חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
עכבר Logitech G502 X Lightspeed לוגיטק
מותג: LogiTech, LogiTech...
סוג: עכבר גיימינג
חיבור: אלחוטי, אלחוטי
לחצנים: 13 לחצנים
תאריך כניסה לאתר: 9/2022, 9/2022
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - עכבר Logitech G502 X Lightspeed לוגיטק

לירן עבדי | 18.10.2022
הטוב
  • 5 פרופילים לשמירה בעכבר
  • מקשים ניתנים לתכנות מלא
  • חיי סוללה מצוינים
  • 2 סגנונות גלילה
  • פקודות מאקרו
הרע
  • גוף גדול מימדים, לא יתאים לידיים קטנות
  • עורך פקודות מאקרו לא נוח
  • נטול תאורת RGB
בשורה התחתונה
ה-G502 X ממשיך את המורשת הנחשבת והתגלה כעכבר גיימינג אלחוטי מצוין. אותה מסורת שלא אכזבה ממשיכה גם כאן; תגובתיות אלחוטית תחרותית, תנועתיות מצוינת עם גוף העכבר ותכונות מתקדמות מבוססות תוכנה כמו תכנות מחדש של מקשים ופקודות מאקרו, גם אם העורך טעון שיפור. לטעמנו הפשרות מסתכמות במימדי גוף גדולים יחסית שלא יתאימו לכל משתמש ואין כאן גם תאורת RGB, למי שהעניין חשוב לו. מלבד אלו, יופי של אביזר גיימינג מקצועי מבית Logitech.
G502 X Lightspeed
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 448 ₪
מחיר סופי: 449 ₪
מחיר סופי: 499 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-9 חנויות>>
הקדמה

עכבר הגיימינג האלחוטי G502 X Lightspeed מבית Logitech ממשיך את סדרת G502 הפופולרית ומציע מתגים היברדיים, חצי אופטים חצי מכניים, קישורית אלחוטית בטכנולוגיית LIGHTSPEED שמבטיחה להיות מהירה ב-68% יותר מגרסת הדור הקודם, חיי סוללה של עד 140 שעות פעילות וכן 5 פרופילים לאחסון בעכבר. עוד בעכבר: דיוק של עד 25,600dpi, כ-13 מקשים ניתנים לתכנות ותוכנה ייעודית. העכבר זמין בצבעי שחור ולבן.

עמידות ואיכות הבנייה

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ארבע רגלי PTFE הוצבו מתחת ומציעות חיכוך מינימלי על גבי המשטח השגרתי ועם שולחן עץ שולחני לא חווינו שום בעיות; ההתנגדות של העכבר לשולחן מינימלית, עם תנועת גוף חלקה ומשוחררת מאוד. בכל מקרה היינו ממליצים להתאבזר במשטח בד ראוי עבור חיכוך מעט מחוספס, כדי לקבל את המשוב המינימלי שיתבע מהיד את העדינות הרצויה. ה-G502 X עשוי ברובו מפלסטיק, חלק קשיח בגימור מט ולא מעט ממנו בציפוי מבריק, מה שגורם לתיעוד של המון טביעות אצבע. אולי זה לא יעיד על שחיקה בטווח הארוך, אבל אסתטית זה פחות עובד.

ההתקנה ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות העכבר גדולות יחסית ודורש כיסוי מלא של כף היד לשליטה עוטפת. אורכו 13.1 ס"מ, רוחבו 4.1 ס"מ ומשקלו כ-100 גרם, לא מהעכברים הקלים שפגשנו. מבנה העכבר קורץ בעיקר לאוחזי סגנון ה-Palm; הבטן ה"ביציתית" בקצה מזמינה להניח עליה את כרית כף היד וגופו המוארך מאפשר לשלב את כל היד המלאה של משתמש בוגר על בסיס העכבר, כשקצות אצבעותיו יצוצו החוצה רק במעט. מנח קעור באזור האגודל מאפשר הנחה מלאה ומבוססת של האצבע השמנמנה – ורובה אכן מצליחה להשתחל לשם, כאשר רק אם בורכתם באגודל ארוך במיוחד, האצבע תגיע בקלות למקש ה-DPI-SHIFT עליו יפורט בהמשך. בתחתית העכבר מתג כיבוי/הפעלת העכבר ומתחתיו ממוקם מכסה שלחיצה עליו חושפת תא אחסון עבור הדונגל.


Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי


יחסית לעכבר גיימינג שאינו ייעודי עבור MMORPG, כמות השימושים בו עצומה ונכללים בו לא פחות מ-13 מקשים. תנשמו עמוק: צמד מקשי ימין ושמאל המרכזיים והשגרתיים, ביניהם עוד זוג מקשים קטן כשהעליון משרת לשינוי סגנון הגלילה והתחתון למעבר בין פרופילים שנקבעו מראש. משמאל למקש הבחירה המרכזי עוד זוג מקשים מוארכים, המשמשים להגברת והורדת רמות ה-DPI שנקבעו ובצד שמאל של העכבר, היכן שממוקם האגודל, עוד צמד מקשי צד ומקש DPI-SHIFT (המכונה גם Sniper ) שמציע רמת דיוק מותאמת כל עוד תלחצו על המקש – לרגעים בהם תבקשו רגישות נקודתית או דווקא תנועתיות מואצת. את מקש זה ניתן לסובב על צירו, כך שיותאם לסגנון האחיזה המועדף על המשתמש.

Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי

מקנחים במקש הגלילה: מעבר לקליק המקובל עליו, הוא מציע שני קליקים צדדיים, לימין ולשמאל, שמשרתים בברירת המחדל כגלילה ימינה ושמאלה. את הגלילה הסטנדרטית אפשר לשנות לשני סגנונות באמצעות לחיצה על המקש הקטן והייעודי שממוקם ממש מתחת לרולר; לחיצה מבוססת ו"קליקית" מאוד עליו תעביר בין גלילה מדרגית עם מנגנון ראצ'ט מובחן, לבין גלילה חלקה לחלוטין עם התנגדות אפסית בעת ההחלקה. השימושיות בשני המצבים תהיה תלויה כמובן בהעדפת המשתמש ובאופי השימוש באותו רגע, בין אם זה שיטוט אלגנטי בדפדפן או במעבר זריז בין נשקים במשחק טקטי.

Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי

עוברים למפרט הטכני של המתגים. ב-G502 X שולבו מתגים היברדיים, חצי אופטיים/חצי מכניים וב-Logitech מתגאים בכך שהמשתמש נהנה מכל העולמות; מהירות הקליטה מצד העכבר מבוססת על חיישן אופטי, אבל ההרגשה היא מכנית כך שהמשוב מאוד טקטלי, הנחוץ לגיימרים מהירים. בעכבר שולב חיישן אופטי HERO 25K המציע דיוק של עד 25,600 dpi, מהירות מקסימלית של קצת מעל 400IPS והאצה מקסימלית 40G, ששומרים על הסטנדרט המצופה מקטגוריית עכברי הפרימיום. עוד העכבר מציע עד 5 פרופילים לשמירה בזיכרון העכבר, יתרון מעולה אם תחברו את העכבר למחשב אחר או במסיבת רשת (LAN) – וכל ההעדפות שלכם יישלפו ברגע. אופיים של המתגים שקוע יחסית, כלומר נדרשת לחיצה סמלית כדי להפעיל אותם ועבור משחקי FPS העדפנו זאת. החיווי הטקטלי אכן שם, אם כי שמנו לב שאופיו שונה ממקש למקש; בזמן שצמד המרכזיים מספקים הרגשה "ספוגית", מקשי שינוי ה-DPI מציעים תחושה יותר מכנית, "פלסטיקית" ורעשנית.

Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי
Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי


כמצופה מעכבר גיימינג, גם תוכנה ייעודית בנמצא המכונה G-HUB. מלבד שדרוגי קושחה טיפוסיים, יש כאן את כל התכונות המבוקשות: שליטה על רגישות DPI וקביעה של עד 5 מדרגות דיוק, קביעת Polling Rate עד 1000Hz הסטנדרטי ושמירת ההעדפות לפרופיל שימוש. באגף תכנות המקשים, מלבד זה שמחליף את סגנון הגלילה, את כולם בעכבר תוכלו להגדיר מחדש והשימושיות לא נגמרת. תוכלו לבחור שמקש מסוים יוחלף בפקודת "העתק" או כל קיצור דרך מבוסס מערכת הפעלה, לפתוח קובץ EXE, להפעיל כל אותו במקלדת או לפקוד על פעולה ספציפית בתוכנה שפתוחה ברקע, באינטגרציה נאה מול Discord ו-Overwolf למשל. יש גם עורך מאקרו בנמצא, שעטוף על ידי ממשק שמתיימר להיות ידידותי יחסית – והוא אחד המסרבלים שפגשנו. היומרנות שלו להנגיש כל פקודה קטנה בצורה גרפית הופכת את יצירת פקודות בסיסיות לטרחה ויש ממשקים יעילים ממנו פי כמה.

Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי

איך הביצועים בפועל? מצוינים. השימוש האפקטיבי בעכבר ללא ספק תלוי בניצול התכונות המיוחדות שבו. עם כל הכבוד למתגים המהירות ונוחות השיטוט הגבוהה עם ה-G502 X, כוחו של העכבר בפיצ'רים שמאחורי הקלעים; ציוות מחודש של מקשים, התאמתם לז'אנר ולמשחק הספציפי שבו תשחקו ואיך לא, השילוב ההכרחי עם תוכנת G-HUB. שייכנו פקודות חדשות בהתאם למשחק Warzone: מקש G7 (במקור הורדת DPI) הוחלף בזריקת רימון הלם, מקש G8 (במקור הגברת DPI) שימש לזריקת רימון דביק ומקשים נוספים כמו פתיחת דלת או קריאה למרגמות הותאמו למקשי העכבר, כך שהמקלדת שירתה אותנו רק עבור מקשי ה-WASD המסורתיים. שלא תטעו; ה-G502 X ידרוש מכם עקומת למידה אם תמקסמו את יכולותיו ותנצלו את הכפתורים שהוא מציע לתכנות מחדש, אלא שבטווח האחרון העניין משתלם והופך את העכבר למכונת משחקים משוכללת, כאשר כל חווית המשחק מתנקזת אך ורק למהירות האצבעות שמעל העכבר.

Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי
Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי


ומה לגבי אלחוטיות? בעכבר שלפנינו שולבה טכנולוגיית LIGHTSPEED מבית היצרנית וב-Logitech מבטיחים מודל מעודכן שמציע קליטה משופרת ותגובתיות זריזה יותר בכ-68% מהדור הקודם. בעניין האלחוטיות לא סבלנו מבעיות; מטבע הדברים גיימרים תחרותיים יעדיפו כנראה עכברים חוטיים כדי לספוג מינימום שיהוי (Latecny) ברגעים קריטיים, אלא שה-G502 X לא הרגיש לנו כ"מעכב" בשום צורה וברגע האמת, רק היכולת האישית שלנו הכריעה את הקרב. במילים אחרות, צפו לקבל זמני תגובה מיידים שלא נופלים מהחיבור הקווי, או לפחות לא מרגישים ככאלו – ובמבחן התוצאה זה מה שחשוב. המקלט (דונגל) של ה-G502 X קטן וקומפטי כמתבקש והציג תגובתיות ראויה לא משנה איפה מיקמנו אותו בכונן, בין אם זה בכניסת USB קדמית ובין אם זה הרחק מאחור, בכניסת USB של בגב הכונן.

משך פעולת הסוללה

(30% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

ב-Logitech מבטיחים עד 140 שעות של חיי סוללה ומנופפים גם בחיישן ה-HERO 25K שאמור לזהות תנועות עכבר מהירות, לספק זמן תגובה תחרותי של 1ms בהתאם או לחלופין, ברגעים בהם העכבר מבצע פעולות יותר שגרתיות ואיטיות, מהירות התגובה תעלה ל-8ms ובהתאם נקבל חיי סוללה משופרים, כ-1400 שעות פעילות בסך הכל לפי הערכת היצרנית. בתחתית העכבר מתג הזזה עבור כיבוי/הפעלת העכבר ובקצהו הקדמי של גוף העכבר כניסת USB-C עבור טעינת העכבר או שימוש שלו בחיבור קווי, שמאפשר להטעין את העכבר במקביל תוך כדי שימוש. במארז קיבלנו כבל גם USB-C ל-USB-A.


Logitech G502 X Lightspeed: יורש ראוי

בתוכנת G HUB קיבלנו את החיווי העדכני לסטטוס הסוללה בזמן אמת, כולל הערכה מצד התוכנה לכמות שעות הפעילות שנותרו בעכבר – עוד פיצ'ר קטן ונחמד שעדיף על פני הצגת אחוזים סתמית עם משמעות מוגבלת. התוכנה גם מציגה את הניצול ב-mW, עוד תכונה קטנה ונחמדה שהמחישה את תצרוכת החשמל בהתאם לשימוש הנוכחי שלנו. בשימוש השגרתי שלנו, שכלל 7-8 שעות עבודה מלאות בשימוש משרדי ועוד 2-3 שעות כמעט מדי ערב מול משחקים, הסוללה ניצלה בערך 6-7% בתום כל יום, כלומר בתום שבועיים היינו צריכים למלא את הסוללה מחדש. תוצאה מצוינת ובמילים אחרות, ה-G502 X לא דורש לרדוף אחרי מטען, פי כמה כשהוא מאפשר להטעין אותו תוך כדי שימוש.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply