חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Olympus Tough TG810 אולימפוס
מותג: Olympus
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 14 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
מייצב תמונה: כולל
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
חיבורים: USB 2.0
ציון WiseBuy
7.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Olympus Tough TG810 אולימפוס

אורי הראל | 17.08.2011
הטוב
  • גוף קשיח ועמיד בפני מים, קיפאון, נפילות ולכלוך
  • שלל פיצ'רים ואפשרויות צילום מתקדמות
  • תפעול המצלמה באמצעות נקישות על גוף המצלמה
  • איכות תמונה טובה יחסית לקטגוריה
הרע
  • GPS מובנה שלא מתפקד
  • חיי סוללה קצרים מאוד
  • זמן מחזור ארוך
בשורה התחתונה

Olympus TG-810 איננה רק גרסה מוקשחת למצלמה קומפקטית, אלא דחיסה של כל טכנולוגיה שמישה בעולם הצילום לתוך מצלמה קומפקטית אחת, ללא פשרה גדולה מדי באיכות התמונה. ה-GPS המובנה הבלתי-שמיש מאכזב, אבל לאור יתרונות הקשיחות וטיב התוצאות ניתן לסלוח לה על הסוללה קצרת החיים שלה והזמן הארוך בין תמונה לתמונה.

הקדמה

אין דבר מתסכל יותר ממצלמה שנחשפה למים, קור או מכה והפסיקה לתפקד בעקבות כך. אולימפוס יצאה כבר בשנים קודמות בסדרת מצלמות מוקשחות, וה- TG-810 היא המובילה שבדגמי 2011 שלהן. היא כוללת שלל אפשרויות ומצבי צילום – החל ממצבי צילום תת-מימיים, דרך GPS מובנה ועד למעבד TruePic III שיועד במקור למצלמות ה-DSLR של אולימפוס. נראה כאילו אולימפוס ניסתה לדחוס לתוך המצלמה את כל הטכנולוגיות שברשותה כדי להציע מצלמה אידיאלית לטרקים, ספורט אתגרי ולצלמים שנוטים להפיל את המצלמה שלהם לעתים קרובות.

למצלמה חיישן CMOS בגודל 2.3 /1 אינטש בעל 14 מגה-פיקסל והיא מצוידת בעדשת זום X5. תוכלו להגיע עד רגישות ISO של 80-1600 ומהירות תריס המגיעה עד 1/2000  שניה, כך שתוכלו ללכוד גם את המהיר שבארנבים. המצלמה שומרת קבצים בדחיסת JPG אך ללא RAW על גבי כרטיסי SD/SDHC/SDXC וכן ניתן להכניס אליה גם כרטיסי Eye-Fi המאפשרים שידור תמונות למחשב באופן אלחוטי.

Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

קשה לצפות לתמונות איכותיות ממצלמה קשוחה מאוד, אך הופתענו לטובה במקרה של ה- TG-810. ביחס למצלמות מסוגה, המצלמה מפיקה תמונות חדות ומלאות פרטים וחיים, לפחות ממבט ראשון. היא משחזרת צבעים בצורה טובה מאוד, הטווח הדינמי שלה טוב והצלחנו להוציא פרטים יחד עם שמים דרמטיים ומלאי ניגודיות. המצלמה מצליחה להתמודד כראוי עם עור הפנים ולדעת לשמור עליו גם בין אור וצל. לא נתקלנו בעיוותים כרומטיים משמעותיים כאשר צילמנו עצמים חשוכים אל מול שמיים מוארים. יחד עם זאת יש לזכור שכמו מצלמות קומפקטיות רבות, גם כאן בצפייה בגודל מלא הובחן איבוד פרטים משמעותי והרעש עולה. בכל מקרה, אנו סבורים שלצרכים של מרבית המשתמשים המצלמה תנפק תמונות טובות מספיק, במיוחד ביחס לקטגוריה בה היא נמצאת.

למצלמה מספר מצבי מקרו, כולל מצב תאורת LED המאפשר להאיר את הנושא בלא להשתמש בפלאש, וכך להימנע משריפה של הפריים. תצלומי המקרו היו סבירים בהחלט, אך מצב סופר-מקרו לא שכנע יותר מדי, וציפינו ליותר חדות ממנו.

למצלמה מייצב תמונה כפול המאפשר להפיק צילומים יציבים גם במהירות תריס של עד 1/5 של שניה. בשילוב עם רגישות ISO שמישה עד 800 (ב-1600 ISO התמונה כבר רועשת מדי) ניתן להוציא תמונות טובות וחדות גם בתנאי תאורה קשים.

בעת צילום בפלאש נתקלנו במספר מקרים בודדים של שריפת פני המצולם, אך לרוב הוא תפקד בצורה טובה מאוד. נציין לטובה את הפוקוס העוקב, שגם אם הפעלתו מסורבלת משהו (יש להגיע דרך תפריט ההגדרות), הוא סייע לנו לתפוס עצמים בתנועה.

כפי שציינו, Olympus TG-810 איננה רק מצלמה קשיחה ועמידה אלא יש לה גם מגוון עצום של מצבי צילום. מצב הצילום התלת מימדי מסקרן, אך מכיוון שלא היה ברשותנו מסך תלת-ממד, לא יכולנו לבחון כיצד מצב זה עובד. מצבי צילום מסקרנים נוספים הם צילום תת מימי (ארבעה מצבי צילום, כולל צילום מזווית רחבה וצילום מאקרו), צילום חיות מחמד, צילום פנורמי ועוד.

גולשי השלג שביניכם ישמחו להכיר את מצב צילום בשלג – כל מי שקילל את חייו ברגע שהוריד את הכפפות כדי לצלם תמונה על המדרון יוכל מעתה להשאיר את הכפפות על הידיים, ועל ידי נקישה כפולה על גבי המסך להפעיל את פעולת הצילום. נרחיב עוד על תחום הנקישות; ניתן לתפעל המצלמה כמעט באופן מלא ללא לחיצה על אף כפתור, באמצעות נקישות על גוף המצלמה בלבד. רציתם לשנות ISO? פשוט הקישו על הפאנל העליון ובחרו ברגישות הרצויה על ידי הקשה על צד ימין או שמאל של המצלמה. בעת צפייה ניתן להקיש על צידי המצלמה על מנת לעבור בין תמונה לתמונה.

מצב Magic מכיל את האפקטים הרגילים של אולימפוס כגון פוקוס רך, פאנק, חור המנעול ועין הדג. כמו כן קיים מצב iAuto שהופך את המצלמה לאוטומטית לגמרי, ומצב P שבאופן הופכי מאפשר שליטה על כל שאר הפונקציות במצלמה. גם במצלמה קומפקטית זו ממשיכה אולימפוס את המגמה של שלילת האפשרות ליצור איזון לובן ידני, מה שהופך אותנו לשבויים בהגדרות האור של המצלמה. כמו כן, לא ניתן לקבוע באופן עצמאי את מהירות התריס או מפתח הצמצם, אלא רק את החשיפה.

לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- TG-810. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Olympus TG-810

ISO 200, f/3.9, 1/500 sec

Olympus TG-810

ISO 400, f/3.9, 1/40 sec

Olympus TG-810

ISO 640, f/4.7, 1/160 sec

Olympus TG-810

ISO 800, f/4.7, 1/50 sec

Olympus TG-810

ISO 1600, f/3.9, 1/25 sec

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אולימפוס TG-810 מסוגלת לצילום וידיאו מעולה ברזולוציית HD 720p – התמונה חלקה, חדה צבעונית ופריכה, והיינו מרוצים מאוד מהתוצאה הסופית שנתקבלה על צג המחשב. כמו כן, המצלמה מקליטה סאונד בצורה טובה מאוד והצלחנו לשמוע את רחשי הרקע במידה כזו שלא הפריעה לסאונד המרכזי שרצינו להקליט. הסרטונים מקודדים בפורמט H.264 ונשמרים כקובץ MP4.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Tough TG-810 איננה אחת המצלמה הנוחות ביותר שאי פעם החזקנו, אך מימדיה – 10 ס"מ רוחב, 6.4 ס"מ גובה ו-2.6 ס"מ בעובי, מזכירים מצלמות קומפקטיות רבות אחרות, והיא מתיישבת היטב בכיס הדגמ"ח או בתיק צד. כמעט כל גוף המצלמה עשוי מתכת, למעט כיסוי הצג שעשוי חומר פלסטי מחוזק. העדשה איננה נשלפת קדימה אלא פנימית, ועל כן לא חל כל שינוי במימדיה גם בעת השימוש בזום. המצלמה זמינה בצבע שחור או כסוף.

Olympus TG-810


כמעט כל גוף המצלמה עשוי מתכת, למעט כיסוי הצג שעשוי חומר פלסטי מחוזק. העדשה איננה נשלפת קדימה אלא פנימית, ועל כן לא חל כל שינוי במימדיה גם בעת השימוש בזום



הפאנל העליון כולל אנטנת
GPS מובנית, הדק הצילום וכפתור הדלקת המצלמה (אין חוגת מצבים כבמצלמות רבות אחרות). הגישה ללחצן ההפעלה בעייתי בשל קרבתו הרבה להדק הצילום. הפאנל האחורי מכיל כפתורים רבים נוספים אך הם אינם תמיד נוחים לתפעול, כנראה בשל הרכב החומרים שמהם עשויה המצלמה. הלחצן העליון ביותר הוא לחצן הזום ומתחתיו נמצאים הכפתורים הבאים: הקלטת וידיאו, צפייה בתמונות, כפתור העזרה שמוביל לעזרה מפורטת למדי על כל הפונקציות והתקלות שעלולות להיווצר במצלמה (בעברית), Menu שמוביל להגדרות בסיסיות ומתקדמות של המצלמה, ובתחתית הפאנל נמצא הג'ויסטיק אשר באמצעותו מנווטים בין הפונקציות והתפריטים השונים. הן כפתור הג'ויסטיק והן כפתור הזום נוקשים במידה רבה ואף קצת כואב ללחוץ עליהם פעמים רבות. כנראה שזה המחיר שצריך לשלם על מצלמה שמאוד קשה להשמיד אותה.

Olympus TG-810
הפאנל העליון כולל אנטנת GPS מובנית, הדק הצילום וכפתור הדלקת המצלמה, אין חוגת מצבים כבמצלמות רבות אחרות. הגישה ללחצן ההפעלה בעייתי בשל קרבתו הרבה להדק הצילום

המסך אמנם גדול, 3 אינטש וברזולוציה גבוהה של 920 אלף פיקסלים, אך הוא איננו מהאיכותיים ביותר שראינו. ניתן לקבל אינדיקציה לא רעה לגבי התוצאה הסופית, אך לא היינו מסתמכים עליו בלבד. בתנאי תאורה קשים התצוגה רועשת מאוד וקשה להבחין בפרטים או בגוונים.

סט החיבורים מצומצם, וכולל חיבורי USB ומיני HDMI, הנמצאים בצדה הימני של המצלמה. החיבורים נגלים לאחר פתיחת דלת אטומה למים, שמאחוריה נמצאים גם החריץ לכרטיס הזיכרון והסוללה. אולימפוס ממליצה לבדוק את טיב האיטום אחת לשנה.

Olympus TG-810
המסך גדול וחד אך לא מדייק בצבעים, ובתנאי תאורה קשים התצוגה רועשת מאוד וקשה להבחין בפרטים או בגוונים. הלחצנים שלצידו לא תמיד נוחים, בעיקר הג'ויסטיק הנוקשה שמכאיב לאצבע בשימוש ממושך

המצלמה מגיעה עם ספרון בשפות רבות המכיל תפעול בסיסי בלבד של המצלמה (המדריך המלא למשתמש נמצא על גבי התקליטור המצורף), בל USB לטעינה והעברת המידע, רצועה, סוללה ומטען.

בהתאם להצהרות המצלמה, בדקנו גם את העמידות לקור, רטיבות ומהלומות שהמצלמה אמורה להיות עמידה בהם. הפלנו את המצלמה מגובה מטר אחד, הכנסנו אותה למקפיא למשך שעה, הטבענו אותה במים למשך עשר דקות ושמנו אותה בכיס האחורי כשישבנו על כסא מסמרים. המצלמה עמדה בגבורה בכל העינויים הללו והמשיכה לצלם כאילו יצאה זה עתה מן הקופסה.

את ה-GPS במצלמה לא הצלחנו להפעיל בשום אופן. ניסינו לכייל אותו במספר מקומות בהתאם להנחיות (רחוק מגורדי שחקים ולא בתוך בניין) אך כל הניסיונות עלו בתוהו. גם העזרה המובנית בעברית שהפנתה אותנו לפונקצית הכיול הידני של ה-GPS לא סייעה לנו להפעילו. דיווחים שונים ברשת מעידים שהמקלט אכן בעייתי ומצליח להינעל על אות, במקרה הטוב, לאחר זמן ארוך במיוחד.

Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
בכל המצלמות קיים חיבור USB למחשב ובמצלמות מתקדמות ומקצועיות קיים חיבור FireWire בעל קצב העברת נתונים מהיר יותר. בחלק מהמצלמות קיים חיבור AV המיועד להעברת וידיאו ושמע לטלוויזיה, ויש מצלמות עם חיבור ישיר למדפסת בשם PictBridge.
בכל המצלמות קיים חיבור USB למחשב ובמצלמות מתקדמות ומקצועיות קיים חיבור FireWire בעל קצב העברת נתונים מהיר יותר. בחלק מהמצלמות קיים חיבור AV המיועד להעברת וידיאו ושמע לטלוויזיה, ויש מצלמות עם חיבור ישיר למדפסת בשם PictBridge.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

Olympus Tough TG-810 נדלקת זמינה לצילום תוך 5 שניות, זמן ארוך בהרבה מהנורמה שאנחנו רגילים אליה. בין תמונה לתמונה עוברות 3.4 שניות וכ-4.3 שניות בצילום עם פלאש.

ל- TG-810 שני מצבי צילום רציף, כאשר במצב רגיל היא מצלמת בקצב של 0.7 תמונות לשנייה ברזולוציה המלאה, ובמצב המהיר היא מצלמת 3.4 תמונות בשנייה,  ברזולוציה  של 3 מגה-פיקסל, אך האיכות של  התמונה לא מיטבית ומזכירה לכידות מסך ממצלמת רשת מצויה.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

הופתענו לרעה מביצועי הסוללה. בשני מחזורי טעינה שבדקנו, הגענו בסך הכל למקסימום של 160 תמונות לטעינה, כאשר שליש מהן צולמו עם פלאש –  60 תמונות פחות ממה שנטען במפרט הטכני. לאחר שהפעלנו את ה-GPS הסוללה שבקה חיים אחרי 50 תמונות. המלצתנו היא להצטייד בסוללה רזרבית.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply