחוברת ההוראות קיבלנו הסבר מפורט על תפעול המיקסר וחלקיו. עוד בחוברת ההוראות טבלת התאמות מהירות, כלומר איזו מהירות להתאים לאיזו פעולה, בין אם זה ערבוב חמאה, בחישת תערובת או הקצפת עוגת ספוג, כמו גם עצות חשובות במהלך תפעול שוטף: כיצד להתמודד עם מזון שהצטבר על דפנות הקערה, התמודדות עם הקצפות חלבון ועצות בנוגע להכנת לחם. בסך הכל חוברת הוראות ידידותית וברורה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של Wisebuy
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply