חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum S10 שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
אלחוטי: אלחוטי
הספק: 450 וואט
שטיפה: שוטף, יבש\רטוב
אנטיאלרגני: בעל מסנן אנטי אלרגני...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
משקל: 3.6 ק"ג
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum S10 שיאומי

לירן עבדי | 21.06.2023
הטוב
  • אפליקציית Mi Home אינטואיטיבית
  • התמודדות מעולה עם מכשולים
  • שאיבה עוצמתית ויעילה
  • מיפוי מהיר ומדויק
הרע
  • ניתוקי תקשורת של האפליקציה עם השואב לרגעים
  • לא מזהה עלייה על שטיחים
  • ביצועי שטיפה חלשים
בשורה התחתונה
עכשיו כששואבי אבק רובוטיים עם תכונת שטיפה ייעודית מציפים את השוק, קשה עד בלתי אפשרי להסתפק ברצפה הלחה שמציע השואב הרובוטי החדש של Xiaomi. למזלו, הוא לא עושה רק את זה ובשאר המבחנים הוא כיכב: הניווט ברחבי הדירה מוצלח וההתמודדות עם מכשולים ראויה לציון, כולל עלייה על מדרגת 3 ס"מ מאתגרת. יש גם אפליקציה אינטואיטיבית ויעילה במערך ולפחות באיכות ביצועי השאיבה הוא לא איכזב ותמיד איכשהו מצא לכלוך ברחבי הבית שגרם למיכל האבק שלו להתמלא שוב ושוב. ה-Robot Vacuum S10 עומד בהרבה הבטחות - אבל הוגן להדגיש ששטיפה היא לא אחת מהן.
Mi Robot Vacuum S10
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 959 ₪
מחיר סופי: 969 ₪
מחיר סופי: 979 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-40 חנויות>>
הקדמה

ה-Robot Vacuum S10 מבית Xiaomi הוא שואב אבק רובוטי הכולל מערכת ניווט מבוססת לייזר, שאיבה בעוצמה 4000PA עם יכולות שטיפה וסוללה עוצמתית המבטיחה 130 דקות שאמורות לכסות עד כ-150 מ"ר, לפי היצרנית. עוד בשואב: שליטה על עוצמת השאיבה ועל כמות המים, תכונות מורחבות באפליקציית Mi Home והפעלת קולית על ידי אמזון Alexa ו-Google Assistant. הרובוט זמין בצבע לבן.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

איכות השאיבה והסינון

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מכמה "נתוני נייר" ובשיאומי מנופפים בעוצמת שאיבה 4000Pa, נתון לא רע בשביל שואב רובוטי מקטגוריית הביניים. לשואב 4 מצבי שאיבה: שקט, סטנדרטי, בינוני וטורבו שאותם ניתן לבחור מתוך אפליקציית Mi Home הייעודית עליה יורחב בהמשך. עוברים לביצועים ונתחיל דווקא מהרעש; שלא במפתיע, ה"שקט" (בעוצמת 600Pa) אכן עובד בדממה, אבל מצב ה"טורבו" (בעוצמת 4000Pa) כבר יזכיר לכל דיירי הבית שיש שואב רובוטי שעובד ברקע.


Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


יכולות שאיבת האבק ביום-יום טובות מאוד; בין אם זה כששלחנו אותו לשאוב ספציפית את חדר הילדים, לעבור במסדרון בפעם המי-יודע-כמה או שמא לבצע ניקיון מלא של כל חדרי הבית - בשואב תמיד חיכה לנו מיכל לכלוך עמוס באבק, גם כשהיה נראה לפני כן שאין כל כך מה לנקות. ההגעה לפינות החדרים לא תמיד אידיאלית ויש פספוסי אבק קטנים, חלק מהחסרונות הידועים של שואב אבק רובוטי, במיוחד אלו בצורתם המעוגלת.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה

עוברים לניווט ובדומה לשואבים רובוטיים אחרים, גם כאן הוא מונחה לייזר LDS הכולל חיישנים שמונעים מהשואב ליפול ממדרגות ועוקבים אחרי קירות כדי לוודא שאף פינה לא מתפספסת, לפחות לפי הבטחת היצרנית. תבנית הניווט של ה-S10 מוכרת לנו משואבים האחרים: הרובוט מתחיל לשאוב קודם את פינות האזור המבוקש, בין אם זה חדר, אזור נקודתי או בית שלם – ורק אז "נכנס פנימה" במין תנועת שתי וערב שלא משאירה אזורים שלא נסרקו.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


עוד במחלקת הניווט ברחבי הבית, ראוי לציין התמודדות נאה של הרובוט עם מכשולים יום-יומיים, כמו רגלי כיסא, אגרטל שהונח מול הדלת, עלייה קלילה על שטיח ספה – וה-S10 אפילו הצליח לטפס מעל מדרגת 3 מ"מ בדרך לחדר הממ"ד שלנו, לא אתגר פשוט כלל, בטח אחרי שפגשנו בשואבים רובוטיים יקרים ממנו שכשלו בניסיון לטפס מעל אותה מדרגה. לא הכל ורוד; כמה פעמים ה-S10 נתקע בשטיח השאגי שבחדר השינה שלנו – ואין לו גם זיהוי שטיחים והרמה אוטומטית של הפד שטיפה, בעייתי מאוד כשתרצו לשטוף את הבית ולא תרצו להתעסק עם הגדרת אזורים אסורים לשטיפה.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה

כזכור, השואב שלפנינו גם מתיימר לשטוף ובמארז קיבלנו מסגרת שטיפה ופד רב פעמי שכבר הותקן עליו. במידה ותבקשו לשטוף עם ה-S10, יש להתקין מבעוד מועד את מסגרת השטיפה בחלקו הקדמי והתחתון של השואב, ורק אז יוכל השואב גם לשטוף אזורים מבוקשים. ביצועי השטיפה, שלא במפתיע מדי, נעו בין סבירים להחריד לחלשים מאוד – ואם תבקשו לקבל קצת יותר יותר מרצפה לחה, הדרישות שלכם גבוהות מדי מהרובוט שלפנינו.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


כל התמונות שלפניכם תיעדו רצפה שעברה שטיפה לפני כמה שניות, אחרי פיזור מים בכמות מקסימלית - ואם אתם לא מצליחים להבחין בסימני ניגוב המים על הרצפה, זה בדיוק העניין. ביצועי השטיפה כאן מינוריים לחלוטין, תכונה שרק רוצה להגיד שהיא קיימת וה-S10 רחוק מלהציע שטיפה אמיתית ואיכותית שתבריק את הרצפה. אולי קצת מיותר לציין זאת, אבל על הסרת כתמים טורדניים אין מה לדבר בכלל ואולי רק נוזלים דלילים כמו מיץ פטל שנשפך או קצת חלב, כתמים אלה השואב יצליח להסיר וגם, לא בכל המקרים.

נוחות שימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות השואב: קוטרו 35 ס"מ וגובהו 9.4 ס"מ, לא חריג בקטגוריה וגם מעליו הוצבה "כיפה" המצוידת בחיישני המיפוי, שמגבילים במעט את התנועתיות ויכולות ההידחקות שלו למקומות נמוכים אבל במקרה הפרטי שלנו לא נתקלנו ביותר מדי בעיות הנוגעות לקודקודו. מלבד השואב ותחנת העגינה, בקופסה קיבלנו מברשת ראשית שכבר הותקנה, מיכל אבק, מברשת צדית, פד ניגוב ומברשת לניקוי שיערות.


Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


שחררנו את ה-S10 למיפוי ראשוני של הבית, במהלכו פתחנו את כל הדלתות, הרמנו אובייקטים שלא אמורים להיות ברצפה ובתום 10 דקות ניווט ברחבי דירה שגודלה הרשמי 87 מ"ר (בערך שטח סריקה של 45 מ"ר בפועל), השואב חזר לעמדה ותיאר באפליקציה את מפת הדירה שלנו – ובדיוק מרשים שתאם למציאות. יש גם חלוקת חדרים אוטומטית בנמצא, שאמנם ידעה להפריד בין חדר העבודה, המקלחת וחדר השינה של הילדים, אבל שגתה כשאיחדה את הסלון, המסדרון, המטבח וחדר ההורים כיחידה אחת. ניתן כמובן לערוך את המפה באפליקציה, לתחום חדרים ולכנות אותם, כך שיותר מאוחר ניתן יהיה לשלוח את השואב לכל חדר ברחבי הבית.

עוד בענייני מיפוי, אפליקציית Mi Home מאפשרת להציב קיר וירטואלי, כך שה-S10 יימנע מלגשת לאזורים מסוימים, בין אם זה כניסה לחדר מקלחת שרצפתה רטובה, הגעה לא רצויה לכלי האוכל של הכלב או מפגש מסוכן עם ואזה יקרה שהונחה על הרצפה בסלון. אופציית "חסימת גישה" נוספת היא קביעת Restricted area על ידי חסימת אזור שלם, באמצעות סימון מרובע אדום על פני הדירה הסרוקה. האזורים החסומים גם מאפשרים חלוקה לשאיבה או שטיפה – כך למשל נעדיף שה-S10 יגיע לחדר המקלחת אך רק לטובת שטיפה ובחדר הילדים נרצה שהוא רק ינקה אבק.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


ביום-יום הרובוט מעדכן ומתריע על סיטואציות שונות, בין אם כשסיים עבודת שאיבה, כשאזלו המים במיכל או כשעליו לחזור לעמדה כדי להיטען – והכל מלווה בחיווי קולי באנגלית עם מבטא סיני כבד, על גבול הפארודי. אגב טעינה, העמדה של ה-S10 קטנה יחסית ותשכחו מהעמדות המגושמות של שואבים רובוטיים שוטפים הכוללים מכלי מים בבסיס עמדות הניקוי שלהם; הפעם מדובר באביזר שגודלו בערך כחצי קופסת נעליים. לא נורא ובטח שלא בולט מדי בחדר בו ימוקם.

Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


ועוד מילה על האפליקציה הייעודית לשואב. ב-Mi Home זמינות התכונות המתקדמות ובלעדיה ה-S10 הרבה פחות חכם. מה ניתן לבצע בה? קביעת עוצמת השאיבה וכמות המים בזמן שטיפה, כינוי חדרים ועריכה של המפה, קביעת קירות וירטואליים ו"אזורים אסורים", שיתוף משתמשים, מעקב אחרי שחיקת אביזרים, היסטוריית ניקיונות, תזמון עבודות ניקוי – ויש גם אוטומציה מתקדמת עם מכשירי שיאומי תומכים, לחובבי הבית החכם.

האפליקציה מגיבה במהירות רוב הזמן וסובלת לעיתים משיהוקי מערכת שקשורים ליציבות האינטרנט של השואב; פקודות אמנם נשלחות אליו ברגע, אבל יש מדי פעם רגעים שהאפליקציה מבקשת עוד שתי שניות לאתר את מיקומו של השואב או להקפיץ את נתוני השאיבה האחרונים בעיכוב קל. לא דרמטי, אבל גם אי אפשר לפספס את זה.

תחזוקה שוטפת

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

בבטן ה-S10 מיכל אבק שיש גם בו מקום לאחסון המים, כשתבקשו לשטוף איתו. מטבע הדברים, אין כאן נפח גדול מדי; 330 מ"ל עבור מיכל האבק ועוד 170 מ"ל עבור המים. זה אומר כמובן ריקונים תכופים מאוד של מיכל האבק ולנו בדירת 80 מ"ר התרגלנו לרוקן את המיכל מדי יומיים-שלושה. כמובן שבתנאים פחות אידיאליים, אתם עלולים למצוא את עצמכם מרוקנים את המיכל מדי יום. גם מיכל המים צנוע למדי - אם כי ממילא לא התרשמנו מביצועי השטיפה ודי מהר הפסקנו למלא את המיכל הייעודי במים.


Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


מבחינת תחזוקה שוטפת, כאמור, האפליקציה עוקבת אחרי שחיקת האביזרים; את הפילטר, מברשת הצד והמברשת הראשית יש להחליף מעת לעת כשהיצרנית מדווחת על בערך 180 שעות עבודה עבור מברשת הצד והפילטר ו-360 שעות עבור המברשת הראשית. היבואנית מוכרת את הרכיבים בנפרד אבל מאחר ומדובר ברכיבים די גנריים שאפשר למצוא בהמון שואבים רובוטיים מתחרים, גם אתרי סחר סיניים מציעים את אותם מוצרים בעלויות מופחתות בהרבה.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוללת 3200mAh אמורה להציע זמן עבודה של כ-130 דקות במצב ניקיון סטנדרטי וכיסוי שטח של עד 150 מ"ר. כמצופה, כשהשואב מגיע לאחוזי סוללה אחרונים, הוא חוזר עצמאית לתחנת הטעינה, נטען במלואו, חוזר לנקודה האחרונה בבית בה הפסיק לנקות וממשיך משם עד להשלמת מלאכת השאיבה או השטיפה. ה-S10 חשף זמני עבודה לא רעים בכלל, אך גם לא תמיד עקביים. כנראה תוצר של שילוב שטיפה יחד עם שאיבה או פערים שנבעו מאזורים נטולים או רווי מכשולים. הנה כמה מהדוגמאות האישיות שלנו:


⦁ שאיבת 48 מ"ר ארכה כ-66 דקות.

⦁ שאיבת 19 מ"ר ארכה כ-16 דקות.

⦁ שאיבה ושטיפת 18 מ"ר ארכה כ-16 דקות.

⦁ שטיפה של 7 מ"ר ארכה כ-7 דקות.


Xiaomi Robot Vacuum S10: הכל חוץ משטיפה


מבחינתנו, ברגע שהשואב יודע לחזור לתחנת העגינה לבד, להיטען במלואו ואכן לחזור בדיוק לאזור ממנו הוא צריך להמשיך את העבודה – חיי הסוללה לא מהותיים או מפריעים לנו במיוחד, כאמור, כל עוד הרובוט עצמאי באמת ולא דורש התערבות אנושית. החדשות הטובות הן שה-S10 משלים את המשימה נהדר ומספיק פעמים הוכיח לנו שהוא מתמצא בסביבה, יודע לחזור לבדו לעמדה ולהשלים את המשימה מאוחר יותר, לאחר שנטען מספיק. טעינה מלאה אורכת כ-4.5 שעות, לפי המוצהר.

תודה ליבואן הרשמי המילטון על השאלת המוצר לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply