חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
המוצרים המבוקשים
רדיו דיסק לרכב Pioneer MVH-S215BT
449 - 338 ₪
רדיו דיסק לרכב Pioneer DMH-A4450BT
1,499 - 1,390 ₪
רדיו דיסק לרכב Pioneer DEH-S4250BT
699 - 439 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

איך לבחור רדיו-דיסק DVD לרכב

עודכן לאחרונה: 10/08/2022

רדיו-DVD-דיסק מהווה למעשה מערכת בידור שלמה לרכב. מכשיר כזה מציע את כל אפשרויות המולטימדיה, החל ברדיו, דרך השמעת מוזיקה ממקורות שונים ועד הצגת סרטי DVD. ישנם מגוון דגמים בעלי תכונות מתקדמות יותר או פחות, חלקן כוללות מערכת GPS לניווט וקישורית bluetooth שיכולה לשמש גם דיבורית לרכב; יש תצורות שונות של מסכים ועוד.   מדריך WiseBuy יסייע לכם לבחור את הרדיו-DVD-דיסק המתאים, לפי השיקולים הבאים:
איך לבחור רדיו-דיסק DVD לרכב
1
התאמה לרכב ואיכות התצוגה

הדבר הראשון שיש לבדוק לפני רכישת רדיו-DVD לרכב הוא התאמתו לחלל המתאים ברכב. ישנם שני סטנדרטים לגדלים אלו: הגודל הנפוץ נקרא DIN 1; הגודל השני והכפול בגובהו נקרא DIN 2 וקיים בעיקר במכוניות מהשנים האחרונות.

 

מסך: רדיו-DVD לרכב כולל בדרך כלל גם מסך אינטגרלי בתצורת שונות לצפייה בתוכני וידיאו, אך כדאי לדעת שיש דגמים שתומכים בתקליטורי DVD ואינם כוללים מסך עצמאי. אם תרכשו דגם כזה סביר להניח שתרצו לקנות במקביל גם מסך שיתחבר אליו. מסכים עצמאיים כאלה קיימים במגוון גדלים, החל מ-5 אינטש ועד 15 אינטש, ובכמה תצורות ואפשרויות הרכבה שונות: מסכים מובנים במשענת הראש של המושבים הקדמיים, תקרתיים, מחוברים אל לוח המחוונים, מובנים בסוככי-השמש ואף מובנים במראה הקדמית. המלצותינו לגבי מסכים מובנים תקפות גם כאן, וחשוב לבדוק את הרזולוציה ביחס לגודל המסך והאם המסך מתפקד באופן סביר באור יום.

 

   סוג המסך – מסכים של רדיו DVD לרכב קיימים בשני תצורות – מסך מובנה ומסך נשלף. המסך המובנה, כשמו כן הוא, נמצא באופן אינטגראלי על הפאנל הקדמי וגודלו מושפע ישירות מגודל המכשיר (1 או 2 DIN). המסכים הנשלפים חבויים בגוף המכשיר במצב רגיל, ורק כשמעוניינים לצפות ב-DVD הם מחליקים החוצה בלחיצת כפתור, באמצעות מנגנון אלקטרוני. מסכים אלו על פי רוב הם מהגדולים בקטגוריה, והמנגנון הנשלף שומר עליהם מפני חבטות, לכלוך ומקטין את הסיכוי לגניבה.

 

בדגמים רבים קיים מנגנון חשמלי במסך הנשלף או בפאנל עצמו, המאפשר הטיה של המסך על ציר אנכי לשיפור זווית הצפייה כלפי הנהג או היושב לידו.

 

בחלק מהמכשירים, בעיקר בדגמים הגדולים והיקרים יותר, המסך הוא מסך מגע המאפשר את תפעול המכשיר ישירות מהמסך; הדבר עשוי להיות שימושי במיוחד אם אתם מתכוונים לחבר ערכת ניווט למערכת השמע ולתפעל אותה עם מסך המגע.

 

   גודל – סוגיית הגודל רלוונטית תמיד כשבאים לדבר על מסכים, ובמקרה הזה כיוון שהפורמט מוגבל מטבעו, הנושא רלוונטי אף יותר. כפי שהזכרנו לעיל, ברדיו DVD לרכב עם מסך מובנה גודל המסך תלוי בגודל המכשיר כולו. בגודל 1 DIN גודל המסך נע בין 2.5 ל-3.5 אינטש; כאשר מסכים הקטנים מ-3.5 אינטש אינם מסוגלים לספק חווית צפייה סבירה ב-DVD ומשמשים בעיקר לתצוגת שומר מסך. במכשיר בגודל 2 DIN, או בדגמים הכוללים מסך נשלף, הגדלים גדולים יותר ונעים בין 6.1 ל-7 אינטש, והם מאפשרים חוויה אמיתית של צפייה ב-DVD.

 

   רזולוציה ואיכות התצוגה – ככל שרזולוציית המסך גבוהה יותר, התצוגה תראה חדה, ברורה ואיכותית יותר, וככל שהמסך גדול יותר תידרש רזולוציה גבוהה יותר. למסכים בגודל 3.5 אינטש מומלצת רזולוציה של 240X320 (QVGA), ולמסכים בגודל 6-7 אינטש רצוי שהרזולוציה תהיה 640X480 (VGA) ויותר. נתון זה לא תמיד מצוין במפרט, אך אם אתם רוכשים רדיו DVD עם מסך גדול אנו ממליצים להתעקש ולחפש את המפרט המקורי, באתר היצרן או על קופסת המכשיר, ואף לבקש לצפות במסך בעצמכם לפני הקנייה. נתון נוסף שאינו נמצא במפרטים אך כדאי לבדוק אותו הוא היכולת של המסך לתפקד באור יום ובשמש ישירה.

 

בולם זעזועים: מכשירים ללא בולמי זעזועים לא יצליחו להתמודד עם תנאי דרך משובשים, ויגרמו לתקליטור להפסיק את נגינתו או לקפוץ. חשוב לבחור רדיו-DVD בעל מנגנון בולם זעזועים שיאפשר נגינה רצופה, גם כאשר תנאי הדרך קשים.

יחידת מידה מקובלת לגומחה ברכב שמאכלסת את מערכת הרדיו-דיסק. ישנם שני סטנדרטים לגדלים אלו: הגודל הנפוץ  והצר נקרא DIN 1, הגודל השני והכפול בגובהו נקרא DIN 2 וקיים בעיקר במכוניות מהשנים האחרונות.
המסכים הנשלפים חבויים בגוף המכשיר וכשמעוניינים לצפות ב-dvd הם מחליקים החוצה
המסכים הנשלפים חבויים בגוף המכשיר וכשמעוניינים לצפות ב-dvd הם מחליקים החוצה
בדגמים רבים קיים מנגנון המאפשר הטיה של המסך
בדגמים רבים קיים מנגנון המאפשר הטיה של המסך
מכשיר dvd תקרתי
מכשיר dvd תקרתי
2
פורמטים וסוגי מדיה

רובם ככולם של נגני ה-DVD כיום תומכים בכל הפורמטים של DVD הקיימים ובכל האזורים (Zone), ומכשירי הרדיו DVD לרכב אינם שונים בכך ויש לצפות שיתמכו באופן מלא בכל הפורמטים הללו. בנוסף, כדאי לוודא שהדגם שבחרתם תומך בנגינת קובצי DivX כדי שתוכלו לנגן קובצי וידאו מהמחשב, ואם יש תמיכה גם בכתוביות (ובעברית) – מה טוב.

 

מעבר לנגינת תקליטורים ותקליטורי DVD, ברבים מהדגמים תמצאו כניסות USB וחריצים לכרטיסי זיכרון (על פי רוב מסוג SD). כך תוכלו לשמור את הסרט או את קובץ הווידיאו הרצוי על התקן הזיכרון הנייד או על כרטיס הזיכרון שלכם, לחבר אותו ישירות לרדיו DVD ברכב ולצפות בתוכן על המסך.

 

יש שיאמרו, כיוון שכבר יש מסך ברכב, מדוע לא לנצל אותו גם לצפייה בטלוויזיה? ואכן, חלק מהדגמים כוללים בתוכם מקלט טלוויזיה אנלוגי מובנה, ולאחר שתחברו אליו אנטנה תוכלו לצפות בשידורי הטלוויזיה מכל מקום בו אתם נמצאים.

ברבים מהדגמים תמצאו כניסות usb וחריצים לכרטיסי זיכרון
ברבים מהדגמים תמצאו כניסות usb וחריצים לכרטיסי זיכרון
3
רדיו

מי שנוהג להאזין לתחנות רבות בסקאלת התדרים מומלץ לו לבחור מכשיר שבו ניתן לשמור כמה שיותר תחנות בזיכרון – לפחות 18, ויש דגמים בודדים שמאפשרים שמירה של עד 30 תחנות. דגמים רבים תומכים בתכונת RDS המציגה את שם התחנה הנבחרת.

 

בנוסף, עדיף מכשיר המאפשר התבייתות אוטומטית על התחנה המושמעת, גם כאשר משתנה תחום הקליטה במהלך הנסיעה. תכונה זו, השימושית בעיקר לנהגים שנוסעים מרחקים ארוכים, חוסכת את הצורך בחיפוש מחודש של התחנה הנבחרת תוך כדי נהיגה, ושומרת על האזנה רצופה לרדיו.

עדיף מכשיר המאפשר התבייתות אוטומטית על התחנה, גם כאשר משתנה תחום הקליטה
עדיף מכשיר המאפשר התבייתות אוטומטית על התחנה, גם כאשר משתנה תחום הקליטה
4
נגן מוזיקה

כל דגמי הרדיו-DVD מנגנים כמובן תקליטורים. יש מכשירי רדיו-DVD המנגנים קובצי מוזיקה דחוסים בפורמטים שונים.

 

תמיכה בפורמטים: בנוסף לניגון תקליטורים סטנדרטיים, מרבית דגמי הרדיו-DVD הנפוצים תומכים גם בתקליטורים מסוג CD-R וCD-RW-, כאלה הנצרבים במחשב הביתי, וחלקם הגדול תומך גם בתקליטורים הכוללים קובצי מוזיקה דחוסים מסוג MP3, WMA, WAV, ואף AAC.

 

מדיות אחסון וניגון קבצים: עם ההתפתחות הטכנולוגית בשוק נגני המדיה הניידים, גם יצרני הנגנים לרכב הפנימו כי נפח אחסון גדול יכול לשדרג משמעותית את מכשיר הרדיו-DVD. יש שלושה סוגים של אמצעים לאחסון מידע וניגונו: דיסק קשיח, חריץ לכרטיס זיכרון (Flash) או שקע USB לחיבור זיכרון נייד (דיסק און קי) או נגן מוזיקה נייד (MP3).

 

היתרון של דיסק קשיח הוא בנפח האחסון המרבי שלו, הגדול משמעותית מהיתר ומאפשר אחסון של מידע מוזיקלי רב – כ-20 שעות למידע לא דחוס וכמות עצומה של מידע מוזיקלי דחוס (130 שעות לערך בנפח אחסון מרבי). טעינת הדיסק הקשיח בקבצים מתבצעת באמצעות נגן התקליטורים או מחבר USB. אולם יש לזכור כי דיסק קשיח כולל חלקים נעים הרגישים לטלטלות, וגם טמפרטורה גבוהה שעלולה להיווצר בסביבתו אינה תורמת לתוחלת חייו.

 

יתרונם הגדול של שני אמצעי האחסון האחרים על פני דיסק קשיח, הוא שהם אינם רגישים לתנודות וטלטולים. אך לרוב הם בעלי נפח אחסון מרבי קטן יותר, ומדובר כמובן בשימוש בפריט נוסף, לעומת דיסק קשיח המותקן באופן קבוע.

 

יצרנים רבים התאימו את המערכות שלהם כך שיעבדו בצורה הטובה ביותר עם נגני iPOD. חלקן מציעות שליטה מלאה בנגן באמצעות הלחצנים שלהן, לעיתים עם כפתור שליטה מרכזי, בדומה לגלגלת השליטה ב-iPOD, ואף מספקות תצוגה מלאה לנגן, בפונטים זהים ובתפריטים זהים. אם ברשותכם נגן iPOD כדאי לשקול רכישת מערכת כזאת.

 

חשוב לדעת כי חיבורים מסוג USB, SD, iPOD, יצטיינו בדרך כלל באיכות סאונד טובה יותר, מאשר חיבור  AUX, שכן המכשיר משתמש באמצעים אלו כאמצעי אחסנה לקבצים המנוגנים, והוא זה המנגן  אותם, בניגוד לחיבור AUX, שמעביר את הצליל המנוגן בנגן חיצוני אל תוך המכשיר, על מנת שזה יעביר את הצליל אל הרמקולים (כלומר האות עובר דרך יותר תחנות בדרך, שמפחיתות באיכותו).

5
הגברה ואיכות הצליל

מכשירי הרדיו-דיסק כוללים קדם מגבר ומגבר הספק האחראים להפקת הצליל. איכות הצליל נמדדת בעוצמתו וכן באפשרויות לשלוט בו בהתאם לטעם האישי.

 

עוצמת השמע (הספק): עוצמת השמע נמדדת בוואט (w) וחשוב להתייחס לנתון ה-RMS ולא להספק מרבי או כל נתון אחר. רוב הצרכנים יכולים להסתפק בעוצמה הממוצעת שמספקים מרבית הדגמים, לרוב היצרן יציין הספק של60-45  ואט מרבי לכל ערוץ כשבפועל יתקבל למעשה נתון של 30-20 ואט RMS לכל ערוץ קול, כשהסטנדרט הוא 4 ערוצי קול נפרדים לארבעה רמקולים.

 

למעוניינים בחיבור רמקול מסוג סאבוופר האחראי על הפקת הצלילים הנמוכים (הממוקם בתא המטען), יש מכשירים בעלי ערוץ קול חמישי. ומי שמעוניין להוסיף יחידת מגבר נוספת, כדי להשיג עוצמה גבוהה יותר, שיבדוק כי המכשיר כולל יציאת אות ייעודית (Preout).

 

שליטה בצליל ובאיכותו: מרבית הדגמים מספקים פונקציית DSP להדמיית מצבי שמע שונים (אולם גדול, מועדון וכו'), התאמה לסוגי מוזיקה שונים (פופ, רוק, דאנס וכו'), ופונקציית איקולייזר, לביצוע כוונון בתחומי התדרים השונים.

 

במידת האפשר בדקו כי ההדמיות המוצעות אינן מוגזמות, כאלה שממש תוכלו להשתמש בהן וליהנות מהן. אלה צריכות לספק צליל נעים, שאינו רווי בתדרי בס ובתדרים גבוהים, כאלה היוצרים תחושה של צליל חזק (loudness) יותר, אך לעיתים עושים זאת על חשבון איכות הצליל.

 

מרבית האיקולייזרים כוללים אפשרות לכוונון תדרי הבס, המיד והטרבל, דגמים מתקדמים יותר מציעים פילוח מדויק יותר לתדרים, חלקם אף מאפשרים בחירת תדר ספציפי מקשת התדרים, והנמכתו או הגברתו בידי המאזין, ושמירת הפעולה בתבנית משתמש (user preset).

 

בדגמים יקרים יותר ניתן למצוא פונקציות מתקדמות לשיפור איכות השמע, בהן פונקצית SLA (Source Level Adjuster), ששומרת על עוצמה קבועה בעת מעברים בין המרכיבים השונים, למשל במעבר בין הרדיו לנגן התקליטורים. דגמים מסוימים מציעים גם מספר תצורות loudness מדויקות יותר, כלומר הגברת תחום התדרים הנמוך והגבוה, מבלי לגרום לעיוות בצליל.

 

דגמים מסוימים, הכוללים נגן תקליטורי DVD, אף מספקים צליל היקפי 5.1 לנגינת מוזיקה היקפית או לצפייה בסרטים ברכב.

 

הפחתת רעשים: מאחר שתנאי ההאזנה ברכב אינם אידיאליים, בעיקר בשל הרעש הקבוע בתא הנוסעים והרעש מבחוץ, בדגמים יקרים יותר יש  פונקציות מיוחדות שנועדו להתמודד טוב יותר עם ההפרעות ולהפיק את הצליל המדויק והמתאים ביותר לתנאי ההאזנה ברכב. 

 

חיבורים: שני חיבורים נפוצים במכשירי רדיו-DVD הם AUX ו-Preamp output, המיועדים לחיבור אביזרים חיצוניים כמו נגן או מגבר.

 

   AUX  חיבור אנלוגי שבאמצעותו ניתן לחבר נגן נוסף, כמו MP3/ MP4/CD, למערכת. השליטה על המידע המנוגן מתבצעת באמצעות הנגן עצמו, ורק השליטה על העוצמה והצליל תעשה על ידי המכשיר של הרכב. חיבור כזה קיים בחזית המכשיר (בדגמים ידידותיים למשתמש) או בחלקו האחורי, ואז יש להשאיר כבל מחובר ליציאה, כל הזמן, על מנת לחבר נגן נייד.

 

    Preamp output  יציאה אחורית המיועדת לחבר את מכשיר הרדיו-דיסק למגבר חיצוני, על מנת להשיג יותר עוצמה לכל ערוץ ולכלל המערכת. רוב המכשירים מציעים חיבור כזה (מסוג RCA), כצמד אחד או 2 למגבר חיצוני. מערכות יקרות יותר כוללות מספר יציאות גדול יותר. יש דגמים בעלי מתח גבוה יותר של 8-4 וולט, בניגוד לכאלה בעלי יציאה במתח של 2-1 וולט. משמעותה של יציאה במתח גבוה הוא צליל נקי ומפורט יותר.

למעוניינים בחיבור סאבוופר (הממוקם בתא המטען), יש מכשירים בעלי ערוץ קול חמישי
למעוניינים בחיבור סאבוופר (הממוקם בתא המטען), יש מכשירים בעלי ערוץ קול חמישי
6
נוחות השימוש והתפעול

כיוון שרבות מהפעולות ברדיו-DVD נעשות תוך כדי נסיעה, רצוי לבחור מכשיר שתפעולו יהיה קל ונוח, באופן שיאפשר נסיעה בטוחה.

 

כפתורים ולחצנים: הקפידו לבחור מכשיר הכולל לחצנים גדולים ככל האפשר, רצוי כאלה שאינם רגישים יתר על המידה ללחיצות קלות, והעדיפו מכשיר שבו מרבית הלחצנים מרוכזים בצד שמאל, הקרוב לנהג.

 

אפשרות תפעול נוספת שקיימת בחלק מהדגמים היא מסך מגע שמחליף למעשה את שלל הלחצנים הרגילים, לרוב מדובר במסך גדול יותר ויש לבדוק מראש האם ניתן להתקין מכשיר כזה ברכב שברשותכם.

 

בדגמים מסוימים, במקום חלק מהלחצנים, יש כפתור חוגה לחיפוש קבצים ולמעבר בין שירים. מכשירים רבים כוללים גם שלט רחוק אלחוטי, לתפעול חלקי או מלא של הפונקציות במכשיר. חלק מהשלטים ניתנים להתקנה על ההגה ובכך מאפשרים שליטה נוחה יותר.

 

ניווט בתפריטים: אפשרויות הניווט שקיימות בדגמים רבים כוללות הרצה של שירים או דילוג עליהם, תכונת Repeat – ניגון חוזר של שיר או קטע מסוים מסרט, ספרייה או של כל הדיסק, וכן תכונת Random לבחירה אקראית של שירים. אם בכוונתכם להאזין לתקליטורי MP3 או שאתם מעוניינים במכשיר הכולל רכיב זיכרון (דיסק קשיח פנימי, דיסק און קי או כרטיס זיכרון), בחרו דגם שמאפשר לאתר קטע מסוים במספר לחיצות מינימלי –  2 עד 4 לחיצות, כזה המנצל היטב את ה-ID3-tag של קובץ, לצורך איתורו באמצעות שם אמן/ אלבום/קטע, או אף באמצעות חיפוש אלפביתי.

אפשרות תפעול נוספת שקיימת בחלק מהדגמים היא מסך מגע
אפשרות תפעול נוספת שקיימת בחלק מהדגמים היא מסך מגע
7
סנכרון עם טלפון סלולרי ו-GPS

בדגמים רבים ניתן לחבר את הטלפון הסלולרי כך שברגע שמתקבלת שיחה הרדיו-DVD משתתק. דגמים מתקדמים ויקרים, בעלי חיבור Bluetooth, מציעים אפשרויות סנכרון רבות עם טלפון הסלולרי. דגמים הכוללים מקלט שיחות Bluetooth מובנה, יאפשרו לקבל שיחות טלפון דרכם. השיחה תישמע דרך הרמקולים, ואם מותקן בו מיקרופון, יהיה ניתן להשתמש בו לדיבור.

 

יש דגמים הכוללים מקלט Bluetooth או תומכים במקלט כזה, שיכולים לשמש כלוח תצוגה מלא לטלפון הסלולרי. ניתן להציג בהם את ספר הטלפונים ואת השיחה המתקבלת, בחלקם אף אפשר לחייג באמצעות לחצני המכשיר. דגמים בודדים אף מספקים תמיכה מלאה בעברית.

 

לא כל רדיו-DVD שתומך ב-Bluetooth תומך בקבלת שיחות, ועל מנת לעשות זאת יש לרכוש בנפרד מתאם Bluetooth חיצוני. חשוב לבדוק את איכותו של המיקרופון המסופק איתו.


כיום ניתן למצוא מכשירים התומכים במערכת ההפעלה אנדרואיד, דבר המאפשר גישה לפונקציות שונות בסמארטפון, בהן אנשי קשר, לוח שנה,דפדפן, נגן מוזיקה וכדומה; וכן למספר אפליקציות, כגון Waze וגוגל.

GPS יש מכשירי רדיו-DVD הכוללים מסכים לצפייה בסרטים, עם מקלט GPS מובנה, או אפשרות לתמיכה בפונקציית GPS והצגתה על גבי המסך, ויש דגמים שאף תומכים בניווט קולי והשמעתו דרך הרמקולים. אם אתם מעוניינים להשתמש בעתיד בפונקציה זו, בחרו בדגם שתומך ב-GPS חיצוני. זכרו כי יש דגמים שאינם כוללים מסכים נלווים, אך תומכים ב-GPS חיצוני.

יש מכשירי רדיו-dvd הכוללים gps מובנה, או אפשרות לתמיכה בפונקציית gps והצגתה על גבי המסך
יש מכשירי רדיו-dvd הכוללים gps מובנה, או אפשרות לתמיכה בפונקציית gps והצגתה על גבי המסך
8
מחיר

מחיריהם של דגמים ללא מסך צפייה מובנה נעים בין 1,000 שקל ל-4,000. דגמים בעלי מסך מובנה מתחילים ב-1,000, שקל ודגמים מתקדמים יותר, התומכים בשלל החידושים ומציעים איכות צליל גבוהה, יכולים להגיע למחיר של אלפי שקלים ואף לחצות את רף ה-10,000 שקל.

9
אחריות

אחריות על רדיו-DVD היא בדרך כלל לשנה, ויש דגמים עם אחריות לשנתיים ואף
ל-3 שנים.



מצאתם את המדריך מועיל? שלחו אותו לחבר

המוצרים המבוקשים בקטגוריית רדיו דיסק לרכב

מותג:Pioneer,
כניסת USB:כולל USB,
Bluetooth:כולל...,
החל מ- 338 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Pioneer,
כניסת USB:כולל USB,
Bluetooth:כולל...,
החל מ- 1,390 ₪
מתוך 2 חנויות
מותג:Pioneer,
כניסת USB:כולל USB,
Bluetooth:כולל...,
החל מ- 439 ₪
מתוך 3 חנויות
מותג:Premier,
כניסת USB:כולל USB,
Bluetooth:כולל...,
החל מ- 179 ₪
מתוך 2 חנויות
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image
מילון מונחי רדיו-דיסק לרכב
לכל המונחים>>