חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy A7 (2018) SM-A750F 64GB 4GB סמסונג
מותג: Samsung
גודל מסך: 6 אינטש
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 64GB
כרטיס SIM: SIM אחד
שנת הכרזה: 2018
Smartphone: סמארטפון
ערכת שבבים: Exynos 7885
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
איתן הכתב 20.03.20
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A7 (2018) SM-A750F 64GB 4GB סמסונג

הטוב
  • מסך חד ובהיר
  • מערך צילום באור יום
  • שטח אחסון ענק
  • עיצוב כללי נאה
  • ביצועים בשימוש רגיל
  • חיישן טביעות אצבע מוצלח יחסית
הרע
  • כניסת מיקרו USB
  • אין טעינה מהירה
  • שטחים מתים מסביב למסך
  • אין עמידות במים
  • חיי סוללה
בשורה התחתונה
קשה מאד לספר על ה-A7 2018 של סמסונג דברים טובים, בעיקר כשמשווים אותו למחליפו, ה-A7 2017. ניכר שסמסונג פיתחה מכשיר ביניים שיביט מלמעלה על המכשירים הסיניים, אך בפועל הוא מסתכל עליהם מלמטה - בעיקר בסעיפי הסוללה והשטחים המתים סביב המסך שמתאימים יותר לשנה שעברה. לטעמנו הוא מתאים בעיקר לחובבי המותג הדרום קוריאני ולאלו שעדיין נרתעים מהמכשירים הסיניים.
הקדמה

סדרת ה-A של סמסונג נחשבת כסדרה האמצעית, זו שממוקמת בין סדרת ה-J המוזלת, לבין סדרות ה-S והנוט היוקרתיות. ממשיך דרכו של ה-A7 משנת 2017 החליף רק את הספרה האחרונה בשנה, וכעת הוא מציע עיצוב יוקרתי יותר עם גב זכוכית מרהיב ביופיו (צבע כחול מתכתי בסקירה), מסך בגודל 6 אינץ' איכותי, מערך צילום בן 3 עדשות, מעבד תוצרת סמסונג מסדרת Exynos 7885 מתומן ליבות, ובגרסה הנבחנת – 4 גיגה זיכרון RAM, לא פחות מ-128 גיגה שטח אחסון וגם כניסה לכרטיס הרחבה. זהו מפרט ממוצע בהחלט לקטגוריה, אף על פי שהמתחרים שלו מכילים מתחת למכסה המנוע מעבדים עוצמתיים בהרבה.


מחירו של ה-A7 החדש יקר ביחס למתחריו ונע סביב 1,600 שקל (נכון לחודש דצמבר 2018) למכשיר המגיע עם אחריות של היבואן הרשמי. ניתן למצוא מתחרים חזקים בהרבה ממנו, באותו תקציב, כמו למשל שיאומי פוקופון ו-Mi8 המוצלחים, וגם מכשירי דגל מהשנה שעברה, כולל מכשירי גלקסי S8, או S9, תלוי ביבואן ובאחריות. אז האם אחרי כל מסע הפרסום של סדרת ה-A החדשה, שווה לקנות את ה-A7 החדש?

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סעיף איכות הקול והשמע לא היווה אף פעם אתגר ליצרנית הוותיקה. השמע היוצא מהאפרכסת היה חד, חזק וברור, ורוב הזמן לא היינו צריכים להשתמש בעוצמתו הגבוהה ביותר, כיוון שהיא חזקה מדי. הרמקול הממוקם בתחתית המכשיר, בסמוך לשקע הטעינה ממלא את תפקידו בצורה סבירה בהחלט, אם כי הוא אינו חזק כמו הרמקולים הנמצאים בסדרת ה-S. בשיחות הוא חזק ויכול להחליף דיבורית ברכב. עם זאת, הוא אינו איכותי, וצליליו שטוחים.


שמחנו לפגוש בבלוטות' בגרסה 5.0 המצמצמת מאד את הדיליי שבין המכשיר לאוזניות בלוטות', בעיקר כשהן תומכות גם בגרסה החדשה. בנוסף, סמסונג לא שכחה לשלב חיבור לאוזניות חוטיות בגודל 3.5 מ"מ האהוב עלינו, ומיקמה אותו כדרכה בקודש – משמאל לחיבור הכבל.

מעבר למיקרופונים, ויש שניים כאלו, הראה שאלו עובדים קשה בסינון רעשי רקע ורוח, כאשר אתגרנו אותם ודיברנו בטלפון בתוך האנגר כאשר ירד גשם. אלה הצליחו לסנן בצורה מספקת את רעשי הגשם, אך לא בצורה הטובה ביותר.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

עם 160 מ"מ גובה ומסך 6 אינץ', ה-A7 החדש אינו מהרזים והנמוכים בחבורה (170 גרם, רוחב של 77 מ"מ), והוא גדול יותר ממכשיר ה-S9 פלוס. הוסיפו למסך הגדול שטחים מתים מכל צד, בניגוד למכשירי ה-S להם שוליים דקיקים, וקיבלתם מכשיר שמאתגר מאד בעלי ידיים בינוניות. השטחים המתים, אותם סנטרים בקצוות המכשיר, והשוליים העבים בצדדים מיותרים ולא עומדים ברוח העיצובית החדשה. אפילו במכשירים ישנים של סמסונג השוליים הצדדיים היו צרים יותר, אך לדעתנו, במקרה של ה-A7 הם פשוט טעות עיצובית. בזירת עיצובי המסכים החדשים ניתן לראות מגרעות בצורות שונות או מתיחת המסך לגבולות כמו ב-Mi Mix של שיאומי, אך ה-A7 נטול כל יומרה עיצובית חדשנית.


באורח פלא היה מוזר לראות כי מקשי עוצמת השמע מוקמו שלא בחוכמה בצד הימני של המסגרת, מעל לכפתור ההדלקה והכיבוי. השילוב הזה מוזר, על אחת כמה וכמה כאשר עוד לפני הגלקסי הראשון, סמסונג הייתה מהראשונות שמיקמה את הכפתורים הללו בצד השמאלי של המכשיר. בכך, לא פעם במקום לכבות את המסך, יצא שהנמכנו את עוצמת השמע. מזל מקש הביקסבי המיותר לא מופיע במכשיר זה. ככל הנראה עם הזמן, המשתמש יתרגל לפריסת המקשים זו.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה

בסמסונג, כמו שניתן לצפות, המסך הוא הבשורה האמיתית, ולמרות שהוא לא מעוצב ברוח Infinity Display, הוא מצויד בפאנל AMOLED איכותי ובהיר, ההופך את השימוש במכשיר לתענוג גדול, גם תחת שמש ואור חזק. הצבעים בוהקים, חדים ועשירים, וזה עוד לפני ששיחקנו בהגדרות התצוגה. בגלריה ובאפליקציות שונות ישנו חידוד מוגזם הגורם לתמונות להיראות מיליון דולר, אך בפועל בצפייה במחשב או בטלוויזיה איכותן ירודה יותר. הרזולוציה, 1080X2220 פיקסלים ויחס של 18.5:9 מיישרים קו עם הנהוג בחבורה. עם זאת, בעקבות אותם שטחים מתים, ה-A7 זוכה לאחוז נמוך יחסית של מסך ביחס לגוף, רק 74%, לעומת 80% ויותר בשאר המכשירים בשוק. את פונקציית "הישאר ער" המציגה את השעון והתראות אנחנו תמיד אוהבים, גם במחיר של אובדן מספר אחוזי סוללה ביום, וזו מתפקדת בצורה טובה. אגב, כדי להעיר את המסך, יש ללחוץ פעמיים (ולא פעם אחת חזקה) על "כפתור" הבית, שזהו בעצם מקום רגיש ללחיצה, אך אינו מלווה ברטט כמו במכשירי ה-S והנוט.

מפרטו הטכני של ה-A7 ממוצע, כאשר בולט לטובה שטח האחסון הנדיב מאד – לא פחות מ-128 גיגה ביט, לפני אפשרות להרחבה דרך כרטיס זיכרון. המעבד שהושתל ב-A7 הוא Exynos 7885 מבית סמסונג, שמתחרה ב- Snapdragon 636, עם 8 ליבות בתדר של עד 2.2GHz, ועל תחום הגרפיקה מופקד המאיץ הגרפי הוא Mali-G71 הותיק. המכשיר שהתקבל לסקירה הגיע בתצורה של 4 גיגה-ביט זיכרון RAM וכאמור 128 גיגה-ביט שטח אחסון.

הביצועים בשימוש שוטף מספיקים בהחלט, כאשר הוא אינו הזריז ביותר בחבורה, אך גם לא האיטי ביותר. בכך ה-A7 תופס מקום טוב באמצע, עם פתיחה מהירה יחסית של אפליקציות קלות כמו הודעות, טלפון, מחשבון ולוח שנה, אך דורש זמן עיבוד כאשר מדובר באפליקציות כבדות כמו אינסטגרם, פייסבוק ומצלמה. בנוסף, המאיץ הגרפי פושר בביצועיו, והוא לא יספיק את הסחורה אם חשקה נפשכם לשחק במשחקים כבדים. חשוב לציין כי זהו אינו תפקידו בכוח והוא מנסה לשלב בין מעבד חסכוני בחשמל לבין ביצועים טובים. על כן בשימוש סביר וממוצע הוא לא יהיה איטי יותר ממעבדי העל בפער ניכר, והוא יספק את הרוב המוחלט של המשתמשים.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


סוגיית האבטחה של המכשיר לא מחדשת דבר, מלבד מיקום החיישן, שכעת ממוקם על כפתור ההדלקה, בדומה למייזו M6s. שלא בדומה למכשיר הסיני, החיישן איטי יחסית בקריאה וזיהוי האצבע, אך לזכותו נציין כי די בטפיחה על הכפתור והוא מזהה את האצבע, ולאחר כמעט שנייה הוא נזכר לפתוח את המסך. מיקום זה עדיף לעיתים, בעיקר לעומת המיקום בגב המכשיר, שכן אם המכשיר מונח על השולחן או על מעמד מיוחד, אין צורך להשחיל את האצבע אל גב המכשיר או להרימו, ודי בטפיחה עם האצבע על הכפתור.

לחובתו נציין כי לעיתים הוא מפספס ולא מזהה את האצבע, ונדרש להניח מחדש את האצבע, כמו בכל מכשיר סמסונג בשנים האחרונות. כמו כן, אם האצבע לחה מעט או מזיעה הוא אינו מתפקד – יש לייבש אותה ואז לנסות שוב לפתוח את הטלפון. מה שמפתיע הוא שסמסונג טרם למדה מהיצרניות הסיניות איך לייצר חיישן טביעות אצבע שעובד בזריזות ללא טעויות. זיהוי פנים קיים אך הוא מהסוג הפשוט והנחות ביותר, ללא זיהוי בתלת מימד או פטנטים אחרים.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


ה-A7 מתפאר במערך צילום לא כפול, אלא משולש, בדומה למכשירי וואווי החדשים. זהו עדיין לא מערך מרובע כמו שאפשר למצוא אצל אחיו הגדול, אך ככל הנראה כגודל הציפייה כך תהיה האכזבה.


המערך המשולש כולל בתוכו שלוש עדשות: הראשית, עם 24 מגה פיקסל, מפתח צמצם F1.7, זווית רגילה ומנגנון פוקוס PDAF. השנייה עם 8 מגה פיקסל, זווית רחבה במיוחד ומפתח צמצם של F2.4, והשלישית – שעמה לא תוכלו לצלם בנפרד שום דבר, מגיעה לטובת חישוב מרחק במצב "מיקוד חי", ולה 5 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.2. את הגימיק של עדשה נוספת פגשנו כבר במכשירים זולים יותר, המשמשת לחישוב מרחק במצב פורטרט, וניתן להגיד כי זו האופנה השולטת היום בשוק הסמארטפונים. בולט בחסרונו מייצב תמונה כלשהו – דיגיטלי או אופטי.

נבהיר זאת כבר בהתחלה – לשימוש הנפוץ ביותר של המצלמה, כלומר צילום ושיתוף ברשתות החברתיות, מערך הצילום מספק בהחלט. על אף חידוד היתר והצבעים העזים שמסך ה-A7 מציג, צפייה במחשב בתמונות בהחלט מספקות. אפקט "מיקוד חי" מבוצע ברמה טובה יחסית, הוא אומנם לעיתים מפספס בחישוב אך בסה"כ התוצאה בסדר גמור. הזמן שעובר בין רגע הלחיצה על כפתור הצילום ועד לצילום עצמו מהיר יחסית, אך עד שהמצלמה נפתחת עוברות שתי שניות שלעיתים יכולות להיות ארוכות.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


כמו שאפשר לראות במכשירים אחרים, גם במקרה של ה-A7 העדשה הראשית, זו עם 24 מגה פיקסל, היא האיכותית ביותר מן הסתם. שמחנו לראות כי בתאורה חזקה או באור יום הטווח הדינמי של החיישן גבוה מאד, ובמקרי הצורך אפקט ה-HDR נכנס לפעולה אוטומטית, כך שמשחקים עם סצנות הכוללות אור חזק וצל עברו בשלום.

מַעָבר לעדשה הרחבה גורם לירידה בגודל ובאיכות, וצילום נוף עמה גורר אפקט עין הדג קל. בצפייה בתמונות שצולמו על ידה בגלריה, קופצת הודעה לתיקון עיוותים בתמונה, כמו שניתן לראות בתמונות מטה. האפקט "מיישר" את קצוות התמונה ובכך מתקבלת זווית רחבה ללא עיוותים מוחשיים. אגב, בעדשה זו אין אפשרות לפוקוס בכלל, כך שהיא מתאימה בעיקר לצילומי נוף.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


אבל, כל האמור מעלה מתייחס כאמור לתמונות שצולמו באור יום. כשנופלת החשכה והשמש נעלמת, כך גם נעלמים ביצועיה הטובים של המצלמה. על אף מפתח צמצם טוב יחסית של F1.7, היעדרו של מייצב תמונה כלשהו גורם לתמונות בחושך להיות פשוט לא שמישות. גם סצנות מאורות ברחוב סבלו מרעידות, מריחות, טשטושים והורידו את האיכות הכללית ללא מתקבלת על הדעת. בדיוק בסעיף זה ניתן לראות את ההבדל בין מערך צילום מתקדם שקיים במכשירי דגל, לבין גימיקים שיווקיים.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


אופציית "מיקוד חי" בתנאי תאורה חשוכים מתקשה להניב תוצאות סבירות, ורק לאחר הדלקת תאורה חזקה יחסית, תוך שיתוף פעולה יוצא מן הכלל מצד הכלבלב, הוא זכה לתמונת פורטרט סבירה.

צילומים בתוך הבית הצריכו חצובה קטנה או יד חזקה ללא רעידות, שכן החיישנים רגישים לכל רטט קל וכתוצאה מכך מספקים תמונות מרוחות ולא חדות. צילומי מאקרו באור חזק היו טובים, עם מיקוד מהיר. ריבוי המצבים במצלמה (שבאורח פלא ממשקה דומה מאד לזה שנמצא באייפון) לעיתים מקשה על בחירה נכונה בהתאם לסיטואציה. בין המצבים הרבים ניתן למצוא "מקצועי", "יופי", "מיקוד חי", "ממטב הסצנות", ו-"אימוג'י של AR" המוכר מהגלקסי 9.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


צילום הווידאו מתבצע בפורמט 1080p עם 30 פריימים לשנייה. לא ציפינו לאיכות 4K ממכשיר ביניים כיוון שגם רוב מתחריו אינם מתהדרים באופציה זו, אך חבל שאין אפשרות ל-60 פריימים לשנייה. הסרטון המתקבל סביר בהחלט באיכותו, וניתן להסריט דרך שתי העדשות השונות, אך לא ניתן לשחק ביניהן במהלך ההקלטה. אהבנו את התגובה האיטית ומפחיתת הרעידות מהעדשה הרחבה, מה שמעניק אפקט קולנועי לתנועות חדות. גם בסעיף זה ניכרת היעדרותו של המייצב האופטי, שכן כשהלכנו בזמן ההקלטה, הסרטון יצא קופצני ורועד – מתכון לכאבי ראש.



מצלמת הסלפי מחזירה את האור לפנים – תרתי משמע. התמונות שהיא מפיקה גדולות וחדות (24 מגה פיקסל עם F2.0), ואפשרות למיקוד חי הופכת כל תמונת סלפי לחוויה. בנוסף לכך, סמסונג שילבה פלאש קדמי LED נוסף על התאורה החזקה שהמסך מוציא בזמן הצילום (הופך ללבן). זוהי ללא ספק אחת ממצלמות הסלפי המשבחות שיש בשוק לטעמנו.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

ה-A7 2018 מצויד בסוללה בנפח ממוצע בלבד, כ-3,300mAh והיא נדרשת לספק כוח ואנרגיה למסך בגודל 6 אינץ' ולמעבד בינוני האמורים להיות חסכוניים. עם זאת, כפי שהורגלו ממכשירי סמסונג אחרים, הסוללה קטנה על המכשיר הרעב, ולשעות הערב הגענו עם 20-30% סוללה, כל זאת לאחר שימוש ממוצע מאד במהלך היום: שיחות טלפון, נגינת מוזיקה (ללא סטרימינג) וחיבור לאוזניות בלוטות' למשך שעה, ניווט Waze במשך שעה וקצת, ובעיקר שיחות בוואטסאפ וגלישה ברשתות חברתיות, כל זאת על בהירות שעמדה על 65-85% בהתאם לסביבה. אם במקרים מסוימים נדרשנו לצלם, אחוזי הסוללה ירדו בצורה זריזה יותר. גם בלילה, כאשר המכשיר מכבה אוטומטית את אופציית ה-"הישאר ער", התעוררנו בבוקר ושמנו לב שנעלמו לנו 10% מהסוללה. לאחר בדיקה קצרה ראינו כי האחראי לזה הוא סעיף "מכשיר במצב לא פעיל". מוזר.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה

 אך בעוד שחיי הסוללה עוד איכשהו מתקבלים על הדעת, סעיף הטעינה פשוט עיצבן אותנו בצורה חריגה.

ה-A7 הקודם הגיע עם כניסת כבל Type-C וכלל אופציה לטעינה מהירה QC2. על אף שלא צורף לערכה מטען מיוחד, המכשיר הקודם נטען במהירות בעזרת כל מטען מהיר התומך בתקן זה. ב-A7 החדש, לא זו שאין טעינה מהירה משום סוג שהיא, אלא שסמסונג החליטה לשנמך את כניסת הכבל, ולהחזיר לשוק את כניסת המיקרו USB העתיק! לא ברורה ההחלטה לשווק מכשיר בואכה שנת 2019 עם חיבור מיושן שכזה, ועוד יותר תמוהה ההחלטה להחסיר את פונקציית הטעינה המהירה, כאשר כל המתחרים האחרים עובדים במרץ על טכנולוגיות לטעינה סופר מהירה.

טעינה מלאה של הסוללה מ-0% ל-100% אורכת לא פחות משלוש שעות, זאת כאשר כמעט ולא נוגעים במכשיר בזמן זה. זהו זמן ארוך בצורה משמעותית ממה שמוצע כיום בשוק (ביחס לקיבולת הסוללה), ולאלו ממכם החרדים מזמן סוללה, זהו בפירוש לא מכשיר שיענה על הצרכים שלכם. אגב, מעניין לראות כי אחיו הגדול, ה-A9 כן מגיע עם כניסת כבל Type-C וטעינה מהירה. בנוסף, חסרה לנו האופציה לראות תוך כמה זמן הסוללה תיטען במלואה, דבר שהיה קיים עוד בגלקסי S4. בנוסף לכך, הכבל המגיע עם המכשיר בערכה קצר יחסית.

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה

עמידות

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

Samsung Galaxy A7: צעד גדול אחורה


גם בסעיף העמידות, סמסונג לוקחת אחורה, ומסירה את העמידות במים ובאבק בתקן IP68 שהיה ל-A7 משנת 2017. ל-A7 החדש אין שום עמידות בנוזלים או באבק, וגבו העשוי זכוכית לא ישרוד נפילות מגובה. כאשר כל המכשיר עטוף ביריעות זכוכית, עמידותו נפגעת דרמטית, אבל במזל, סמסונג שילבה זכוכית מחוסמת של חברת גורילה, למרות שהיא לא ציינה את מספרה.


נקודות זכות מקבלת סמסונג על הכיסוי הדקיק אך אפקטיבי ששילבה בערכה, שימנע, לפחות בימים הראשונים, מכות וסימנים, שכן גב הזכוכית חלקלק כמו חמאה במחבת (ואוסף טביעות אצבע).

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply