חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלוויזיה LG 75QNED90VPA
יצרן: LG
גודל מסך: 75 אינטש
טווח מחירים: 5000 - 8000 ₪
טכנולוגיה: Mini LED
Smart TV: Smart TV
High Definition: 4K
HDR: תומך HDR
רזולוציה: 3840x2160
ציון WiseBuy
9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 75QNED90VPA

שחר שושן | 31.10.2021
הטוב
  • תמיכה ב-Dolby Vision 120Hz
  • תמונה בהירה ואיכותית ביותר
  • שלט רחוק נוח לשליטה
  • יציאת eARC
  • ממשק מוצלח
הרע
  • מעבד נחות לעומת דגמים מקבילים במחיר
  • דורש התעסקות ידנית בהגדרות התמונה
בשורה התחתונה
לטעמנו ה-QNED90 של LG מהווה בשורה של ממש. הצבעים שלה טובים, הניגודיות מרשימה ביותר והבהירות כה גבוהה, שהיא יכולה להאיר חדר שטוף שמש. אך להבדיל מדגמי ה-OLED שצברו ותק בשוק ובהן מערכת כיוון התמונה האוטומטית עושה פלאים, המיני לד דורשת התערבות ידנית בלי פוסקת כדי לממש את הפוטנציאל שלה.

ה-QNED90 של LG היא שילוב מוצלח של כל הטכנולוגיות שראינו בטלוויזיות של השנים האחרונות. אין לה את הרגישות לצריבת מסך או את מגביל התאורה של ה-OLED, יש לה יותר אזורי תאורה מ-Nano Cell, יש לה גם את היכולת לחסום אור סלקטיבית דרך ה-Quantum Dot ואת הבהירות הפנומנלית של ה-Mini LED. כל אלה הופכים את ה-LG QNED Mini LED 90 לטלוויזיה הנכונה ביותר בשוק כיום.
75QNED90VPA
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 7,488 ₪
מחיר סופי: 8,290 ₪
מחיר סופי: 9,989 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

עד כה שוק הטלוויזיות נחלק לשניים - מסכי LED ו-QLED ומסכי OLED. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו וגם מחיר שונה לגמרי. הפער באיכות התמונה בין הטכנולוגיות השונות הכריח את המשתמשים לבחור בין תמונה בינונית עד טובה על מסך עמיד לאורך זמן, לבין תמונה מעולה על מסך רגיש שמאבד מהבהירות שלו לאורך זמן.


LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות


כחצי שנה אחרי סמסונג, כעת LG משיקה בישראל טלוויזיה עם פאנל מיני לד הכוללת את טכנולוגיית ה-Quantum Dot מה שיוצר קטגוריה חדשה בין טלוויזיות ה-NanoCell הבינוניות לדגמי ה-OLED היוקרתיים ולראשונה, מצליחה לאחד בין בהירות מסך גבוהה, צבעים טובים וממשק מוצלח.


בתחילת 2021 חברת LG החלק לשווק בארץ את סדרת ה-A שלראשונה הציעה מסכי OLED בפחות מ-5,000 שקל. בעוד שפאנל התצוגה זהה, מסכי הסדרה לא כוללים תכונות שחשובות לחלק מהמשתמשים כמו תמיכה ב-120 הרץ עבור קונסולות משחק.


טלוויזיות ה-QNED מתומחרות בערך באמצע הטווח בין דגמי NanoCell ל-OLED אך חשוב להשוות את כל התכונות של הטלוויזיה ולא רק את גודלן, שכן תמיכה ב-120 הרץ, Dolby Vision וקצב רענון משתנה לא נמצאים בכל דגם והיחס בין המחירים של אותה סדרה גם מאוד משתנה בהתאם לגודל המסך.

איכות התמונה

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מסכי LCD על מגוון סוגיהם, בנויים ממספר שכבות ולכולם יש את אותו מכנה משוותף - מקור תאורה שמאיר מאחור. טלוויזיות LED כשמן, משתמשות במערך כלשהו של נורות LED - לעיתים פסי התאורה נמצאים בקצוות המסך, לעיתים הנורות מסודרות בצורת רשת לא צפופה במיוחד ובחלק מהדגמים יש חלוקה למספר אזורי שונים הניתנים להדלקה וכיבוי בנפרד.


טכנולוגיית המיני לד, ממש כשמה, מתייחסת לגודל הנורות המרכיבות את התאורה האחורית. במסך כזה ישנה מטריצה צפופה מאוד של נורות בהירות ביותר, המחולקות לאלפי אזורי תאורה שונים שמעבד התמונה מדליק ומכבה בהתאם לתמונה.

LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות

טכנולוגיית ה-Quantum Dot שאותה ראינו לראשונה אצל סמסונג, משתמשת בגביש שפועל כשער לצבע שהפיקסל שמאחוריו מייצר, כך שאם הוא כבוי, לא עובר דרכו אור. שיטה זו מאפשרת להגיע לרמת שחור טובה מאוד עם מעט מאוד זליגת אור. השילוב בין אלפי אזורי תאורה לפאנל ה-Quantum Dot היא מה שמאפשר ל-QNED90 לייצר רמת ניגודיות מעולה עם מינימום הילה לבנה סביב אובייקטים בהירים כמו כתוביות.

איכות התמונה עצמה מרשימה ביותר. בעוד שהצבעים לא עזים כמו ב-OLED, רמת הבהירות הגבוהה יחד עם התמיכה בתקנים כמו Dolby Vision ו-HDR, מאפשרים ל-QNED 90 להציג תמונה מאוזנת ועשירה. אחד התחומים שבו המיני לד עולה ה-OLED זו רמת הבהירות ובעיקר, כיצד המסך מתמודד עם הצגת תמונה בהירה על כל המסך.

LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות


במבחן שערכנו מוקדם יותר השנה בין QLED של סמסונג ל-OLED של LG, אחד ההבדלים שבלטו מאוד היה דרך ההתמודדות של המסך עם תמונה בהירה על כל המסך. באחת הסצינות המושלגות בסדרה Our Planet המוצגת ב-Dolby Vision, יכולנו לראות היטב כיצד ה-QNED 90 החדשה מציגה את כל התמונה היטב, ללא אזורים חשופים מדי כמו שהיה ב-QLED וללא הפחתה בבהירות הכללית כפי שראינו בדגמי ה-OLED.

LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות


כמעט בכל מצב תמונה מוגדר מראש קיבלנו תוצאות שונות מאוד בהתאם לתוכן, מה שדרש מאיתנו התעסקות ידנית פר סרט כדי שהצבעים ובעיקר הבהירות יראו היטב. לדוגמה במצב HDR צריך להפעיל ניגודיות דינמית על בינוני אך על מצב Dolby Vision הוא צריך להיות על נמוך. כמו שאתם מדמיינים, מדובר בהתעסקות שרבים לא מעוניינים בה אך אם אכן תעשו זאת, תגלו שה-QNED 90 מצליחה להתמודד עם סצינות חשוכות גם בחדרים מוארים, בלי להפוך את החלקים השחורים לאפורים וזה לא משהו שיכולנו לומר על אף טלוויזיה עד כה כך שלטעמנו מדובר בפשרה מינימלית שבסופה מקבלים את הטוב מכל העולמות.

פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
ל-QNED 90 יש ארבעה רמקולים הפונים כלפי מטה בהספק של 40W המספקים סאונד מוצלח יחסית לטלוויזיות אחרות בגודל הזה. למרות התמיכה בדולבי אטמוס, אין ממש תחושה של נפח בסאונד אך הוא כן מספיק ממוקד כדי שיהיה אפשר להבין את הנאמר, בלי להגביר לעוצמה לא סבירה.

LG ממשיכה לא לתמוך ב-DTS וזו עדיין בעיה מכיוון שחלק נרחב מקטלוג הסרטים שמגיעים לבלו ריי עדיין מקודד באחת מגרסאות ה-DTS ובמקום לשמוע גרסת סטריאו כלשהי, מקבלים דממה.

חיברנו לטלוויזיה את ה-Beam 2 שתומך בדולבי אטמוס והגדרנו דרך הטלוויזיה עיכוב של 20 מילישניות כדי לסנכרן בין התמונה לקול. הזמן המקסימלי האפשרי הוא 60 מילישניות שזה לטעמנו מעט מדי, שכן ישנם רסיברים שיוצרים עיכוב גדול יותר.

עיצוב ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ה-QNED 90 שבדקנו בגודל 75" מגיעה עם רגליים המוצבות בצידי הטלוויזיה ולא במרכזה ובעובי 2.8 ס"מ היא מעט עבה יותר מה-G1 77" שעוביה 2.2 ס"מ. לעומתה, היא ניתנת להתקנה בצמוד לקיר עם המתקן הייעודי של LG וגם באמצעות מתקן VESA 400X400 רגיל.


ל-QNED 90 יש שתי כניסות HDMI 2.0 ועוד שתי כניסות HDMI 2.1 עם תמיכה ב-120 הרץ, ואחת מהן תומכת ב-eARC כך שניתן לייצא את פס הקול להתקן תומך Dolby Atmos כמו סאונד בר או רסיבר.


LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות


להבדיל מדגמי ה-C1 וה-G1 המגיעים עם מעבד A9 דור 4, בדגם זה LG בחרה להטמיע את מעבד ה-A7 דור 4 שלעיתים הרגיש חלש ומגמגם לעומתו, אך זה קרה בעיקר כשפתחנו את מסך הבית או הפעלנו אפליקציה כלשהי כמו יוטיוב או נטפליקס. רגע לאחר מכן הטלוויזיה תפקדה כרגיל אך זמן הטעינה המעט ארוך יותר יחד עם התגובה המגמגמת מייצרים חווית שימוש קצת פחות מהנה.


LG 75QNED90VPA: הטוב מכל העולמות


אך למרות שמדובר במעבד נחות יותר, כן יש תמיכה ב-Dolby Vision ב-120 הרץ שהייתה זמינה עד כה רק בדגמי ה-C1 ו-G1. המשמעות היא שניתן לחבר קונסולות מהדור החדש או מחשב עם כרטיס מסך חזק ולשחק על מסך גדול בקצב רענון מהיר וכל עוד הטלוויזיה על מצב משחק, ה-Latency נמוך עד כדי לא מורגש.


מערכת ההפעלה היא Web OS 6.0 שראינו כבר ב-G1 לפני חצי שנה. למרות שיצאו מספר עדכוני תוכנה, לא ראינו שינוי כלשהו במבנה התפריטים או שיפור במהירות הטעינה שלהם - משהו שעדיין מפריע לנו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלויזיות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply