סקירות מוצרים
מדריכי קנייה
חדשות הצרכנות
אוזניות
סמארטפונים
מסכי מחשב
מצלמות
טלוויזיות
מחשבים ניידים
תנור אפייה Sonar FI 60 FUME
מבנה התנור: תנור בנוי
סוג הכיריים: ללא
מספר תאים: 1 תאים
כיוון פתיחת דלת: פתיחה רגילה (מטה)...
ניקוי עצמי: קטליטי
שעון שבת: ללא שעון שבת
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
סקירה מקצועית
מפרט המוצר
תמונות נוספות
מדריכי קנייה בקטגוריה
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי - מדריך מהיר

המדריך המהיר של WiseBuy מציג את השיקולים החשובים ביותר בבחירת תנור בישול ואפייה בנוי.

כדי להבין את הפרמטרים השונים ולהתעמק בהם, תוכלו לקרוא את המדריך השלם או להיעזר במילון המונחים.
למדריך המלא
איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי
יש להם דרישות התקנה מיוחדות, שלל תוכניות בישול ואפייה, שפע פונקציות ותכונות, מגוון שיטות הפעלה ואפשרויות שימוש. במי לבחור, מי יענה בדיוק על צורכי הבישול והאפייה שלכם? כל התשובות במדריך שלפניכם למדריך המלא

סקירת wisebuy - תנור אפייה Sonar FI 60 FUME

|
הטוב
  • מתחמם במהירות
  • אופה ומבשל באופן אחיד
  • מספק תוצאות עקביות
  • רשתות נשלפות על מסילה
הרע
  • מתקרר לאט מאוד
  • ממשק נוראי
  • לא ניתן לתכנות עם ידיים רטובות
בשורה התחתונה
ה-FI60 של Sonar הוא תנור איכותי שמסוגל לספק ביצועים מצויניים באופן עקבי. לא משנה מה הכנסנו פנימה, קיבלנו מזון עשוי באופן אחיד. אך ממשק השליטה שלו מתסכל ומגביל, ומוטב לבחור בדגם אחר של החברה שמגיע עם כפתורים מכניים שמספקים מידע יותר ברור לגבי מצב התנור.

תנורי בילט אין הם לא דבר מרגש במיוחד. הם פריטים שנמצאים אצלנו במטבח ומעטים מאיתנו מקדישים לחווית השימוש בהם רגע של מחשבה. אם יש משהו אחד שהתנור FI60 של סונאר לימד אותנו זה שממשק השליטה בתנור, הדבר הבסיסי ביותר ששולט בחווית השימוש, הוא אלמנט ששווה להקדיש עליו זמן בבחירת התנור הבא שלכם.

נוחות השימוש

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10
התנור נשלט מפאנל המכיל 12 כפתורי מגע שונים ובמרכזו תצוגה מוארת המציגה את הטמפרטורה, גופי החימום הפועלים, השעה, מידת החום של התנור וטיימר הפעלה או כיבוי. כדי להדליק את התנור יש ללחוץ על GO או על החיצים מעלה ומטה כדי לבחור את תוכנית הפעולה (איזה גוף חימום יפעל). עכשיו בכל תנור שאי פעם הדלקנו בחיינו זו כל הפעולה הדרושה: הדלק את התנור, בחר גוף חימום. במקרה זה שמדובר בממשק דיגיטלי ולא מכני, יש ללחוץ שוב על GO כדי שזה יחל לפעול. ומה עם טמפרטורה? טוב ששאלתם, כי אם תלחצו על כפתור ה-+ או - שנמצא ליד כפתור הצלזיוס (C) תגלו שהם לא עושים דבר, ויש ללחוץ קודם על כפתור ה-C כדי שתוכלו לבחור כמה מעלות, ואז שוב על GO. אך אולי החלק המתסכל ביותר כאן הוא שאם במקרה הידיים שלכם רטובות כי, אתם יודעים, אתם מבשלים, כפתורי המגע לא מגיבים.


אם יש משהו אחד שהתנור הזה נכשל בו זה ממשק המשתמש. לא בטוחים איזה סאדיסט UI תכנן אותו, אבל הוא בנוי בצורה כזו שהמשתמש לא ממש מבין מה מצב התנור עד שהמאוורר המובנה נדלק, מה שגורם לך להבין שהוא התחמם. לאחר מכן מתחיל לפעול טיימר הסופר מעלה מאפס. לא ברור לנו למה זה מידע חשוב, הרי את המזון מכניסים לתנור לא מיד עם הפעלתו אלא כשהוא מתחמם כך שהמידע הזה לא כל כך רלוונטי.

בכל זמן הפעולה, ישנה תצוגה גרפית המציגה כמה התנור חם, אך אין חיווי קולי או גרפי בולט לכך שהגענו לטמפרטורת היעד. ומה קורה כשמסיימים לעבוד עם התנור? "אלחץ על STOP" אתם בוודאי אומרים. ובכן אתם צודקים, אבל מסיבה כלשהי צריך ללחוץ פעמיים כדי לעצור. לשמחתנו ישנו חיווי על המסך שהתנור נכבה, אך התאורה בפנים ומערכת האוורור ממשיכים לפעול עוד, שימו לב, לא פחות משעה וחצי אחרי שכיבינו את התנור. בכך המאוורר הפנימי טרטר לנו בראש שעות אחרי שסיימנו להשתמש בו. יתרה מכך, באחת הפעמים שכיבינו את התנור הופיעה הודעת שגיאה על המסך. במה תנור יכול לשגות שיכול לגרום להודעת שגיאה להופיע על המסך?


עם זאת, פתיחת דלת התנור מובילה לעלייה חדה במהירות הקירור העצמי של התנור כך שהוא מפסיק אחרי כרבע שעה. אך דבר זה אינו אפשרי בבית בו מסתובבים ילדים קטנים שלא מבינים שתנור פתוח הוא מכשיר מסוכן.

ה-FI60 מגיע עם מגש אחד ושתי רשתות הנעות על מסילות המובנות בתנור. הכנסת והוצאת האביזרים חלקה ונוחה, כשבשום שלב לא הרגשנו שמשהו התעוות, התעקם או זז ממקומו. הזכוכית הכפולה שבחזית התנור הצליחה לבודד בצורה טובה את החום, אך מבחוץ הוא לא היה קר למגע, אך לא מספיק חם כדי להוות סכנה.

ביצועים

(55% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

במהלך השימוש בתנור הכנו את המנה הקלאסית - עוף בתנור עם ירקות שורש, פיצה ועוד כל מיני דברים פשוטים. חיממנו את התנור מראש ל-200 מעלות ואחרי כ-12 דקות ראינו על התצוגה שהוא מוכן. קילו וחצי עוף עם מגש עמוס בתפוחי אדמה ובטטות לקח כשעה עד שהיה עשוי כהלכה, שחום ומוכן לאכילה.




במבחן אחר הכנו פיצות מעשה יד. הנחנו אבן פיצה בתחתית התנור על נייר כסף, חיממנו ל-220 מעלות והנחנו בפנים פיצה אחר פיצה עם כמות משתנה של גבינה ותוספות, ופעם אחר פעם יצאה פיצה פריכה, טעימה ועשויה באופן אחיד. בכך, כל 5-7 דקות לערך יצאה פיצה נפלאה נוספת מהתנור.




אך אולי החלק המפתיע ביותר היה כשראינו שלמרות היכולת שלו להתחמם במהירות ולספק טמפרטורה גבוהה באופן עקבי, ההספק הכולל שלו עומד על 2200 וואט - הספק נמוך יותר מהתנור של סאוטר שהיה מותקן שם לפני כן, וההפרש עצום בביצועים בין השניים. 
ללא ספק, אם יש משהו אחד שה-FI60 של סונאר מצטיין בו, הוא בישול או אפייה אחידים ומהירים.

מילון מונחי תנורים בנויים
הצג הכל