חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מקרן קול / סאונד-בר LG S80QY
טווח מחירים: 1500 - 2000 ₪
יצרן: LG
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - מקרן קול / סאונד-בר LG S80QY

לירן עבדי | 24.07.2022
הטוב
  • חיבור eARC לסאונד פחות דחוס
  • תמיכה בתקני Dolby מבוקשים
  • התקנה מהירה וידידותית
  • אפליקציה ייעודית
הרע
  • באס מנופח שלפעמים "מכסה" את יתר הערוצים
  • ללא כניסת 3.5 מ"מ או RCA
  • מראה גנרי ובסיסי
  • לא תומך ב-Siri
בשורה התחתונה
הוא תומך במגוון מקודדי אודיו פופולריים ומציע את החיבורים השכיחים, ההתקנה ידידותית למשתמש ויש גם אפליקציה שמגיבה היטב עם כמה תכונות מתקדמות. מקרן הקול S80QY של LG נועד להעצים ולשפר את הסאונד של טלוויזיות עם רמקולים בינוניים או כאלה שלא מספקים את חובבי הסדרות והסרטים. יש גם באס מנופח בנמצא, לפרקים נוכח מדי, ווליום מרעיד בהספק 480W שיספיק לבית הפרטי והתמיכה בחיבור eARC תבטיח סאונד לא דחוס וכן תמיכה בתקני Dolby. מקרן קול סטנדרטי, לא בולט בשמי הקטגוריה - ופשוט עושה את העבודה.
S80QY
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,690 ₪
מחיר סופי: 1,730 ₪
מחיר סופי: 1,779 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-25 חנויות>>
הקדמה

מקרן הקול S80QY מבית LG מציע חווית סאונד ב-3.1.3 ערוצים ובהספק של 480W "לסאונד היקפי עוצמתי", לפי היצרנית. במקרן מובטח ערוץ שמע ייחודי המורכב מרמקול Up Firing המכוון כלפי מעלה בשילוב טכנולוגיית הסאונד של חברת האודיו Meridian. עוד במקרן: תמיכה בעוזרות וירטואליות, תמיכה ב-Dolby Atmos, DTS:X, תאימות לטלוויזיות מסוימות של LG ותמיכה ב-WOWCAST. החיבורים הזמינים: צמד כניסות HDMI, כניסה לכבל אופטי ו-USB. זמין בצבע שחור.

איכות הצליל

(60% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-S80QY מצויד בהמון טכנולוגיות ותקני אודיו מבוקשים, ביניהם eARC ,Dolby Atmos ,DTS הפופולריות וכן DTS:X - Dolby TrueHD, הנתמכים רק בחיבור eARC. המשמעות בפועל: חווית סראונד עדיפה, לפחות על הנייר, בין אם זה בזכות המקודדים של Dolby Digital ו-Dolby Atmos וסאונד כפי שהופק במקור ודחוס משמעותית פחות, בזכות חיבור eARC. כן זמינה אופציית הרחבת מערך הסאונד בעזרת SPQ8-S 2.0, צמד רמקולים אחוריים ב-2 ערוצים בהספק 140W כך שתקבלו חווית סאונד יותר עוטפת שמגיעה הפעם מאחורה - ונרכשת בנפרד כמובן.


LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך


עבור מבחן הסאונד הפעלנו את ה-S80QY ברצף שימושים. צפינו בפרקי Ms. Marvel הקלילים בדיסני+, התרגשנו "פאודה" עמוסת האקשן בנטפליקס והיו המון רגעי סטרימינג מהסלולרי שלנו, בין אם בזמן שבישלנו במטבח הסמוך והאזנו לסט להיטים או כשהפעלנו שירי חג לילדים. אפקט הסאונד הבולט ביותר של המקרן קול והסאב שלצדו הם עומק צליל, מעין תרומת נפח שממירה את הסאונד ליותר מלא בשכבות. לפעמים זה מורגש מלאכותי מדי או מואץ בצורה לא אלגנטית, אבל ברוב הזמן - מתגמל מאוד. הרגעים הבולטים לטובה היו כשצפינו בסרטי פעולה עמוסי רעש, שם אוסף הפיצוצים המופרע מתחלק לשכבות צליל ברורות וה-S80QY מבצע הבחנה מעולה בין הטווחים השונים - בסך הכל איזון הצליל מוגש נהדר. גם בהאזנה לשירים יש שדרוג מהותי לעומת הרמקולים המובנים בטלוויזיה, גם מבחינת עושר הצליל וגם מבחינת עוצמת הסאונד, כאשר עם המקרן שלפנינו מקבל הקפצת ווליום דרמטית, בעיקר בזכות ההספק הגבוה שמציג סאונד רועם, דרמטי ושאינו נפגם מדי כשמגבירים את הווליום.

LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך

בכל הנוגע לטווחים הנמוכים, מקרן הקול שלפנינו סובל מבעיה מוכרת לעייפה של לא מעט מקרני קול ביתיים מקבילים שפגשנו: הסאב וופר של ה-S80QY מלא נוכחות, מגושם בהגשה ולא כולם יתחברו אל אופי הצליל המנופח, שלעיתים גונב את תשומת הלב מיתר הטווחים. הוא בשום אופן לא רע - ובזמני פיצוצים, האזנות למוזיקה קצבית ושאר רגעים גועשים הוא מספק את הסחורה, רק תצפו גם להגשה לעיתים יותר "חובטת" מהבאסים ברמקולים המובנים של הטלוויזיה שלכם.

LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך

במקרן הקול יש גם אקולייזר המציג כמה מצבי סאונד שימושיים, ביניהם Sports, Game, Clear Voice שמגביר את דברי המשוחחים ו-Music, ששימש אותנו בתדירות הכי גבוהה. כולם מצליחים להציע אופי סאונד מעט שונה והפעם לא מדובר בגימיק, אם כי לטעמנו רוב המשתמשים יסתפקו ב-AI Sound Pro, המבוסס על מנגנון אוטומטי שיתאים את פרופיל הסאונד האידיאלי לאופי צליל שבוקע באותו רגע מהמקרן.

עיצוב ונוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אל תצפו לחדשות מרעננות באגף הנראות: ה-S80QY הוא מלבן שחור ארוך ומשמים שלא בולט מדי בנוף הקטגוריה. רובו עשוי פלסטיק קשיח והגימור המוברש מחפה במעט על החומר הזול שמרכיב את רוב המקרן. בד דק עוטף את רוחבו של המקרן וצדדיו, ושלושה ספיקרים מופנים כלפי התקרה מכוסים על ידי גריל מתכתי שמגנים על הדרייברים. הסאב זהה למקרן בצבע, אלא שכאן עוטף את הרמקול המגושם חומר שמרגיש כמו דמוי עץ. גם כן פיסת בד ענקית עוטפת את כל צדו השמאלי של הרמקול. עוד במארז קיבלנו שלט אלחוטי עם סוללות, כבלים לחשמל, כבל HDMI באורך 1.5 מטר והתקנים לחיבור המקרן לקיר. אין כבל אופטי בנמצא ואם תתעקשו על חיבור שכזה תצטרכו לקנות אותו בנפרד.

LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך

מידותיו של המקרן: רוחב 1 מטר, גובה 6.2 ס"מ ועומק של 13.5 ס"מ הם לא ממדים בולטים במיוחד, אולי רק רוחבו עלול לדרוש מזנון רחב יותר מאלו הקומפקטיים. גובהו של המקרן גם יחסית סביר והוא לא אמור להסתיר את חלקו התחתון של המסך שהוצב מעליו, במידה ולא תליתם את הטלוויזיה על הקיר כמובן ואז אין שום חשש להסתרה. מידותיו של הסאב: רוחב 20.2 ס"מ, גובה 40 ס"מ ועומק של 40 ס"מ, גודלו ככונן מחשב קטן ועדיף לשלבו מן הסתם באחד הצדדים של הטלוויזיה, מונח על הרצפה. החיבור האלחוטי שלו למקרן הקול מחייב רק כניסת חשמל סמוכה. אם תבקשו להיפרד מהכבל שמתחבר למקרן הקול תצטרכו להצטייד ב-WOWCAST, דונגל השמע מבוסס ה-Wi-Fi מבית אותה יצרנית - אם כי ממילא הוא יחסוך חיבור רק כבל אחד, HDMI למשל, אז הצורך בו לא מהותי.


עוברים לחיבורים הזמינים במקרן ומאחור תמצאו זוג כניסות HDMI, האחת בתצוגת IN והשנייה משרתת כ-OUT לחיבור בטלוויזיה, עם תמיכה ב-eARC/ARC. מתחתיהם כניסת USB להכנסת דיסק-און-קי עם שירים ובהמשך תמצאו כניסה Optical In לחיבור כבל אופטי. מה אין? כניסת 3.5 מ"מ או RCA עבור טלוויזיות ישנות. החדשות הטובות שיש תמיכה ב-HDMI CEC, כלומר תוכלו לשלוט על עוצמת הסאונד מהשלט של הטלוויזיה ולא תצטרכו לרדוף אחרי שלט נוסף רק בשביל להגביר או להנמיך.

LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך

ייאמר לזכות LG שההתקנה הראשונית הייתה מהידידותיות שפגשנו. רק חיברנו לחשמל את המקרן והסאב ותוך רגעים ספרים הם "מצאו אחד את השני" אלחוטית וסיפקו סאונד יחדיו. תשכחו מצימודים אינסופיים, שימוש באפליקציה או תיווך שאורך דקות ארוכות - כאן מדובר בחוויית Plug & Play שדורשת אפס מאמץ או ניסיון מצד המשתמש, חדשות מעולות לצרכנים הפחות-טכנולוגיים. במרכז המקרן מסך קטן שמודיע על התראות שוטפות, בין אם זה הגברת הווליום או שינוי ה-Input. מעל המקרן 7 מקשי מגע, ביניהם השימושים השכיחים כמו שינוי מקור הפלט, ווליום, הפעלה/כיבוי Bluetooth ו-Wi-Fi - ואת כולם ניתן גם להפעיל דרך השלט האלחוטי. אגב שלט, הוא מינימלי ופשוט למדי, מכיל כאמור את כל המקשים שמציע בסיס המקרן וכן כולל אקולייזר למעבר בין כמה מצבי סאונד ייעודיים.


LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך


ה-S80QY תומך בעוזרות הווירטואליות Assistantשל גוגל ו-Alexa של אמאזון אבל אין אזכור ל-Siri. יכולות הזרמת התוכן מהטלפון או כל מכשיר תומך אחר כוללות תאימות ל-AirPlay ו-Chromecast. בכל הנוגע להזרמת אודיו, הכל עובד חלק ובקלות. מכשיר האנדרואיד שלנו איתר ברגע את המקרן ודרכו הזרמנו כל שיר שרצינו, כולל תמיכה ב-Spotify Connect שמקלה על העניינים. איפה זה שימושי? בהרבה רגעים שלא חשבנו עליהם: שמיעת טריילר באיכות סאונד מרשימה פי כמה מהספיקרים המובנים בטלפון ועד לניגון רצף שירי ילדים כדי לשעשע את הקטנטנים בבית. ה-S80QY מגיב היטב לפקודות האלחוטיות, יציב לאורך זמן ועושה את העבודה.


LG S80QY: אין חדש, לא בטוח שצריך


זמינה גם אפליקציה עבור מכשירי אנדרואיד ו-iOS בשם Sound Bar שלמעשה משקפת את כל תכונות השלט, מלבד עוד כמה פיצ'רים קטנים ונחמדים, ביניהם מעבר למצב Night Time או הפעלת DRC שיאזן בין הטווחים הנמוכים והגבוהים ביותר שאידיאלי להאזנה בשעות הלילה, וכן קביעת ערכי עוצמה לכל ספיקר. תכונת ה-AI Room Calibration מתיימרת לזהות את חלל הסלון בו הוצב המקרן באמצעות הפעלת רצף צלילי רקע שאמורים לתעד את אופי החדר ולהציע סאונד מחויט בהתאם - וכל מה שקיבלנו היה בעיקר עומק בבאסים והתייחסות פחותה לטווחים הגבוהים. לא אופי הסאונד שהתחברנו אליו והעדפנו לחזור לאקולייזר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply