חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מכשיר Peerless PE-LM-12DTW
סוג: תנור פיצה
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של Wisebuy
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מכשיר Peerless PE-LM-12DTW

לירן עבדי | 18.06.2025
הטוב
  • זמן הכנת פיצה קצר, 5-6 דקות למגש
  • פשוט אופה פיצות מעולות
  • מחיר נגיש מאוד
  • קל לתפעול
  • ניקיון זריז
הרע
  • פיזור חום לא אחיד מחייב סיבוב של הפיצה באמצע האפייה
  • לוקח לתנור זמן רב להתקרר לפני שאפשר להחזיר לארון
  • קוטר אבן קטן יחסית, מגביל את גודל הפיצה
  • מידות מאתגרות לאחסון
בשורה התחתונה
תנור הפיצה של Peerless מכוון לחובבי פיצות שלא מתיימרים להפוך לפיציולו ועבורם המאפה האיטלקי הוא מאכל אהוב ולא מעבר. ביצועי האפייה טובים אבל לא מושלמים, השימוש בתנור פשוט להפליא ואולי הכי חשוב, בתוך 5-6 דקות אפייה הוצאנו מה-PE-LM-12DTW פיצות מצוינות. פתרון מעולה למי שרוצה להכין בבית פיצות או מאפים דומים במהירות, מבלי להיות אופה מדופלם.
הקדמה

ה-PE-LM-12DTW הוא תנור פיצה חשמלי של חברת Peerless הכולל אבן שמוט שמבטיח להכין פיצה "ב-4 דקות בלבד". כן התנור מבטיח להתאים להכנת מאפים נוספים, ביניהם קרואסונים וטוסטים, לאפיית עוגיות ומאפים מלוחים. תכונות נוספות כוללות תפעול פשוט באמצעות שני בוררים בלבד ומשטח נון-סטיק שאמור להקל על הניקוי.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל ממידות התנור: אורכו ורוחבו כמעט זהים, כ-34 ס"מ וגובהו 16 ס"מ. משקלו לא נורא מדי, כ-4.3 ק"ג, כלומר משהו ששוקל בין קומקום מלא מים לבין מיקסר סטנדרטי. הבעיה היא בעיקר האחסון שלו; את התנור עדיף להניח בארון כשהוא עומד על רגליו ולא לאורכו - ומאוד מהר מידותיו התגלו כ"זללניות נדל"ן", בטח בהתחשב בייעוד הספציפי-מדי שהוא ממלא. יש עוד עניין שצריך לקחת בחשבון: בשל הטמפ' הגבוהה שהתנור מבשל את הפיצה, צריך להמתין 20-25 דקות עם מכסה פתוח מרגע סיום האפייה עד שהמכשיר מתקרר ואפשר יהיה לאחסן אותו.


Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


קוטר האבן: 30 ס"מ (12 אינץ'), שנחשבת לבינונית בגודלה; היא אמנם גדולה מפיצה אישית, אבל עדיין לא תתאים למשפחה. במילים אחרות, מתאימה לזוג סועדים או לסועד רעב במיוחד. אם נגלם את זה לזמנים, נצטרך לפחות 2-3 סיבובי אפייה כדי להגיש ארוחה ל-4-6 סועדים.

Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות

חוזרים לגוף תנור. מקדימה מדחום מובנה ומשני צדדיו ידיות פלסטיק מבודדות חום להרמת המכסה. בחלק האחורי של המכסה שני בוררי טמפ', אחד עבר גוף החימום העליון והשני לתחתון. בין הבוררים נוריות חיווי לכל גוף עליון שדולקות כל עוד התנור טרם הגיע לטמפ' שנבחרה. בהרמת המכסה נחשפים שני גופי החימום והאבן שמוט, כבשני צדיה ידיות להרמה נוחה. במארז קיבלנו גם שתי מרדות (תרווד לפיצה).

Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות
Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


השימוש בתנור פשוט מאוד - יתרון למי שזה תנור הפיצה הראשון שלו או כל מי שפשוט רוצה להכין פיצה ביתית בלי יותר מדי הוראות מורכבות. חיברנו את התנור לחשמל, סובבנו את צמד בוררים שאחראים על גופי החימום לעוצמה 5, כלומר טווח שבין 390-420 מעלות, לפי ההוראות. בתוך 10-11 דקות הגיע התנור למעלה הרצויה - ומשם נותר רק להכניס את הפיצות.

Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


עוברים לענייני ניקיון ותחזוקה. מטלת הניקיון מתחלקת לשניים: את חלקו החיצוני של התנור מספיק לנגב עם מטלית לחה או מגבת רטובה קלות. באשר לחלקו הפנימי של התנור, את אבן השמוט אין צורך לנקות עם שום חומר ניקוי ובטח שלא להשתמש בנוזלי ניקוי שוחקים. את החתיכות הנוקשות גירדנו עם המרדה שקיבלנו בקופסה וזה הספיק ברוב המקרים כדי לנקות ממנה חלקי אוכל שנותרו בסוף האפייה.

Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


אבן השמוט מטבעה נשחקה והתכהתה עם השימוש שלנו, לא מראה הכי מעודד - אבל לפי הוראות השימוש, "זו אינדיקציה לכך שאבן האפייה הייתה מתובלת היטב". לכאן או לכאן, מניסיון העבר למדנו על עורנו שבכל הנוגע לאבן שמוט, עדיף שלא לערב מים, אלא אם האבן התקררה לגמרי מאז האפייה האחרונה - וגם אז תוצאות הניקוי לא אידיאליות כמו פשוט לחמם את האבן ב-400 מעלות למשך 20-30 דקות כדי לשרוף את שאריות מזון שנותרו.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

התנור של Peerless מבטיח "בישול מהיר ב-420 מעלות לקראסט מושלם", לפי היצרנית, ופיצה אמורה להיות מוכנה בתוך 4 דקות. ההספק הכולל עומד על 1200 וואט; הגוף העליון 700 וואט והתחתון 500 וואט. שלא כמו תנורים ביתיים שמגיעים לרוב ל-250-300 מעלות, תנור הפיצה שלפנינו מגיע ל-420 מעלות, טמפ' מספקת לרוב כדי להשיג את הקריספיות הנדרשת בתחתית והשחמה כללית נאה שלא תייבש את הבצק.


Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


כאמור, בוררי העוצמה מחולקים ל-5 רמות, כשהרמה הנמוכה ביותר נעה בין 180-210 מעלות והגבוהה ביותר עומדת על 390-420 מעלות. עבור אפיית פיצות, הרמה הגבוהה ביותר עדיפה מן הסתם. לטובת הבדיקה, אפינו פיצות משלושה סוגי בצקים/פיצות: בצק ביתי שעבר 12 שעות התפחה, בצק עם סודה לשתייה שלא עבר התפחה וכן כמה פיצות קפואות מוכנות שעברו הפשרה קלה לפני הכנסתן לתנור.


Peerless PE-LM-12DTW: לחובבי פיצות


אלה ריכוז המסקנות והתובנות שגילינו במהלך תקופת הסקירה:

  • ההבטחה לאפיית פיצה ב-4 דקות התגלתה כיומרנית ובפועל אפיית פיצה אורכת בערך 5-6 דקות למגש אחד. עדיין מדובר בתוצאה מצוינת, אבל כזו שאינה תואמת להבטחת היצרנית.
  • אהבנו שיש מרווח בן כמה סנטימטרים בין הפיצה לגוף החימום, מספיק כדי לשלב כמה שכבות של תוספות מבלי שהם ייגעו בגוף החימום.
  • פיזור החום בתנור לא אחיד לחלוטין ושמנו לב שנדרשת הוצאה של הפיצה באמצע האפייה וסיבובה ב-90 מעלות לאחד הכיוונים כדי למנוע אפיית יתר של השוליים (קראסט).
  • בסך הכל תוצאות האפייה של הפיצה היו מעולות ועל כך העידו כל מי שטעם מהפיצות שהכנו; הבצק נאפה היטב, מבחוץ נוקשה וקריספי, מבפנים רכות נאה ו"עננית". גם התוספות שמעל הפיצה בושלו היטב ולא היו רכיבים "חיים".

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות של Wisebuy
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply