חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
גריל ומעשנת Smarter "16 טאבון גז נייד לאפייה כולל אבן שמוט מסתובבת
סוג מוצר: טאבון
הפעלה: גז
מותג: Smarter
מספר מבערים: 1 מבערים
תאריך כניסה לאתר: 10/2022
ציון WiseBuy
8.6
דירוג הגולשים
(3 מתוך 5)
המוצרים המבוקשים
מחיר סופי: 1,380 ₪
מחיר סופי: 1,590 ₪
חוות דעת גולשים
ed 09.08.23
חגית 31.05.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - גריל ומעשנת Smarter "16 טאבון גז נייד לאפייה כולל אבן שמוט מסתובבת

לירן עבדי | 28.06.2023
הטוב
  • נפח פנימי נדיב, קוטר 16 אינץ' מצוין לאירוח
  • ידית 360 לסיבוב האבן שמוט
  • איכות בנייה גבוהה
  • תפעול קל ופשוט
הרע
  • מד טמפרטורה מובנה שלא משקף את חום האבן שמוט
  • בניגוד להבטחות, אין סיכוי להכנת פיצה בשתי דקות
בשורה התחתונה
לא צריך להיות חובב פיצות גדול כדי להתאהב בטאבון הגז של Smarter - אבל ברור שזה עוזר אם אתם נמנים על אוהדי המאפה האיטלקי. למרות שלקח לנו לא מעט זמן למצוא את הפיצה "שלנו", בתום כמה ניסיונות, חלק מוצלחים והאחרים פחות, הגענו למאפה המושלם ומול פיצה ביתית אמיתית שנאפתה בדיוק לפי התנאים שלנו, מתחרים תעשייתיים התחילו להרגיש לנו כמו פשרה. עוד הרשימו: גלגלת ה-360 שמסובבת את אבן השמוט ודאגה לפיזור חום אחיד, רגלי טאבון ארוכות שלא גרמו למשטח שמתחת לבעור מחום - וגם תא הבישול בנפח נדיב. ה-XN16P יתאים לבעלי מרפסות גדולות וחצרות שאפייה ביתית היא תחביבם המרכזי.
הקדמה

ה-XN16P הוא טאבון גז נייד מבית Smarter עם דלת הכולל אבן שמוט מסתובבת בקוטר 16 אינץ', המתחבר למיכל גז ומבטיח להיות נוח לאחסון בזכות רגליים מתקפלות וכזה שאפשר לשלב במטבח ביתי, מרפסת, חצר וקמפינג. עוצמת החום המקסימלית עומדת על 500 מעלות וגודל הטאבון מתיימר לאפות מלבד פיצות ומאפים, גם ארוחות משפחתיות, דגים ובשרים.

הרכבה ועמידות

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

יחידת הטאבון מורכבת מהגוף הראשי, ארבע רגליים מתקפלות וידית. ההרכבה כאן מינימלית ורוב ה-XN16P כבר בנוי ברובו; נותר לנו רק להבריג את הידית אל קידמת הטאבון ולהכניס את אבן השמוט אל פנים הטאבון. חיבור צינור הגז לגוף הראשי גם לא דרש יותר מדי עבודה, מלבד מתאם שנדרשנו לרכוש בנפרד ועלותו בממוצע כ-100 ₪, לא הוצאה דרמטית מדי, אבל קחו זאת בחשבון שהטאבון היא לא ההוצאה היחידה שלכם בחיבור הראשוני לצינורית הגז. היבואן הרשמי קריסטלינו מספק 12 חודשי אחריות.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


גוף הטאבון משאיר הרגשה בטוחה ואיכות הבנייה כאן טובה מאוד. ידית הדלת מסיבית וכיסוי הגומי מבודד חום היטב, ארבעת הרגליים יציבות במקומן והציפוי המתכתי מסביב לגוף הטאבון נתן לנו את הרושם שמדובר במכשיר עמיד למדי. לאורך ימי הסקירה ראוי גם להוסיף שה-XN16P תמך בעניין הזה ולא גילה סימני שחיקה מוגברים שגרמו לנו לדאוג באשר לעתידו. צמד הידיות המסתובבות בצד עשויות פלסטיק קשיח והתנועה שלהן נטולת התנגדות נוקשת, בין אם זו ידית הבקרה או ידית ה-360 שמסובבת את המשטח.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הטאבון שלפנינו לא גדול במיוחד, ביתי בייעודו חשוב להזכיר, אבל גם לא ישתחל באלגנטיות לכל מרפסת או חצר סמלית וכדאי להכיר את המידות החצי-קומפקטיות שלו: עומק 67 ס"מ, גובה 55 ס"מ ורוחב 35 ס"מ. ל-XN16P ארבע רגליים ארוכות וייאמר לזכותן זה שהן לא גורמות למשטח שמתחתיו להתחמם - לא משהו שאפשר להגיד על כל הטאבונים, בוודאי הנמוכים שבהם, שמקרינים דרמטית את החום כלפי מטה ובכך מגבילים את סוגי המשטחים עליהם הטאבון יכול לעמוד.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


הטאבון לא מורכב מיותר מדי מתגים, מקשים או תאים; ישנו תא אחד מרכזי גדול ובצד שתי ידיות; האחת להדלקת המבער והגדלת עוצמת הלהבה והשנייה היא ידית 360 מעלות שכשמה, מסובבת את המשטח בתוך התנור כדי לחמם את האוכל בצורה שווה יותר. הדלקת המבער היא בהצתה אלקטרונית ומתופעלת כמו גלגלת בכיריים סטנדרטיים; מסובבים עד לטמפרטורה מקסימלית, ממתינים לנקישה - עד שהמעבר נדלק. אחר כך אפשר כמובן להוריד את גובה הלהבה לפי הצורך. ידית ה-360 נשלטת ידנית על ידי המשתמש ובהתאם לצורך, מן הסתם - וכמו שגילינו בהמשך, היא בהחלט לא נדרשת לתפעול בכל סוגי האפייה.

Smarter XN16P: לא רק לפיצות

ראוי גם להתייחס לחלל האפייה המרשים; הוא גדול ומנופח, קוטרו כ-16 אינץ' ולמרות שהטאבון זמין גם בתצורת 12 אינץ', קשה מאוד לחזור אחורה ולאפות בממדים יותר צנועים, בטח אחרי שהטאבון של Smarter החליף טאבון גז בקוטר נמוך יותר שהרגיל אותנו לעבוד במנות קטנות. זה אומר מן הסתם אפיית יותר מאכלים בפחות זמן, שמתבטאים גם בפחות זמן המתנה עבור אורחים שמחכים ל"תור" שלהם בטאבון - וכל מי שאירח 8-10 חברים לארוחת פיצות יודע שאין ברירה אלא לעבוד בפעימות.

Smarter XN16P: לא רק לפיצות

אחד מהחלקים שהכי אהבנו בטאבון, בטח לעומת מתחרים שאין להם אותה, זו הדלת שאוטמת את החום ומשאירה את המעלות הגבוהות בתוך הטאבון. כשמציבים טאבון שכזה בחצר או מרפסת, בלתי אפשרי למנוע מהמזג האוויר שבחוץ לחדור לטאבון ולצנן אותו במעט - וזה לא משנה אם מדובר בקיץ או חורף, אף מזג אוויר חיצוני לא משפיע לטובה על 200-300 מעלות ששוררים בעומק הטאבון. עוד עניין: בחורף, רוחות מעת לעת מגיחות ועלולות לגרום ללהבה "לרקוד", או גרוע מכך, לכבות אותה - ויש לנו מספיק סיפורי אפייה מסורבלים עם טאבון נטול דלת. כך שדלת סגורה גם מבטיחה שרוחות סוררות לא יביאו לאף כיבוי להבה מתסכל.

Smarter XN16P: לא רק לפיצות

עוד עניין שצריך לתת עליו דגש: בטאבון יש מד טמפרטורה מובנה, לא משהו שאפשר למצוא בכל טאבון גז ובטח לא בביתיים מביניהם. כאן גילינו עניין טיפה הפכפך; המד המובנה הציג תמיד טמפרטורה נמוכה משמעותית ממדחום הלייזר שלנו שהצביע על האבן השמוט. כנראה שהמד המובנה מעיד על הטמפ' השוררת בחלל הטאבון, אלא בהתחשב בזה שהפיצה צריכה להיות מוכנסת לטאבון לפי מוכנות הטמפ' שבאבן השמוט, הפואנטה קצת מתפספסת.

Smarter XN16P: לא רק לפיצות


תחזוקה וניקיון
את ה-XN16P אמנם ניתן להציב בחוץ ואנחנו אכן עבדנו עם היחידה שקיבלנו בחצר ביתית, אבל בחוברת ההפעלה מדגישים שכשאינו בשימוש, על הטאבון להיות מאוחסן באזור שאינו חשוף לשמש ישירה ועל תנאי מזג אוויר קשים כמו שלג או רוחות אין מה לדבר – במילים אחרות, אל תעמידו את הטאבון בפני אקלים מאתגר.

Smarter XN16P: לא רק לפיצות

באשר לאבן שמוט, לאחר שהיא מתקררת יש לנקות אותה במים בלבד ולא להשתמש באף חומרי ניקוי שעלולים להיספג באבן. לפני שימוש חוזר, בתום השטיפה יש לייבש אותה לגמרי; אפשר פשוט להמתין או להכניס אותה לתנור רגיל למשך שעתיים תחת 60 מעלות. חזקה ככל שתהיה, שימו לב שאבן שמוט יכולה להישבר, כך שיש להיזהר כשמוציאים אותה מהתנור לטובת השטיפה וכשמחזירים אותה לטאבון.

ביצועים ואביזרים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מכמה "נתוני נייר": הטאבון מבטיח להגיע לעוצמת חום של עד 500 מעלות, עם התחממות מהירה של עד 15 דקות והבטחה לאפיית פיצה בתוך 2 דקות בלבד. אביזר נלווה יחיד קיבלנו במארז וזו אבן השמוט שנכנסת אל בטן הטאבון, מידותיה: 49 ס"מ על 42.5 ס"מ. כמה מילים על אבן שמוט, שמככבת בלא מעט מאפיות ופיצריות: מדובר באבן דחוסה שמאפשרת תהליך אפייה מהיר, כזה שאמור להכין פיצה ושאר מאפים המאופיינים בבצק פריך מבחוץ ורך מבפנים.


כאמור, יתרונה הגדול של האבן שמוט הוא חימום מהיר יותר מאשר תנור ביתי ופיזור אחיד של החום, שמביא לייבוש הלחות, לא גורם לבצק "להזיע" ובכך מתיימר לספק מאפה יותר רך ונימוח. חשוב גם לדעת שאבן שמוט יעילה כשהיא מגיעה לאזור ה-250-300 מעלות, כך שיש לחמם אותה מראש לפני שמתחילים באפייה.


כבר התייחסנו לכך בנוחות השימוש אבל ראוי לציין זאת שוב: משטח ה"עבודה" גדול מאוד, כזה שהרשה לנו אפילו להכניס לתוכו מחבת גדולה העשויה מיציקת אלומיניום שמתאימה לטמפ' של עד 220 מעלות ועליה הונחו שלושה נתחי פילה לברק. ברמת הביצוע אגב, התרשמנו מאוד ובתום 12 דקות קיבלנו דגים אפויים נפלא, עם מרקם נימוח, פיזור מצוין של חום אחיד ולא היה אף חלק בנתח שלא נאפה במלואו.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


עוברים לגולת הכותרת, הכנת פיצות עם תוספות שונות. נפתח בחדשות הכי מאכזבות: למרות הבטחת היצרנית, בשום סיטואציה לא הצלחנו להכין פיצה ב-2 דקות. מה לא ניסינו: שלושה סוגי בצקים שנים, פיצות עבות ודקיקות במיוחד בעובי של ס"מ בודדים, משחקי טמפ' שונים של האבן שמוט וחימומה טרם הכנסת המאפה - ובאף מקרה פיצה לא נעשתה בפחות מ-8 דקות. לטעמנו זה לא נורא מדי, אבל גם מאוד יומרני ורחוק מהמציאות ש-Smarter מנסה למכור.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


החדשות הטובות הן שאם יש לכם עוד כמה דקות עודפות, תקבלו פיצה ביתית באמת מצוינת. אחרי הרבה ניסיונות מוצלחים וכושלים, גילינו שאת הפיצה המנצחת משיגים באפייה ממוצעת של 9-10 דקות, תחת 175-190 מעלות ולא מעבר. אחרי 200 מעלות הפיצה מתחילה להשחים יתר על המידה ואפילו נשרפת בקצוות הבצק.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


כשהפיצה נאפת בהצלחה, תקבלו מסביב ומבפנים את כל הסימנים הפוטוגניים: גבינה מבעבעת, בצק זהבהב, תוספות מעל שבושלו בסנכרון נאה עם הבצק וקראסט מתפצפץ בקצוות. בדקנו הרבה סוגי תוספות שהונחו מעל הפיצה; בצל, עגבנייה, פטריות, זיתים, פילה סלמון מפורק - ולפעמים גם הכל יחד, בפיצה מקושקשת להפליא. את הנוסחה המדויקת לפיצה הטעימה ביותר עבורנו לקח לנו זמן למצוא אבל מאותו רגע, ערבי הפיצה התרבו וה-XN16P הפך לשימושי במיוחד בחצר הביתית שלנו.


Smarter XN16P: לא רק לפיצות


גם גלגלת ה-360 התגלתה יעילה ביום-יום; היא מנעה מאיתנו את הצורך להוציא את הפיצה ולסובב אותה ידנית, הליך טיפה מטרחן ולא פחות חשוב, מעכב את הכנת הפיצה הכוללת בעוד דקה-שתיים, משום הוצאת הפיצה לכמה רגעים במהלך האפייה ומאטים את ההתחממות שלה. בשורה התחתונה הטאבון לימד אותנו שאת המאפה מוציאים פעם אחת מהטאבון - רק כשהוא מוכן. את הגלגלת עצמה קל לסובב ולמרות שהיא שולטת על אבן שמוט כבדה למדי, באופן די מפתיע התנועה רכה ונינוחה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply