חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סטרימר Xiaomi Mi Box S שיאומי
מותג: Xiaomi
מערכת הפעלה: Android
תמיכה בקודי: תומך בקודי
רזולוציה: 4K
מעבד: Cortex-A53
זיכרון RAM: 2 GB
אחסון פנימי: 8GB
כרטיס זיכרון: MicroSD
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
שי 09.11.23
איציק גור 28.04.23
התומר 07.03.23
הדר 09.02.23
Ahuvi 01.10.22
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - סטרימר Xiaomi Mi Box S שיאומי

לירן עבדי | 26.12.2021
הטוב
  • תומך בהתקני בלטות' כמו מקלדת ואוזניות אלחוטיות
  • גישה למגוון אפליקציות אנדרואיד
  • יחידה קטנה ולא מורגשת
  • שלט פשוט וקומפקטי
הרע
  • מקשי שלט לא ניתנים לתכנות
  • קליטת Wi-Fi מגמגמת
  • ללא כניסת Ethernet
  • כבל חשמל קצר
בשורה התחתונה

ה-Mi Box S של Xiaomi התגלה כסטרימר המתאים לשימוש הבסיסי והיום-יומי של המשתמש הממוצע. תכונות כמו שיקוף סמארטפון לטלווזיה, צפייה ביוטיוב או התחברות לממשקי תוכן כמו נטפליקס, פרטנר וקודי, עברו מעולה. 


ההתקנה הראשונית הרגישה מסורבלת בגלל מיעוט המקשים בשלט הרחוק המצורף. והיעדר חיבור רשת פיזי וקליטת WiFi בעייתית רק הוסיפו לתסכול. מערכת ההפעלה המצוינת מאפשרת ליהנות מעושר התכנים שמציעות שפע האפליקציות הפופולריות הנתמכות על ידי המכשיר.  כל עוד הראוטר יחסית קרוב, חווית השימוש האנדרואידית תהייה מצוינת לאורך זמן. 

Mi Box S
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 255 ₪
מחיר סופי: 255 ₪
מחיר סופי: 259 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-7 חנויות>>
הקדמה

ה-Mi Box S הוא סטרימר התומך בתצוגת 4K עד 60 פריימים בשנייה, בעל שלט התומך ב-Google Assistant לחיפוש קולי, Chromecast להזרמת מידע מהטלפון ושמע בתקן Dolby ו-DTS. מופעל על ידי אנדרואיד בגרסת 8.1, זיכרון RAM בנפח 2GB ואחסון פנימי בנפח 8GB. זמין בצבע שחור.

שיטה המתחרה ב-Dolby Digital, שנועדה גם היא לפענוח צליל היקפי לארבעה רמקולים ומעלה.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

תחילה ניכנס לקרביים של המכשיר: מעבד ARM Cortex-A53 מרובע ליבות עם מעבד גרפי Mali-450 וזיכרון RAM בסך 2GB לא מבטיחים הרבה על הנייר אבל מדובר בנתונים מספיק גבוהים עבור סטרימר ומערכת ההפעלה של אנדרואיד בגרסת הטלוויזיה רצה כנדרש, עם גמגומים קלים רק כשמנסים לעבור בין אפליקציות או כשלראשונה פותחים אפליקציה כבדה כמו זו של פרטנר ואז מגלים מסכי טעינה ממושכים למדי. בסטרימר נתמכות הקישוריות Wi-Fi בתדרים 2.4GHz ו-5GHz וכן בלוטות' 4.2 כך שגם אוזניות אלחוטיות או מקלדת קטנה תוכלו לצמד אליו. הכניסות הזמינות מאחור: כניסת המתח, כניסת USB, HDMI ויציאת שמע. מלבד הסטרימר, במארז קיבלנו גם את שנאי המתח הייעודי, שלט וכבל HDMI.


Xiaomi Mi Box S: פשוט וטוב


וברים ליכולות הרשת האלחוטית והיציבות שלה: המקלט שב-Mi Box S לא חזק כמו הסטרימר המתחרה שהוחלף לטובת הסקירה. את הסטרימר החדש הצבנו בסלון והראוטר היה במרחק של לא יותר מ-3 מטרים ממנו - ועדיין קיבלנו רק 4 מתוך 5 פסי קליטה אפשריים. זה התבטא גם בשידור כמובן; תכנים של נטפליקס מתפקסלים ברגעי הצפייה הראשונים, אפקט שנוצר מרוחב פס לא אידיאלי – ורק אחרי דקה או שתיים קצב ההורדה מתחיל "לגבור" על קצב הצפייה שלנו ומציג את התוכן ברזולוציה גבוהה ולא-מפוקסלת. גם באפליקציות של יוטיוב ובפרטנר חווינו בתופעה דומה, כשהתכנים דורשים עוד רגע של טעינה עד שהם מוצגים בפועל, לפחות בהתחלה. הנושא נבדק בבית עם תשתית אינטרנט 100Mb, כך שאולי בתשתיות גבוהות יותר היינו סובלים מכך. מוטב היה אילו בסטרימר היתה נוכחת כניסת Ethernet מובנית, כך שהיינו יכולים לחבר פיזית כבל רשת - ובכך לשפר דרמטית את קצב ההורדה.

Xiaomi Mi Box S: פשוט וטוב
פתרון פלסטר מהיר מן הסתם הוא להצמיד את הראוטר לסטרימר או לתווך באמצעות מגדיל טווח, אלא שלא תמיד הדבר מתאפשר, טכנית או לוגיסטית. אולי מיותר לציין אבל תכני 4K כמעט ובלתי נוחים לצפייה, לפחות בסיטואציה בה עמדנו – זמני ההמתנה נוראיים וההזרמה האלחוטית לא יעילה כפי שהיינו מצפים לקבל בניסיון לקבל תכנים ברזולוציה גבוהה מאוד. עוד עניין מגביל הוא אורך הכבלים שקיבלנו במארז: הם קצרים נורא, מה שאולי לא נורא מדי עבור כבל ה-HDMI שסופק בקופסה אבל גם ספק הכוח קצר להחריד ומגביל מאוד עד כדי כך שבמקרה שלנו חצי גוף הסטרימר היה באוויר כדי שיגיע למדף הייעודי שלו במזנון הטלוויזיה - ועדיין יצליח לשקע החשמל הכי קרוב אליו מהצד השני.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הסטרימר שומר על ממדים קומפקטיים למדי ואפשר לסכם את המראה שלו כקובייה קטנה ושחורה עם פרופיל מאוד מינימלי ומאופק. מידותיו: אורך ורוחב 9.5 ס"מ, עובי של 1.6 ס"מ ומשקל של 147 גרם, יחידה לא מורגשת כלל בסלון. ההתקנה הראשונית אינטואיטיבית למדי והממשק הידידותי של גוגל יתאים גם לטכנופובים מושבעים: פשוט עוקבים אחרי ההוראות, החל מבחירת ה-Wi-Fi, דרך הרשמה לחשבון הגוגל שלכם ועד להתקנת האפליקציות המועדפות עליכם; יוטיוב, ספוטיפיי, TED וכדומה.


את ההרשמה הראשונית לכל אפליקציות הטלוויזיה שלכם מלווה כניסה בהזנת אות-אות, שיכולה גם לשמש כמבחן לבדיקת הסבלנות שלכם. מעבר אינסופי בין מקשי החיצים בשלט הוא עניין מתסכל, ולמרות שמדובר בתהליך חד פעמי, כל העניין היה יכול להיחסך אם השלט שהרי צויד במיקרופון היה מסוגל לתעד את מילותינו ולחסוך לנו את השיטוט הלא-נגמר במקלדת שעל המסך.


Xiaomi Mi Box S: פשוט וטוב


מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסה 8 ששודרגה ל-9 מיד בהתקנה הראשונית שולטת על העניינים ולא דורשת עקומת למידה; מסך האנדרואיד ב-Mi Box S מחולק לאריחים רוחביים, המקוטרגים על ידי נושא, כמו הצגת האפליקציות בשימוש שכיח המותקנות בסטרימר, תכנים נבחרים מנטפליקס או יתר אפליקציות פופלריות כך שתוכלו לשגר את התוכן הרצוי ישירות מהתפריט. כמקובל, את האפליקציות המבוקשות והפופולריות תמצאו כאן; יוטיוב, Spotify, TED, PLEX, Vimeo, Deezer, קודי, המון אפליקציות רדיו ובשורה התחתונה, אין סוף לעושר התכנים המוצע לרשות המשתמש. הסטרימר גם תומך ב-Mirror כמובן, כלומר ניתן לשקף את כל מה שמתרחש בסמארטפון שלכם ישירות בטלוויזיה. במידה ותפעילו בסמארטפון שלכם תוכן כלשהו בזמן שה-Wi-Fi דלוק, ברוב מוחץ של האפליקציות גם יוצע לכם אוטומטית להציג את התוכן על המסך הגדול, בתמיכת ה-Mi Box S כמובן ופתיחת אותה אפליקציה, רק בגרסת הטלוויזיה.


Xiaomi Mi Box S: פשוט וטוב


עוברים לשלט: מדובר ביחידת שליטה קצרה ומינימלית שמציעה עיצוב ספרטני למדי עם כמה מקשים בודדים. מקש הכיבוי/הפעלה בראש, מתחתיו המקש הייעודי להפעלת Google Assistant 4 מקשי חצים סביב עיגול ובמרכזו מקש הבחירה. מתחתיו שלושה מקשי מערכת, צמד מקשים ייעודיים לנטפליקס ול-Amazon Prime ולבסוף מקשי הווליום. השלט מבוסס בלוטות' כך שלא תצטרכו לכוון את השלט לממיר כדי שהפקודה שלכם תתקבל, ויש לו גם מיקרופון מובנה כך שפקודות שמועברות ל-Google Assistant מתקבלות בלי בעיות.


לא הכל מושלם בו: הסטרימר אמנם תומך ב-HDMI-CEC אבל כל שילוב תכונה שניסינו לא הצליח לגרום למקש ההפעלה/כיבוי בשלט הסטרימר להדליק את הטלוויזיה והסטרימר ביחד. במילים אחרות, נאלצנו להמשיך להשתמש בשלט המקורי של הטלוויזיה כדי להדליק אותה - ורק אחר כך הדלקנו את הסטרימר עם שלט ה-Mi Box S. גם אין לשלט תאורה אחורית, תכונה שכבר פגשנו והתגלתה כנחוצה והעיצוב הקמצני במקשים מאט את קצב ההקלדה האיטי ממילא. לפחות מקשי מעבר +/- מסורתיים שיעברו בין ערוצים היינו שמחים לקבל - אלא שב-Xiaomi דוגלים כאן במינימליזם קיצוני. הגדרה מחדש של מקשים כאן היא בלתי אפשרית - וחבל, אלא באמצעות אפליקציה חיצונית שניתן למצוא בחנות Play.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply