חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
תנור אפייה Beko BVR35500XMS
מותג: Beko
מבנה התנור: תנור בנוי
טווח מחירים: 2500 - 3000 ₪
סוג הכיריים: ללא
מספר תאים: 1 תאים
רוחב (סטנדרט): סטנדרטי
כיוון פתיחת דלת: פתיחה רגילה (מטה)...
דירוג אנרגטי: A
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 2,999 ₪
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - תנור אפייה Beko BVR35500XMS

הטוב
  • אפשרויות נרחבות לבישול ואפייה
  • אפשרות פיצול לשני אזורי אפייה
  • ביצועי אפייה נהדרים
  • נפח של 80 ליטר
  • עיצוב מוקפד
הרע
  • מסך השליטה והפיקוד מתחמם לאחר זמן
  • עלול להיות מסובך לחלק מהמשתמשים
  • לא פירוליטי (ניקוי עצמי בחום)
בשורה התחתונה
אם אתם חובבי טכנולוגיה וחדשנות, ה-BVR35500XMS של בקו הוא ככל הנראה אחד ממוצרי החשמל שתרצו. הוא מכיל שני אזורי אפייה עם שליטה נפרדת בטמפרטורה ובטורבו, עשרות פונקציות לבישול ואפייה מוגדרות מראש ואפילו העיצוב שלו נאה ויוקרתי. עם זאת, למי שרגיל לתנור רגיל עם כפתורים או חוגות, ה-BVR35500XMS עלול להיות מעט מבלבל.
הקדמה
ה-BVR35500XMS של Beko מאפשר אפייה בשתי טמפרטורות הודות למחיצה נשלפת שמחלקת את התא. לכל תא יש מאוורר טורבו משלו ותאורה. כפתורי המגע מחליפים את הכפתורים והחוגות הרגילים, ומוסיפים חן לתנור השחור-כסוף. נפח התנור כ-80 ליטר, והוא מתאים לכל נישה סטנדרטית. בתוכו תמצאו מסילות טלסקופיות, שתי תבניות ורשת. לתנור שנה אחריות של היבואן ברימאג. 
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.

תודה לברימאג על השאלת התנור לסקירה

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
תשכחו מחוגות, כפתורים או מתגים מיושנים. ב-BVR35500XMS השליטה כולה נעשית דרך כפתורי מגע חכמים, שרק צריך לטפוח עליהם. זה אולי עלול להיות פחות נוח למי שחייב לשמוע את הקליק או לקבל את הפידבק מלחיצה אמיתית על כפתור או סיבוב מתג, אבל זה מוסיף מאד לנראות ולעיצוב.

הכפתורים מסודרים לרוחב, וניתן למצוא את הכפתורים: הדלקה וכיבוי, למעלה ולמטה, כיוון טמפרטורה, V לאישור ולבחירה, כפתור לשליטה על חלוקת שני התאים, כפתור לשעון/טיימר/ ספירה קדימה, כפתור לבחירת מצב אפייה אוטומטית (צורת ספר) וכפתור התחלת אפייה או השהייה. באפייה של מעל חצי שעה בחום של מעל 180 מעלות, בידוד החום לוקה בחסר ולוח הפיקוד הופך לחם לטפיחות.

הדבר מסתבך כאשר רוצים לכוון תוכניות או טמפרטורה, מכיוון שכמעט כל פעולה דורשת טפיחה ארוכה של יותר משנייה, אחרת התנור לא יגיב לטפיחה. מנגד, ראוי לציין לטובה שכל פתיחת הדלת בזמן ההפעלה עוצרת לגמרי את המאוורר או את גופי החימום, ובכך "מכת החום" שמקבלים עם פתיחת הדלת קצת יותר נסבלת מתנור רגיל.

המסך הדיגיטלי רחב וגדול, והספרות והאותיות מופיעות בצבע לבן פשוט וקריא. מנגד, זווית הצפייה של המסך גרועה והכל נהיה בצבע סגול מהצדדים. אם תעמדו מול התנור לא אמורה להיות שום בעיה. בכל אופן, מדובר במסך שמציע מידע רב, והכל מוצג בצורה ידידותית ונוחה.

מבחינת עיצוב, ה-BVR35500XMS צבוע בצבע שחור עם נגיעות נירוסטה. אי אפשר להמציא פה יותר מדי את הגלגל, זה עדיין תנור בנוי עם נפח של 80 ליטר, אבל הוא משדר היי-טקיות מסוימת.

Beko BVR35500XMS: טובים השניים מהאחד

תא התנור מצופה אמייל שאמור להיות קל לניקוי, אם כי במהלך הסקירה לא שמנו לב שהאפייה בו מלכלכת יותר מדי, גם כאשר בישלנו אסאדו במשך מספר שעות, או בישלנו חמין לאורך כל הלילה. בקו טוענת שבדופן האחורית של התנור, איפה שנמצאים המאווררים, ישנה אופציה לניקוי עצמי בשם Catalytic. גם אופציה זו נותרה ללא שימוש מכיוון שבכל השבועות שהוא היה אצלנו, נדרשנו רק להעביר מטלית לחה לניקוי השומנים, לא משהו מעבר לכך.

עם התנור מקבלים שתי תבניות - אחת עמוקה ואחת יותר רדודה, והן מגיעות בצורת מלבן ולא ריבוע בניגוד לתנורים אחרים. את התבניות מניחים על מסילות טלסקופיות שמאפשרות הוצאת התבנית החמה אל מחוץ לתנור תוך החלקה פשוטה, זה נוח וקל כאשר רוצים להוציא את התבנית ולא לקבל מכת חום מתא התנור.

אולי גולת הכותרת ב-BVR35500XMS היא האפשרות לחלק את התא לשניים, בעזרת מחיצה מיוחדת הנשלפת. את המחיצה יש להתקין באמצע התנור, כאשר ישנו סימון מיוחד היכן למקם אותה. אם התקנתם כמו שצריך את המחיצה, תקבלו על כך חיווי במסך הדיגיטלי.

התא המחולק לשניים, מאפשר אפייה בשתי טמפרטורות שונות, אבל לא להגזים. זה לא שניתן לאפות משהו אחד ב-100 מעלות ומשהו אחר ב-240, אלא יש טווח מסוים שכולל בערך 50-60 מעלות הבדל. זה דיי הגיוני כי בכל זאת זה רק תא אחד שמופרד ע"י משטח שדומה לתבנית. אגב, בבקו שילבו שתי מנורות כדי שכל אזור אפייה יהיה מואר כנדרש.

דלת התנור מורכבת משלוש זכוכיות וכמעט שאינה מעבירה או פולטת חום, והיא ניתנת לפירוק (הזכוכית הפנימית) לטובת ניקוי, כמו בכל תנור מודרני. התנור עצמו שקט ורק פולט רעש חרישי, גם כאשר שני המאווררים פועלים.

Beko BVR35500XMS: טובים השניים מהאחד


חשוב לדעת שכל התפעול של התנור לוקח זמן ודורש עקומת למידה מסוימת, ואולי כאן זהו גם החסרון שלו. הוא עלול להיות מסובך לחלק מהאנשים, בעיקר לאנשים מבוגרים. מצד שני, קהל שלא רוצה להסתבך עם הרבה פונקציות לא ירכוש תנור כה מתקדם.

אופציות האפייה והבישול המובנות מראש, יחד עם אפשרויות לכיוון טיימרים או ספירה קדימה, משקלי אוכל בקילוגרמים, קביעת טמפרטורות שונות לתאים, בחירה בין שלל מצבי הפעלה ועוד, כל אלה דורשים עיון מעמיק בחוברת ההפעלה, וצריך לדעת גם איך לתפעל בצורה שוטפת את התנור. ישנה חוברת בעברית, אך הפיקוד עצמו נעשה באנגלית.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עם 3,500 ואט, כוחו של התנור מרשים, ויספק כל חובב אפייה ממוצע, עם זמני חימום מהירים וקצרים. החברה "שתלה" בתנור לא פחות מ-14 תוכניות מוגדרות מראש לאפייה ולבישול, אבל בדרך כלל אנחנו משתמשים רק ב-3 עד 5 תוכניות, וכך גם אנחנו עשינו.

יש אפשרויות מוגדרות מראש לאפייה או בישול של בשר, דגים, ירקות, עוגות, מאפים, ייבוש, קלייה ועוד. מגדירים את סוג המזון ואת משקלו, והתנור יחשב לבד לגמרי את אורך הבישול ואת הטמפרטורה הדרושה. כלומר, התנור הופך להיות אוטומטי, אך צריך להיות זהירים כאשר משתמשים באופציות אלה. לפעמים הגדרת היצרנית לא עומדת בחפיפה עם רצון הטבח, ואז האוכל עלול לצאת לא כמצופה.


גופי החימום מתחממים במהירות, דבר שמקל על אופן הכנת העוגות או המטעמים האחרים. אנחנו מדדנו כמה דקות ספורות (פחות מ-10 דקות) עד שהתנור חומם לטמפרטורה של 180 מעלות. פיזור החום היה מעולה, ולא נדרשנו להפוך צדדים כאשר אפינו עוגה או עוגיות.

Beko BVR35500XMS: טובים השניים מהאחד


שני המאווררים שיכולים לעבוד ביחד או כל אחד לחוד מעניקים עוצמת טורבו חזקה, ומקצרים את זמן הבישול או החימום. גם בחלוקת התא, התוצאות לא נפגעו, והמזון שבושל בשני התאים התקבל בצורה טובה מאד. עם זאת, בבישול דג או נתחי בשר רזים, שמנו לב שצריך להוריד את הטמפרטורה שאליה היינו רגילים מהתנור הביתי, כדי שהם לא יתייבשו. מכאן שאולי עוצמת התנור עלולה להיות חזקה מדי לנתחים מסוימים, אבל זה ידוע שלכל תנור צריך להתייחס בצורה נפרדת.


במבחנים מעט יותר מאומצים כמו בישול ארוך של אסאדו על חום נמוך, התנור סיפק תוצאות טובות מאד. הוא לא ייבש את הבשר ושמר על עסיסיות. אהבנו גם את האופציה להשארת אוכל חם, שמחמם את התא ל-100 מעלות. יש גם תוכנית להפשרת מזון, שעובדת בצורה סבירה בלבד אך עדיפה על זה של המיקרוגל. 


לגריל יש מספר מצבים, כולל ECO לחיסכון ו-MAX שעובד על טמפרטורה של 280 מעלות. בכל אופן, הגמישות של התנור רחבה ומאפשרת שימושים רבים, כולל אפייה של שני מאפים בחום שונה. לאחר גמר האפייה, מופיע סמל של מדחום כדי להתריע שהתנור עדיין חם. עם הזמן, המילוי במדחום יורד, כדי להראות שהתנור מתקרר.


כמו במרבית התנורים החדשים, גם ל-BVR35500XMS יש דירוג אנרגיה A שנחשב לחסכוני.

מקצר את משך החימום המוקדם של התנור, במקרים שבהם התנור צריך להגיע לטמפרטורה המתאימה לפי שמכניסים את המזון המיועד לבישול.
נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. הטורבו מאפשר בישול אחיד של שתי תבניות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.
גוף חימום בעל הספק גבוה הממוקם בצורה גלויה בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון.

תודה לברימאג על השאלת התנור לסקירה

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply