חוות דעת
הטלפון אצלי קצת פחות משנה. נתחיל מהסוף, המכשיר מומלץ ביותר.
אני אישית לא סובל את סמסונג! בעברי היה לי NOTE3. לקח יובלות עד שהם הפיצו עדכונים לOS ולאחריו המכשיר בקושי זז. מדובר על מוצר דגל לא טלפון חלש או מוגבל בצורה כלשהיא. נאלצתי לפרוץ את המכשיר להתקים ROM מקוסטם, והוא החל לטוס. זאת החויה שלי מסמסונג ולא הסכמתי מאז לרכוש מכשיר מתוצרתם. כמו כן בשנים האחרונות סמסונג נכוותה קשות בשל פרשת הסוללות המתפוצצות והמתנפחות.
למרות הכל אני חייב לציין שתמיד הערכתי את סמסונג כחברה היחידה שיכולת להוות תחרות לאיפון לפחות באכות החומרה, אך בתוכנה וביחס ללקוח היא הייתה שנות דור ממנה בטח בתמורה למחיר אותו היא גבתה על מכשירי הפרימיום שלה .
לאחר ה NOTE היו לי עוד מספר מכשירי אנדרואיד חלקם טובים חלקם פחות.
ה S24 Ultra שרכשתי הוא הניסיון הלפני אחרון שאני נותן לאנדרואיד לפני שאני מחליט לעבור לאייפון .
נמאס לי מכל מיני בעיות קטנות שצצות במכשירי האנדוריאד שכמעט ולא קיימות באייפון. אשתי תמיד מחייכת בלגלוג למראה התסכול שלי בעוד היא מאוד מרוצה מהאייפון שלה.
אך הבעיה העיקרית של האיפון הוא המחיר הכל כך יקר שלו. האייפון פרו מאקס כל כך יקר שבמחיר שלו אפשר לרכוש 2 לפטופים לילדים ונשאר כסף לנינטנדו. היתרון הוא בקלות מחזיק 5 שנים ומעלה .
בשל כך חשבתי על 3 מכשירי אנדרואיד:
1. OnePlus 10 - מכשיר מצויין, אך מתקרב במחיר ל2 הגדולים ונופל מהם במצלמה.
2. Google Pixel 9 pro max - מכשיר מצויין, יקר יותר מהסומסונג , נותן תמיכה תוכנה טובה יותר , אך נופל במעבד.
3. Samsung S24 ultra 512Gb , המכשיר הטוב ביותר בתמורה למחיר מ4 מכשירי הדגל כולל אייפון. בסוף שנה ישנם מבצעי מכירות עצומים עליו ורכשתי אותו ב 4300 ש"ח יבואן רשמי. ביבוא מקביל אפילו יותר זול .לטעמי מחיר מצוין
לאחר כמעט שנה אני שמח לבשר שהמכשיר עומד בכמעט כל מה שציפיתי ממנו.
מסך - מסך פשוט מעולה .אולי החלק המרשים ביותר במכשיר. איכות המסך הבהירות הקווים הישרים שלו פשוט תענוג. הטוב ביותר שקיים.
מעבד - עובד מאוד מהר אך פחות לאחר עדכון תוכנה, הסבר בהמשך.
נפח דיסק ומהירות - זה תלוי משתמש אבל הכל עובד חלק ומהר.
סוללה - אני לא זוכר מה הגודל שלה, אבל אני משתמש במדיה דיי המון והוא מחזיק לי בקלות כל היום
מערכת הפעלה - אלגנטית ויפה , עובדת היטב ודיי ברורה בהגדרות שלה.
מצלמה - מצויינת. לא הרגשתי לרגע שהיא נופל מהמצלמה של האיפון של אשתי. מהירות ואכות
ישנם אין ספור שורטים ביוטיוב שבה מראים טיפים וטריקים בעיקר על המכשיר הזה.
דבר אחרון ולא פחות חשוב - סמסונג הוא מכשיר קוריאני. קוריאה הינה אחת מהמדינות העיקריות שתומכות בישראל בעיקר לאחר ה7 באוקטובר. כך שאם ישנה היתלבטות בין מכשיר סימי לקוריאני , אני אתן עדיפות לקוריאני ולו דווקא מהשיקול הזה
חולשות :
לאחר עדכון של המערכת , כצפוי ישנו לאג קל. כמעט בלתי מורגש, אבל הוא בחלט קיים. זה כצפוי דיי אכזב אותי ובשל כך ירד לו הציון ל4 כוכבים.
לסיכום.
ביחד עם 2 המכשירים האחרים pixel ואיפון, המכשיר הנכוחי הוא ברמה הכי גבוהה שניתן לרכוש והוא נותן את התמורה הטובה ביותר מבין השלושה. יופי של מכשיר שנותן מענה לכל מה שנדרש ממנו בצורה הטובה ביותר עם מחיר שפוי ביחס לאיפון.
ממליץ עליו ביותר !
הטוב
איכות התצוגה, משך פעולת סוללה, איכות המצלמה, מהירות העבודה, איכות הצליל, מערכת ההפעלה, עמידות