סקירת wisebuy - מכונת גילוח Philips i9000 Prestige SkinIQ X9000/10 פיליפס
- אין תחושת גירוי בעור, גם בשימוש ממושך
- טעינה מהירה למקרים דחופים
- עמידות מרשימה במים
- נרתיק נסיעות קשיח
- קלה לניקוי
- אין חיווי סוללה מדויק במסך המכונה
- במחיר הזה ציפינו גם לתחנת ניקוי
- לא ניתן להתגלח תוך כדי טעינה
ה-x9000 היא מכונת גילוח מסדרת i9000 מבית Philips המבטיחה גילוח מדויק גם במקומות מאתגרים, תוצאות עמידות לאורך זמן ויעילות בכל מעבר מעל העור, בין אם זה זקן בן יום או בן שבוע. עוד במכונה: חיישן חכם שמתאים אוטומטית את עוצמת הגילוח, מעקב בזמן אמת דרך אפליקציה, מקצץ שפם ופאות ועמדה שתומכת בטעינה מהירה.
נוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)ה-x9000 בנויה כמו כל מכונת גילוח סטנדרטית: במרכזה לחצן בודד להפעלת/כיבוי המכשיר, שלושה להבים מעוגלים בקודקוד ובמרכז הגוף מסך LED. מלבד מכונת הגילוח, במארז קיבלנו מברשת ניקוי קטנה, עמדת טעינה ונרתיק נשיאה. הנרתיק מצוין; בין אם זה לאחסון בבית או לנסיעה, אהבנו שהוא קשיח וניתן לתחוב אותו למגירה או לתיק מבלי שנחשוש שגוף המכונה ייפצע. מבחינת עמידות למים, ה-x9000 אטומה לחלוטין וכניסת מים לא אמורה להזיק למכונה. היצרנית גם מוסיפה שאין בעיה להתגלח איתה בשילוב ג'ל או קצף בזמן שמתקלחים.
ביצועים
(50% מהציון הסופי)פיליפס מנופפת במה שהיא קוראת לו SkinIQ - "בינה מלאכותית שחשה בעורך ומתאים את עצמה לקבלת דיוק ונוחות אולטימטיביים". בפועל מדובר בחיישני תנועה ועוצמה שיודעים לזהות את כיוון המכונה בעודה מגלחת את עורנו וכן את עוצמת הלחיצה בעת הגילוח. מבחינת שימוש יום-יומי, ה-x9000 שירתה אותנו נאמנה: המכונה חותכת שערות פנים בקלות וברוב המקרים נדרש מעבר או שניים כדי להשיג את התוצאה המבוקשת. כמובן שאחרי שבועיים שלא התגלחנו והשערות הספיקו לצמוח משמעותית, נדרשו כמה וכמה מעברים מעל אזורים גסים יותר כדי לוודא גילוח אחיד. שלא במפתיע מדי, כשהגברנו את תדירות הגילוח והקפדנו על גילוח מדי יום-יומיים, ל-x9000 היה הרבה יותר קל להתמודד עם הזיפים.

סביב הסכינים ציפוי שמגן על העור המכונה על ידי היצרנית Hydro SkinGlide; אלפי חרוזים קטנים שמקטינים את החיכוך עם העור ואמורים למנוע גירוי ותחושה מעקצצת ולא נעימה, תופעה מוכרת כשמתגלחים למשך זמן ממושך או כשעוברים מעל אזור מסוים מספר פעמים בזמן קצר. החדשות הטובות הן שבשום שלב לא הרגשנו גירוי על העור, כולל אזורים שהתעכבנו עליהם בלית ברירה כמו החלק העליון של הגרון וקו הלסת, חלקים מאתגרים שדורשים מעבר יסודי ואיטי יותר.


עוד שני עניינים קטנים שעלו במהלך הסקירה:
- יש למכונה נטייה להתחמם אחרי 3-4 דקות שימוש. זה מורגש מאוד - אך לא באופן שמפריע או צורב בעור.
- בגב המכונה סכין נשלפת לקיצוץ שפם ופאות - והיא משלימה את העבודה מצוין; הפאות שסידרנו היו ישרות ואחידות בגילוח. אותה סכין גם טובה לתיקונים קטנים בחלק העליון של השפם, זה שסמוך לאף, אזור שהסכינים המעוגלים מתקשים להגיע.
משך פעולת הסוללה
(20% מהציון הסופי)במכונת הגילוח סוללה פנימית שלפי היצרנית תציע עד 50 דקות פעולה רציפה, שתשתנה כמובן בהתאם לעוצמת הגילוח ואופן השימוש במכשיר. טעינה מלאה אורכת שעה ויש גם תכונת טעינה מהירה: מובטח שטעינה בת 5 דקות תספיק לגילוח מלא. לאכזבתנו, גילינו שלא ניתן להתגלח תוך כדי טעינת המכונה.

בקופסה קיבלנו עמדת טעינה שגרתית, עם מחבר לחשמל מאחור והצד השני של הכבל מתחבר לשקע USB. למען הסר ספק, אין הכרח להשתמש בעמדת הטעינה ואפשר לחבר את כבל הטעינה ישירות לגוף המכונה. במסך המכונה אין חיווי מדויק למדי של סטטוס הסוללה העדכני, רק הערכה גסה המתבטאת בכמה שורות. באפליקציה החיווי הרבה יותר מדויק; הוא מתבטא באחוזים ואף מעריך כמה גילוחים נותרו.

חיי הסוללה של ה-x9000 לא היוו שום טרחה עבורנו; בסוף כל שימוש המכונה הוחזרה לעמדת הטעינה. גם אם המכונה תתלווה אליכם לעבודה או לחופשה בחו"ל, קרוב לוודאי שגם בשימוש יום-יומי, לא תדרשו לטעון אותה יותר מפעם בשבוע וחצי-שבועיים ואפשר לטעון ישירות מהכבל.

