חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
הספק: 33 וואט
שטיפה: שוטף
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
משקל: 3.6 ק"ג
ציון WiseBuy
9.5
דירוג הגולשים
(2 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
Adir 18.09.22
Benaya 19.05.22
orian101092 03.12.21
eitach 19.10.21
Eytan 22.08.21
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro שיאומי

לירן עבדי | 10.08.2020
הטוב
  • הגדרת קיר וירטואלי דרך האפליקציה
  • חוזר לתחנת העגינה בצורה מופתית
  • אפליקציה נהדרת ועשירה בתכונות
  • יעיל במיוחד במשרדים פתוחים
  • התמודדת נאה מול מכשולים
הרע
  • משמעותית פחות יעיל בדירות קטנות ומלאות מכשולים
  • מתקשה להגיע לפינות ואזורים צרים
  • לא מחליף את השטיפה המסורתית
  • אפליקציה ללא תמיכה בעברית
  • המיכל השוטף נוטה לטפטף
בשורה התחתונה
השואב אבק הרובוטי Mi Robot Vacuum Mop Pro מבית Xiaomi מצליח עוד יותר לייתר את המטאטא והיעה הקלאסיים, בזכות ביצועי שאיבה טובים, יכולת ניווט מרשימה והתמודדות מעולה עם מכשולים שהוכיחה את עצמה במשרד רווי כיסאות ושולחנות שלא עשו לשואב חיים קלים. האפליקציה המצוינת היא חלק בלתי נפרד מהמארז וכשמתחשבים בתג המחיר הנוח, מבינים למה מדובר באחד השואבים הרובוטיים המשתלמים שיש כרגע בשוק, אם לא מכולם.
Mi Robot Vacuum Mop Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 896 ₪
מחיר סופי: 897 ₪
מחיר סופי: 899 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-12 חנויות>>
הקדמה
שואב האבק הרובוטי Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro מכיל 12 חיישנים, מערכת ניווט מונחית לייזר וכולל 2 מיכלים, אבק ואבק+מים. עוד בתכונות: סוללה ועוצמת שאיבה משודרגים מהדגם הקודם, שליטה מלאה מאפליקציה ייעודית, קביעת קיר וירטואלי, שלושה מצבי שאיבה ושלוש דרגות זרימת מים. זמין בצבע לבן ושחור - שקיבלנו לבדיקה.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השואב לסקירה

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נתחיל בנתונים על הנייר: עוצמת שאיבה 2100PA, הספק 33W ונפח מיכל אבק 550 מ"ל. עם 12 חיישנים ומערכת ניווט מונחית לייזר, ה-Vacuum Mop Proמבטיח לשרטט את מפת הבית ועל בסיס הסריקה, מתכנן את מסלול הניקוי שלו בצורה חכמה ומבטיח ניקיון, ניגוב ויעילות מקסימלית. עוצמת היניקה מעט יותר חזקה משואבים רובוטיים אחרים אבל במבחן המציאות לא הרגשנו הבדל מהותי מדי: גם כאן קיבלנו ניקוי אבק מצוין ומלבד כמה מקרים בודדים של אי-שאיבה או סחיבת ענני אבק קטנים בצד המכשיר, סך הכל שאיבת ה-Mop Pro מספקת מאוד.


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר
עברנו למבחנים יותר "מעבדתיים": במבחן האבק, פיזרנו 100 גרם קמח בתחום מגודר (בערך 10-15 מ"ר) ובתום התהליך השואב הרים 85-90 גרם, תוצאה נפלאה, שגם במבחן המציאות התרשמנו: לא היה זכר לקמח על הרצפה. במבחן האורז, שמדמה לכלוך פחות רך ויותר קשה לאיסוף, פיזרנו 100 גרם אורז באותו אזור וקיבלנו גם תוצאה מעולה – 90 גרם נאספו, עם פספוסים קלים של כמה גרגירי אורז בודדים.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר
עוברים לשטיפה: בהתקנת המיכל הייעודי, ה-Vacuum Mop Pro מציע באפליקציה שני מצבי שטיפה, האחד משולב עם שאיבה והשני שטיפה בלבד. האופציה השנייה מתפקדת רק עם מיכל ספציפי שאינו נמכר בארץ, כך שלמשתמשים זמינה רק אופציית השטיפה+שאיבה במקביל, עם אפשרות סמלית לבחור את כמות המים שתנוצל, מתוך 3 רמות. נתחיל מהרע: מכל המים נוטה לטפטף ולא משנה כמה עדינים ניסינו להיות בעת ההתקנה, השואב תמיד זכה בהרבה טיפות מים מסביב ובתוך התא הייעודי. אחרי התקנה "קליקית" של המגב, השואב החל לשאוב ולשטוף בו-זמנית. התוצאה היא בעיקר רצפה לחה, שאמנם רחוקה מאוד משטיפת ספונג'ה קלאסית, אבל הופתענו לגלות התמודדות מרשימה עם כתם קפה ותמ"ל שנשפכו והתייבשו וה-Mop Pro הצליח להעלים את שניהם לחלוטין.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר

עוברים למשך הפעילות: מובטחת סוללת 3200MAH המאפשרת שעתיים של עבודה שמסוגלות לכסות עד 180 מ"ר ללא צורך בהטענה. במשרד בגודל 80 מ"ר לקח ל-Mop Pro בדיוק 90 דקות לשאוב את רובו, מלבד אזורים קטנים אליהם השואב לא הגיע, כמו בין כיסאות או פערים מצומצמים בין השולחנות לקירות, כל זה במצב שאיבה Standard. במקרה אחר, ה-Vacuum Mop Proניקה 60 מ"ר, למשך 60 דקות, שגבו בערך 50% סוללה, במצב שאיבה Medium. עבורנו התוצאות מספקות, בוודאי כשלא הזדקקנו לעקוב אחר השואב ולוודא כל הזמן מצב סוללה – פשוט סמכנו על השואב לחזור למקומו בעת הצורך ולחזור לאותה נקודה כשהסוללה תיטען מחדש.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר

מקנחים במלאכת הסינון וריקון המיכל: את המיכל משחררים בהרמת מכסה הפלסטיק בשואב ושליפת המיכל ב"קליק" מובחן. מלאכת הריקון גם פשוט: מסירים את מסנן ה-HEPA ומכים את המיכל בפח עד שכל הלכלוך יוצא – ורובו המוחץ אכן יוצא החוצה כגוש אבק מאוחד. האפליקציה גם מודיעה על הצורך בריקון המיכל, מדי כמה עבודות שאיבה ולפי הצורך כמובן. הערה יחידה שלנו נוגעת למיכל המים המשולב: היינו שמחים לאופציית מיכל מים בלבד, כך שמטלת הניגוב תקבל את מלוא תשומת הלב ולא כבדרך אגב, במסגרת מטלת שאיבה שעל הדרך גם הופכת את הרצפה למעט לחה. בנוסף, גם הורגשה בחסרונה אופציה להזרקת כמות מים גדולה יותר מהמקסימום שהציעה האפליקציה.

נתון המבטא את עוצמת המנוע ואת צריכת החשמל שלו ונמדד בוואטים (w). חשוב לדעת שהספק המנוע אינו משקף בהכרח את עוצמת היניקה של השואב (WSP) ולכן אין להסתמך עליו בשיקול הקנייה.
בכל שואב מותקנים מסננים שתפקידם לסנן את האוויר שחוזר לחלל החדר ולהגן על המנוע מפני חדירת אבק. איכות האוויר שיוצא מהשואב תלויה במידה רבה באיכות הסינון. ככל שמספר דרגות הסינון גדול יותר הסינון יהיה יעיל יותר, וכמות הלכלוך והאבק שתחזור לחלל החדר תהיה מינימלית. מסננים בעלי התקן הבינלאומי HEPA או S-CLASS הם בעלי כושר הסינון הגבוה ביותר ומוגדרים כאנטי אלרגנים. סינון ברמה כזאת, שמייקר את עלות השואב, מתאים לאנשים אלרגיים ורגישים לאבק. בחלק מהשואבים קיים גם מסנן פחם לנטרול ריחות לא נעימים.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

מידות השואב דומות לשאר השואבים הרובוטיים: אורך ורוחב 35 ס"מ, גובה של כ-9 ס"מ ומשקל של 3.6 ק"ג. על השואב שני מקשים פיזיים: "בית", המחזיר את השואב לתחנת העגינה ומקש "כיבוי/הפעלה", כשמו, מכבה את השואב או מפעיל אותו לסריקה ואיסוף אבק. מלבד השואב, במארז קיבלנו זוג מברשת צד (אחת להתקנה ואחת ספייר), מיכל אבק 550 מ"ל, מיכל משולב אבק (300 מ"ל) + מים (200 מ"ל), 2 מסנני HEPA, מגש למטליות + 2 מטליות (אחת לשטיפה וניגוב ואחת שגם מייבשת) ועמדת טעינה.


האפליקציה Mi Home נוחה ופשוטה, ולמרות שאינה זמינה בעברית, בהיכרות שלנו איתה עם עוד מכשירי שיאומי בעבר, גלשנו מיד לעניינים: הוספנו את השואב לרשימת המכשירים החכמים בבית שלנו ולאחר התממשקות זריזה, מיד קיבלנו עדכון חומרה לשואב. אחרי עוד כמה דקות של שדרוג פנימי, השואב יצא לדרך והחל לסרוק את המשרד בו מוקם. כמו שואבי אבק רובוטיים אחרים, גם ה-Vacuum Mop Pro יודע כמובן לחזור עצמאית לתחנת העגינה ובמציאות זה עובד מעולה, עם חזרה מדויקת ואלגנטית על מסלולו, עד להגעה לתחנת העגינה לטעינה מחודשת. את המשך הסריקה הוא כמובן מבצע מאותה נקודה, ברגע שהסוללה מגיעה ל-100%.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר

מה עוד מחכה באפליקציה הנהדרת? שליטה ידנית (עם ארבעת חצים המשמשים כג'ויסטיק), היסטוריית עבודה, הגדרת זמני אי-הפרעה (DND), עורך מפה לא רע בכלל, הוספת חללים נוספים ואפילו אוטמציות, שמאפשרות לצרף פקודות "אם" ו"אז" עם מכשירים חכמים נוספים מבית שיאומי שאותרו על ידי האפליקציה גם כן. כשהכל עטוף באפליקציה נאה למראה, נוחה לשימוש ופשוט אינטואיטיבית גם למשתמש שאינו מתמצא טכנולוגית יותר מדי, מגיעים כל השבחים ל- Mi Home, אחת מהאפליקציות היותר מוצלחות שיצא לנו להכיר. מדי פעם יש תקיעות טכניות והמתנות מצד השואב שגורמות לאפליקציה ל"גהק", אבל הן קצרות ומאוד נסלחות.

עוברים למבחן המכשולים: על הנייר השואב אמור להתמודד עם מכשולים בגובה 2 ס"מ ומלבד שטיח שאגי, לא חווינו בעיות מכשולים עם ה-Vacuum Mop Pro, כולל התמודדות נאה עם שטיח מקלחת פרוותי שהשואב פשוט עלה מעליו וירד באלגנטיות ראויה לציון. שאר האובייקטים שעמדו בדרכו של השואב לא היוו לו בעיה גדולה מדי ולא משנה אם זה היה כיסא עץ או רגלי שולחן כבד, הרובוט ידע להתנגש בו קלות ולשנות בכמה זוויות את כיוון התנועה. בתום שעה בחדר בממוצע, ה-Mop Pro אמור כבר לזכור את המגבלות הקיימות (אלא אם הזזתם אותם, כמובן), ויידע להימנע מהם בשאיבה הבאה, עם דיוק וזיכרון מחמיאים למדי שהרשימו במבחן התוצאה.


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר

קיר וירטואלי, תכונה שמונעת מהשואב להגיע לאזורים מוגדרים מראש, גם בנמצא וקל להפעיל אותו דרך האפליקציה. ניתן להגדיר קו אדום שאותו אין לעבור או ליצור "מתחם אדום" שאליו השואב לא רשאי לגשת. הסימון באפליקציה מצוין ומתבסס מן הסתם על מפת החדרים שהשואב סרק קודם לכן והביצוע בפועל גם נפלא: השואב נמנע מהאזורים שהוגדרו כאסורים לגישה, כמו אגרטל זכוכית שהונח על הרצפה או קערת המים של הכלב. כן הבחנו בסטיות קלות שטיפה גלשו לאזורים האסורים אבל תחימה מלאה יותר מהאזור המבוקש תמנע לחלוטין מה- Mop Pro להגיע לאזור ה"אסור". עוד ייאמר לזכות השואב שהפתרון הנוכחי אידיאלי הרבה יותר מכל מיני פתרונות פיזיים של שואבים אחרים שפגשנו, כמו הצבת פס עצירה דביק או הצבת תחנת קיר וירטואלי פיזית. 

תחנת העגינה היא גרסה מוקטנת במקצת של מטענים אחרים שפגשנו, עם צמצום מסוים ברוחבו, כולל הוספת נורית חיווי שמעידה על סטטוס הסוללה הנוכחית. התמצאות השואב מול תחנת העגינה מצוינת ואין התנגשויות לא מחמיאות; ה-Vacuum Mop Pro פשוט מוצא את דרכו ו"מנשק" באלגנטיות את תחנת העגינה.
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro: מהמשתלמים ביותר
ומה לגבי רעשי העבודה? השואב מציע ארבעה מצבי שאיבה, מ-Silent השקט במיוחד ואידיאלי לשימוש כשבני הבית ישנים או במשרד שמכבד שקט, ועד למצב Turbo שם כבר הדציבלים נוסקים לסביבות ה-75dB שנמדדו ממרחק של מטר מהשואב. מצב Standard היה מבחינתנו השפוי מכולם, עם רעש סביר (סביבות 65dB) אך כזה שעוצמת השאיבה שלו עדיין סיפקה אותנו.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10
ה-Vacuum Mop Pro מזכיר מאוד גרסאות אחרות של שואבי אבק מבית שיאומי ושואבי סדרת ה-Roborock. מדובר בפלסטיק קשיח למדי, שמרגיש ונראה איכותי ואין כאן התפשרות, לפחות לא הנראית לעין. המיכלים גם כן קשיחים ויתר האביזרים עמדו יפה לאורך תקופת הסקירה בעמידות מול אבק ולכלוכים יותר קשים. שחיקה תהיה כאן מן הסתם, אבל את כל האביזרים ניתן לרכוש בנפרד, מהפילטר, דרך המברשות ועד ולמברשת הצד.

תודה להמילטון היבואן הרשמי על השאלת השואב לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply