חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Olympus D720 אולימפוס
מותג: Olympus
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 14 מגה פיקסל
זום אופטי: 10
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
חיבורים: USB 2.0
מיקוד מאקרו: 1 ס"מ
ציון WiseBuy
7.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Olympus D720 אולימפוס

עידו אשפיז | 14.02.2012
הטוב
  • מימדים קומפקטיים
  • וידיאו באיכות HD 720p
  • חיי סוללה ארוכים
  • זום גדול יחסית
הרע
  • איטיות פעולה כללית
  • כפתורים קטנים מדי בגב המצלמה
  • מיקום מבזק בעייתי
בשורה התחתונה

הדגם הזה של אולימפוס נותן תחושה של פספוס. ניסיון ההכלאה בין עדשה גדולה יחסית לגוף קטן גובה מחיר יקר. המבזק זז לנקודה בה הוא מתקשה לתפקד כראוי, מהירות המיקוד אטית, מיקום חיבור כבל ה-USB תמוה וכל אלה מרגישים כמו תוצאות ההכלאה הזו. דומה שהגוף הקטן פשוט לא מתמודד כראוי עם עדשה גדולה כזו. כאשר נותנים למצלמה את הזמן שלה, מחכים בסבלנות וביציבות עד שהיא תחליט לצלם – האיכות סבירה ומעלה בלבד.

D720מתאימה למי שמוכן להקריב את נוחות הצילום עבור זום גבוה המעניק טווח צילום גדול בגוף קטן מידות.

הקדמה

אולימפוס D720 היא התוספת החדשה ממדגמי 2011, סדרת מצלמות קומפקטיות בעלות עדשות גדולות. היא כוללת חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש ומצוידת בעדשה בעלת זום אופטי X12.5 בטווח של 24-300 מ"מ, מייצב תמונה דיגיטלי, צילום וידאו ברזולוציית HD, מסך בגודל 3 אינטש ושלל תפריטים נוחים, ובעברית.

המצלמה פועלת על סוללת ליתיום-יון נטענת ושומרת את התמונות על גבי כרטיס SDHC.

זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

איכות התמונות שמפיקה המצלמה סיברה אך מתקשה להרשים. התמונות לא סובלות מדי מגרעון גם במבט קרוב, והצבעים בהן די מדויקים. ניתן להבחין במריחות קלות בחלק מהתמונות אך לא מדובר בתופעה שתפגם בפיתוח של התמונות עד לגודל בינוני. הבעיה היא שקשה מדי להגיע לתוצאות האלו בדגם זה. המצלמה סובלת מהתמודדות בעייתית עם טווח דינמי בינוני ומעלה, שם מתחיל לצוץ גרעון קל ושריפה של החלקים הבהירים בתמונה.

גם מייצב התמונה לוקה בחסר, על אף שמדובר במייצב כפול. התקשינו מאוד לקבל תוצאות טובות בתאורה בינונית, כיוון שהמצלמה האריכה את זמן החשיפה על חשבון הרגישות לאור ורוב התמונות האלו יצאו מרוחות. באופן כללי יותר ניתן לומר שבתאורה ביתית ללא שימוש במבזק קשה להוציא תמונות טובות עם המצלמה הזו.

המבזק טוב למדי, ומאיר חללים בינוניים בצורה טובה. גם בעת צילום פורטרטים המבזק פעל יחסית טוב, ורוב התמונות היו בעלות צבעים מדויקים ולא נראה כי המבזק שורף את פני המצולמים. עם זאת גם תמונות אלו אינן חפות מתקלות וניתן היה להבחין במידת מה של חידוד יתר בחלק מאזורי התמונה. הבעיה הגדולה של המבזק היא מיקומו בגוף המצלמה – כפי שיוסבר בהמשך.

במצב האוטומטי החכם המצלמה נוטה שלא לעבור את ISO 320, כנראה כיוון שברגישות זו התמונה כבר מתחילה להיות מגורענת מהרצוי, וזמן החשיפה במצב האוטומטי לא יעבור את המחצית השנייה. הצלחנו להפיק תמונות טובות ספורות גם ברגישויות גבוהות יותר, אך בדרך כלל ISO 400 הוא קו עליון שלא מומלץ לחרוג ממנו.

נציין לטובה את טווח העדשה המרשים: 24-300 מ"מ, לא עניין של מה בכך למצלמה שנראית כמצלמת פוקט לכל דבר ועניין.

למצלמה פונקציות מקרו וסופר מקרו, ושתיהן מפיקות תוצאות טובות – בעיקר מצב הסופר-מקרו, שבשילוב עם העדשה המרשימה מאפשר צילום של אובייקטים ממרחק של כס"מ בודד.

מצבי הצילום בדגם זה של אולימפוס זהים לדגמים מקבילים שלה. מצאנו בה מצב אוטומטי חכם, המאפשר שליטה בצילום עצמי ובמבזק בלבד ואמור לזהות לבד את הסצנה שמולו, מצב P המאפשר שליטה באיזון הלובן, ב-ISO, בחירת מקרו או סופר מקרו וצילום רציף. מצב צילום נוסף הוא צילום פנורמה. על גבי המסך מוצג מלבן שעוזר לצלם לקבוע את גודל הקטע החופף בין התמונות. את המלבן ניתן להזיז לכל אחת מפאות המסך וכך לצלם בכל כיוון מבוקש. בניגוד למצלמות אחרות, את תפירת התמונות המצלמה לא עושה לבד, אלא יש לעשות זאת בתוכנה הייעודית שמצורפת עם המצלמה.

2
 מצבי צילום נוספים הם מג'יק וסצנה. הראשון מאפשר להוסיף שלל אפקטים על גבי התמונות, ביניהם ריכוך הפוקוס, עין דג, רישום בשחור לבן ו-Punk שצובע את התמונה בשחור-סגול, ועוד. מצב הסצנה מאפשר לבחור מבין 14 סצנות שונות המאפשרות למצלמה משחק מעט שונה עם מפתחי הצמצם וזמן החשיפה. למשל, סצנת הנר מאפשרת למצלמה זמן חשיפה של עד 4 שניות בניגוד למצב האוטומטי החכם שמגיע עד 1/2 שנייה, וכדומה.

לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- D720. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Olympus D720

ISO 80, f/7.9, 1/50 sec

Olympus D720

ISO 125, f/3.9, 1/40 sec

Olympus D720

ISO 800, f/3.9, 1/6 sec

Olympus D720

ISO 1600, f/3.9, 1/8 sec

הטווח הדינמי הוא הטווח שבין הנקודה הבהירה ביותר לבין הנקודה החשוכה ביותר בתמונה. ככל שהטווח הדינמי רחב יותר, כך התמונה שתתקבל תכיל מספר גדול יותר של גוונים וכתוצאה מכך – פרטים רבים יותר.
מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר, אולם החיסרון של מדדים גבוהים הוא בכך שחיישן התמונה מייצר "רעש" (פגיעה באיכות התמונה). בכל מצלמה דיגטלית יש מספר דרגות ISO שנעים במידות 50, 100, 200, 400, 800, 1600 ואף יותר. למשתמש הממוצע יספיק טווח של 100 עד 400.  בכל המצלמות הקומפקטיות המצלמה קובעת בעצמה את הרגישות הרצויה בהתאם לתנאי הצילום (Auto), ובמצלמות המתקדמות יותר וכן במצלמות חצי מקצועיות ומקצועיות ניתן לשלוט ברגישות באופן ידני.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

צילום הוידיאו ב- D720 מתבצע ברזולוציית 1280X720 ובקצב של 30 פריימים בשנייה, והוא בינוני באיכותו. הסרט אמנם נע באופן חלק וללא קפיצות ותקיעות, אך איכות התמונה בינונית וסובלת מגרעיניות ומהירות מיקוד בעייתית. הגישה לצילום הוידיאו פשוטה מאוד – הכפתור האדום על גב המצלמה יתחיל מיד צילום וידיאו מכל מצב בו היא נמצאת. הסרטונים מקודדים כקובצי AVI הניתנים לניגון בקלות במגוון התקנים.

איכות השמע טובה ועושה רושם שהמיקרופון של המצלמה פועל היטב וקולט צלילים גם ממרחקים של 3-4 מטרים בצורה טובה. לא ניתן לשלוט בזום במהלך צילום וידיאו, אך ניתן לשנות את הזום לפני הצילום מבלי שהמצלמה תחזיר את העדשה לזווית הרחבה ביותר שלה בתחילת הצילום.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אולימפוס הצליחו עם ה- D720 לייצר מצלמת סופר-זום בגוף קטן מאוד יחסית, ובמבט ראשון על המצלמה לא האמנו שזה הזום שבו היא מצוידת. היא גדולה אך במעט מאחיותיה בסדרת VG, ובעלת זום כפול בגודלו מהן. מבחינת עיצוב המצלמה מיישרת קו עם העיצוב של המצלמות הקומפקטיות הנהוג כיום, ואינה בעלת מאפיינים מיוחדים, פרט לגוף מתכת שמעניק תחושת עמידות טובה.

Olympus D720
זו מצלמת סופר-זום בגוף קטן מאוד. מבחינת עיצוב המצלמה מיישרת קו עם העיצוב של המצלמות הקומפקטיות הנהוג כיום, אך מגיעה בגוף מתכתי שמעניק תחושת עמידות טובה

בחלקה העליון של המצלמה נמצא את כפתור ההדלקה והדק הצילום המוקף בטבעת הזום. כפתור ההדלקה טוב ומגיב היטב אף שהוא שקוע מעט בגוף המצלמה. הדק הצילום קשיח ללחיצה ותגובתו לא טובה; ישנו שיהוי (Shutter lag) מורגש מאוד מרגע הלחיצה עד הצילום. לעיתים המצלמה תיקח לעצמו שנייה שלמה עד שהיא תואיל להגיב, בעיקר בגלל שהמיקוד בדגם הזה איטי מאוד.

המבזק נמצא בצד ימין של חזית המצלמה, מתחת להדק הצילום – בדיוק במקום אותו נוהגים להסתיר עם האצבע המורה כשאוחזים במצלמה. ניסיון להזיז את האצבע למקומות אחרים מייצר אחיזה שאינה נוחה, בשל היעדר גריפ ראוי, שמוחלף כאן במעין גבעה אנכית קטנה.

Olympus D720
בחלק העליון נמצא את כפתור ההדלקה והדק הצילום המוקף בטבעת הזום. כפתור ההדלקה טוב ומגיב היטב אף שהוא שקוע מעט, הדק הצילום קשיח ותגובתו לא טובה; ישנו שיהוי מורגש מרגע הלחיצה עד הצילום

גב המצלמה מדורג קלות, בחלקו הבולט ממוקם המסך ולימינו בחלק השקוע כפתורי התפעול. כראוי לקטגוריה, המצלמה מצוידת במסך 3 אינטש בלתי מרשים בן 230 אלף פיקסלים. המסך מסוג TFT רגיש מאוד ללחיצות, בעל זוויות צפייה מוגבלות בעיקר מלמעלה ולמטה. למרות האמור תחת אור שמש ישיר ניתן בהחלט לצפות בו והוא מתפקד כמיטב יכולתו הדלה.

כאמור, לצד המסך ישנם לחצני התפעול: כפתור צילום וידיאו, מעבר לצפייה בתמונות, 5 מקשי הניווט, תפריט ועזרה. לחצני הוידיאו והמעבר לצפייה בתמונות אינם בולטים מגוף המצלמה, ואם לא די בכך הם גם צמודים למדרגה שמבליטה את המסך, מה שהופך אותם לעוד פחות נוחים לגישה. לחצני הניווט בולטים מגוף המצלמה, ובדומה להדק הצילום גם הם קשיחים אך מגיבים היטב ואין לחיצות מפוספסות. לחצני התפריט והעזרה בולטים מעט והם נגישים ונוחים.

Olympus D720
המסך גדול ואיכותו בינונית, אך תחת אור שמש ישיר ניתן בהחלט לצפות בו. לחצני הניווט שלצידו בולטים מגוף המצלמה, והם קשיחים אך מגיבים היטב, למעט לחצני הוידיאו והצפייה ששקועים וקרובים מדי למסך

לחצן העזרה פונקציונאלי מאוד, ולחיצה ארוכה עליו מקפיצה הסבר של כמה מילים על הפונקציה המסומנת במסך. הניווט בתפריטים נוח ואינטואיטיבי למדי. כל הפונקציות הקשורות לאופן הצילום נמצאות על המסך תמיד, ופשוט מאוד לעבור בין המצבים. התפריט הראשי גם הוא נגיש, נוח ולא דורש מאמץ רב לשימוש. את התמונות שצולמו ניתן לתקן בעודן במצלמה באמצעות מספר כלים מצומצם כמו חיתוך התמונה, תיקון עיניים אדומות ופיצוי חשיפה. בזמן הצילום מופיע על המסך אזור המיקוד, מהירות התריס וזמן החשיפה.

בתחתית המצלמה הופתענו, ולא לטובה, למצוא את מיקום חיבור כבל ה-USB לגוף המצלמה, לצד תבריג החצובה ותא הסוללה וכרטיס הזיכרון. מיקום חיבור החיבור לכבל אינו שגרתי וכופה את הנחת המצלמה על המסך או על העדשה בזמן הטעינה, מה שלטעמנו מהווה פתח לנזקים מיותרים כמו שריטות במסך. הניחוש שלנו הוא שצמצום המידות גרר את הזזת החיבור והפך אותו לפחות נוח.

איכות הבניה של המצלמה טובה והיא מרגישה איכותית מאוד ביד. איכות זו נשמרת גם בתא הסוללה וכרטיס הזיכרון ונוח מאוד לשלוף את הכרטיס והסוללה מבלי לחשוש לגורל המכסה.

בערכת המצלמה מצאנו כבל USB, מתאם לכבל USB ולחיבור חשמל, כבל חיבור לטלוויזיה (וידאו ואודיו-מונו) ודיסק התקנה לתוכנה של אולימפוס.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
כאשר מצלמים בחושך ומשתמשים בפלאש, קיימת לעתים  תופעה של עיניים אדומות. תופעה זו חריפה במיוחד כאשר הפלאש קרוב לעדשה. כדי לטפל בבעיה, בחלק מן המצלמות הפלאש יורה מספר הבזקים קטנים לפני ההבזק העיקרי מה שגורם לצמצום האישונים ולהפחתת התופעה.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Olympus D720 נדלקת ומוכנה לצילום תוך 1.5-2 שניות, נתון זמן טוב מאוד, והכיבוי לוקח כ-2-3 שניות. זמן המיקוד של המצלמה בלתי אחיד: לעיתים הצלחנו לצלם רצף של תמונה כל שנייה, ולעיתים נתקלנו בתגובה איטית שגררה זמן של שנייה אחת רק למקד את המצלמה.

במקרה הטוב והנדיר, בין תמונה לתמונה עם או בלי פלאש תמתינו כ-2 שניות, במקרה הפחות טוב והנפוץ יחלפו 3-4 שניות, תלוי כמה מהר הצליחה המצלמה להתמקד. הצילום הרציף די טוב, ומאפשר רצפים של כ-40 תמונות ברזולוציית 3 מגה פיקסל בכ-6 שניות.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

למצלמה סוללת ליתיום יון בקיבולת 710mAh הנטענת בתוך המצלמה כאשר זו מחוברת ל-USB או לחשמל. טעינה אחת של הסוללה הספיקה לנו לכ-1000 תמונות, כשליש צולמו עם פלאש וכחמש דקות של קטעי וידיאו. זהו בהחלט זמן שימוש ארוך ומרשים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply